Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pestii din acvariu

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

salut colegi si buna seara,decurand am primit de la cineva un acvariu de zece litri cu cinci pestisori adica un mascul si patru femele de rasa xphifo,iar la interval de o saptamana am mai luat de la cineva inca trei femele si un mascul tot de aceeasi rasa.problema este urmatoarea:si anume ca masculii se bat intre ei unul dintre ei fiind mai mic este fugarit de celalalt mai mare si nici sa manance nu il lasa si sta toata ziua intrun colt al acvariului.ce ar trebui sa fac ca nu mai am alt acvariu ca sa ai impart?mentionez ca sunt incepator si nici titlul la subiect nu stiu daca l-am pus bine.astept sugesti de la cei care au cunostinte.multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

13

• XAN77

7

• Dxxx

4

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Scapa de unul din ei( de cel mic),da-l la cineva care are acvariu.Probabil unul din ei va muri de inanitie.Vezi pe google daca intr-un acvariu pot fi mai multi masculi din specia xphifo.

Link spre comentariu

Scapa de unul din ei( de cel mic),da-l la cineva care are acvariu.Probabil unul din ei va muri de inanitie.Vezi pe google daca intr-un acvariu pot fi mai multi masculi din specia xphi

va multumesc domn geo.dar am vazut la cineva un acvariu de 60litri si erau la gramada si masculi si femele din aceasta specie,sa fie oare cauza ca a doua tura de pesti pe care iam adus nu au fost de la aceeasi persoana si cred ca nu se cunosc intre ei.

Link spre comentariu

7 femele xipho și 2 masculi în 10 litri...glumești nu? Ăla e maternitate eventual, în nici un caz acvariu. 

Se pot ține mai mulți masculi de xifo nu e problemă ca la beta splendens, dar la bazin așa mic toți vor fi stresați. Xifo e un pește care crește mărișor, mai ales femelele.

Ca regulă de bază este cu cît mai mic bazinul, cu atît mai repede se dezechilibrează, el fiind, în mod ideal, un mic ecosistem în echilibru privind circuitul azotului. Deci în mod surprinzător, pentur începători e bun un acvariu cît mai mare.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

7 femele xipho și 2 masculi în 10 litri...glumești nu? Ăla e maternitate eventual, în nici un caz acvariu. 

Se pot ține mai mulți masculi de xifo nu e problemă ca la beta splendens, dar la bazin așa mic toți vor fi stresați. Xifo e un pește care crește mărișor, mai ales femelele.

Ca regulă de bază este cu cît mai mic bazinul, cu atît mai repede se dezechilibrează, el fiind, în mod ideal, un mic ecosistem în echilibru privind circuitul azotului. Deci în mod surprinzător, pentur începători e bun un acvariu cît mai mare.

nu,nu glumesc atati pesti sunt,dar nu sunt mari,au cam trei cm.

Link spre comentariu

Renunțați la unul din masculi, nu are sens să fiți spectatori la acea luptă între ei. Unul va fi  bătut de celălalt, va sta mai retras etc, nu e o imagine plăcută.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

In general le pui mancare de doua ori pe zi, dimineata si seara. Ideal e sa ii inveti cu un anumit program si la inceput sa ii supraveghezi cateva minute cand mananca (1-2-3 min). Daca ramane mancare prea multa e clar ca trebuie sa le reduci portia.

Link spre comentariu

In general le pui mancare de doua ori pe zi, dimineata si seara. Ideal e sa ii inveti cu un anumit program si la inceput sa ii supraveghezi cateva minute cand mananca (1-2-3 min). Daca ramane mancare prea multa e clar ca trebuie sa le reduci portia.

am inteles domnule Stefan Nicolae va multumesc.

Link spre comentariu

Să nu cădeți în aceeași abetere ca mulți începători și să dați prea multă mîncare peștilor. Peștii vor da impresia că le e foame, par a dori să mănînce mereu, se vor obișnui cu oamenii din jur și cînd vă veți apropia de bazin vor veni bucuroși la locul de hrănire. Să nu vă lăsați ușor impresionați.

Mîncarea în exces aduce multe belele care pleacă de la exces de proteină în bazin, urmată de descompunere, amoniac, nitriți, într-un caz fericit nitrați etc

Cred că nu ar fi rău să studiați un pic domeniul, oricum e o preocupare frumoasă. Sunt multe cărți scrise în domeniu.

Și că tot suntem un forum de electronică, ceva automatizări la acvariu? Pentru început o priză programabilă la sursa de lumină e perfect.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

"nu,nu glumesc atati pesti sunt,dar nu sunt mari,au cam trei cm"

Tie ti-ar place sa stai intr-o celula de 10 mp impreuna cu familia si vecinii?

Cum adica "atatia sunt" cand ai zis ca ai mai cumparat tu?

Este evident ca pestii sunt condamnati...

Inainte sa te apuci de acvaristica citesti... Si oricum pana capeti experienta vei avea victime.

Pentru cati pesti ai si nu mici  (3cm nu e mic si xifo creste la dublu daca nu mai mult) iti trebuie probabil de 5 ori mai mare volumul, daca nu ai instalatii performante de epurare. Gandeste-te ca in celula respectiva nu ai avea canalizare, dejectiile ar ramane acolo - asa este in acvariu.

Nici nu ai spus daca si cate plante ai , poate macar ele sa recicleze o parte din nitriti...

De hranit - o data pe zi, dar nu e gresit nici o data la doua zile. Si numai atat cat mananca imediat (adica hrana vizibila sa nu mai fie de nici un fel dupa un minut spre exemplu).

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

nu o sa raman cu acest acvariu de 10litri o sa-mi cumpar unul mai mare,aveti idee de unde pot procura unul sau este mai rentabil sa imi fac eu unul?am vazut ceva filmulete pe youtube si nu pare a fi greu deloc.

Link spre comentariu

Totul e usor de facut cand te uiti la altii...La Hornbach sunt acvarii gata facute,au raion specializat pt asa ceva si crede-ma ca nu e asa usor de facut un acvariu acasa,am facut cateva si prefer oricand sa-l cumpar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări