Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pestii din acvariu

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

la cat costa un acvariu,mi se pare cam costisitoate pasiunea aceasta,si pana la urma fara nici un profit.asa ca o sa ma apuc sa construiesc eu unul.ceva detalii puteti sa-mi dati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

13

• XAN77

7

• Dxxx

4

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Te duci și cumperi un tub de silicon special pentru lipit sticlă de acvarii, scrie pe el, de exemplu Bison. E pe la 15-20 de lei. Apoi te gîndești cît de mare îți permiți să fie acvariul, nu neapărat din punct de vedere al costului ci și a posibilității de al poziționa prin cameră, cît și suportul pe care va sta. Nu-i exclus ca pentru unul mărișor să necesite și construirea unui suport. După aceea,mai vorbim.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

Te duci și cumperi un tub de silicon special pentru lipit sticlă de acvarii, scrie pe el, de exemplu Bison. E pe la 15-20 de lei. Apoi te gîndești cît de mare îți permiți să fie acvariul, nu neapărat din punct de vedere al costului ci și a posibilității de al poziționa prin cameră, cît și suportul pe care va sta. Nu-i exclus ca pentru unul mărișor să necesite și construirea unui suport. După aceea,mai vorbim.

ok,va multumesc,am sa revin cu starea lucrarii cand o ca ma apuc.

Link spre comentariu

Dacă sunteți atent ieșiți mult mai bine cu diy. Important este să găsiți o geamgerie serioasă, nu vreun moș de pe vremuri care taie ținînd metru de lemn cu degetu. Deci sticla tăiată calumea. La capac, că e foarte important pentru aspect, cel mai bun e un material plstic plin, negru, ușor prelucrabil, elforum-iștii cred că știu de komatex, cum e perfect la carcase, așa e și pentru capace de acvariu. De restu e mult de discutat. Mă puteți întreba orice, m-am ocupat mulți ani de acest hobby.

Link spre comentariu

exista vreo reteta anume de preparare a hranei tinand cont de faptul ca ma aflu la 40km distanta de magazinele de acest gen?

Link spre comentariu

Nu se merită în ziua de azi să te chinui cu preparare de hrană cînd există atîtea în comerț. Poți cumpăra online, nu e musai să mergi la magazin. Sunt soluții alternative chiar indicate, cum ar fi hrana vie, da vine și cu riscuri și e mai mare bătaia de cap.

Link spre comentariu

Nu se merită în ziua de azi să te chinui cu preparare de hrană cînd există atîtea în comerț. Poți cumpăra online, nu e musai să mergi la magazin. Sunt soluții alternative chiar indicate, cum ar fi hrana vie, da vine și cu riscuri și e mai mare bătaia de cap.

dati-mi si mie un nume de magazin de acest gen pe privat.

Link spre comentariu

Pentru silicon as recomanda dow corning 881, dar pentru un acvariu mic merge si altceva (as exclude den braven) . Eu am lipit cu asta un acvariu de 585L. Pentru hrana, exista pentru fiecare specie in parte sau combinatii. As mai recomanda un volum minim de 80L pentru acvariu. Cu cat este mai mare cu atat va fi mai stabil din punct de vedere chimic. 

Link spre comentariu

Pai de ce pui caruta inaintea boilor?

Si pestisorii sunt sufletele, de ce sa-i chinui?

Ai acvariu de 10 l, iti ajung 2-3 pesti de 3cm asta daca ai si plante. Cu lumina buna plantele se dezvolta, intre timp iei/construiesti acvariul nou, poate plantele vor fi suficiente ca sa-l populeze, pana este gata.

Cand acvariul este construit, mobilat cu substrat (pitris/nisip) fixezi plantele si il umpli cu apa. Pui deja lumina ca sa inceapa acomodarea plantele si dupa catva zile poti baga si pestii.

De abia acum este timpul sa te gandesti la mai multi, insa fara exagerare. Poate pentru cei 10 pesti de 3cm sa ai vreo 50 litri alocati, mai ales ca xifo vor mai creste.

Link spre comentariu

pai asa am primit acvariul cu tot acest numar de pesti,sapte femele si doi masculi,acum ce sa le fac?ca nici nu am cui sa-i mai dau cuiva din ei.

Link spre comentariu

Bazinul eu as zice sa-l cumperi gata facut de firma (e 80 de lei unul de 60 litri). Eu am luat din hornb..h berceni. Tot acolo gasesti si diverse echipamente la preturi decente.

Eu de surplusul de pesti scapam prin donatie la un magazin local (un SRL micut bazat pe vanzarea de pesti si ceva echipamente chinezarii).

Daca te apuci sa faci socoteala la investitiile facute in acest hobby, mai bine te apuci de altceva...dar nu de columbofilie ca acolo sunt si mai multi bani in joc.

Cat despre profit...daca esti suficient de bun, sunt concursuri...anul asta au fost doua concursuri internationale unde premiul cel mare a fost de 10.000$ la fiecare.

Link spre comentariu

Daca consideri serios un acvariu mai mare atunci vremelnic poti sa tii pestii inghesuiti, dar sa le asiguri filtrare/aerare intense si va trebui sa le schimbi apa anormal de des.

Asta inseamna probabil schimburi partiale macar, lunare.

Schimbul apei streseaza pestii, si intr-un acvariu echilibrat il faci doar la curatenii generale, care pot fi chiar si anuale, daca nu ai vietuitoare multe, ai plante dense si te si pricepi...

Link spre comentariu

Nu vreau să creez polemică Dxxx, dar ați fost mult prea indulgent. Schimburi anormal de dese înseamnă de 2 ori pe zi, nu lunar. Dacă la acvariu ăla de 10 litri schimbă apă o dată la lună, mai bine trage apa după pești de acum decît să-i vadă murind unu cîte unu. Normal apa se schimbă săptămînal 1/3, cine are curaj schimbă și 1/2. La acvariul nostru de 10L suprapopulat poate schimba la 3-4 zile cîte 3-4 litri de apă (pură conincidență 3-4 astea) sau o sticlă de 2,5L/2-3 zile. Ideal este schimbarea cît mai deasă cu mai puțină apă. De aceea s-a introdus schimbul ”la picătură” cu acvariul branșat la rețeaua de apă și schimbarea se face cu un debit reglat la nivel. de picătură, în mod permanent.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

Pai cam ai dreptate, mai ales ca "simt" eu ca nu are multe plante.

Ca sa explicam: dejectiile se duc tot in apa aia, continutul de nitrati determina o concentratie care evident ca e invers-proportionala cu volumul.

Daca numarul pestilor este mic si sunt plante multe atunci toti nitratii sunt metabolizati de plante, adica concentratia ramane mica, si atunci nu schimbi apa practic - deci ramane sa o schimbi din alte motive, la multe luni de zile, cand faci curatenie generala. Intr-un astfel de caz nu faci nici schimburi partiale de apa ca nu e cazul - pestii se simt bine, si cum am zis nu au stressul schimbarii apei.

Teoretic se poate doar sa existe o oarecare crestere a duritatii apei, pentru ca in atatea luni de zile adaugi destula apa ca sa compenseze evaporarea. Insa majoritatea speciilor nu sunt deloc afectate.

Intr-un acvariu mic si fara plante concentratia nitratilor si a celorlalti metaboliti doar creste - si atunci fie schimbi deseori apa, fie folosesti filtrarea printr-un mediu care sa fixeze el metabolitii, adica uzual "carbune activ".

Maiestria unui acvarist este tocmai de a crea un mediu inchis cum e acvariul, dar pe care sa-l mentina in echilibru....

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări