cipi Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 (editat) Va salut! Am un TV-LCD Finlux cu sursa 17IPS17-2 la care invertorul era defect. Am rezolvat problema prin achizitionarea unui alt invertor iar acum sursa tiuie destul de tare in stand-by chiar si fara vreun invertor cuplat (on board sau cel nou). Pentru invertorul (cel defect) -on board -am intrerupt alimentarea TL494 am scos tranzistoarele (oricum erau arse) si transformatorul. Am schimbat electroliticii + STRW 6253 si tot acelasi tiuit. Cu conectorul PL 808 cuplat, la iesirea din stand-by toate tensiunile sunt in regula (conform figurii de mai jos),cand trece in stand-by am valorile de tensiuni trecute in paranteza (figura). Pe unde sa mai sap? Ce ma sfatuiti ? Va multumesc anticipat! Stima! tensiuni vestel.bmp Editat August 20, 2015 de cipi Link spre comentariu
cristronic Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Acel tiuit poate sa fie si din cauza proastei rigidizari a miezului de ferita a trafo chopper.Unele din ele le-am rezolvat cu Superglue. Link spre comentariu
cipi Postat August 21, 2015 Autor Partajează Postat August 21, 2015 Multumesc pentru sugestie, am incercat si cu Picatura iar tiuitul nu s-a ameliorat. Totusi nu cred ca tensiunile masurate in stand-by sunt in regula. Link spre comentariu
crmn1 Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 zgomotul provine din frecventa anormala. cautati condensatori ficsi devalorizati sau intrerupti.deasemenea orice trafo choper poate da acest defect si nu neaparat din cauza rigidizarii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum