Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate lega un Amp auto la 220v ?!

Vizitator Nenciu Victor

Postări Recomandate

Vizitator Nenciu Victor

Salut , nu stiu daca a mai incercat cineva si daca merita efortul , poate e o idee proasta poate e buna , dar as vrea si eu sa dezbat un subiect . 

As dori sa stiu daca este posibil sa conectezi un amplificator pentru masina ( auto ) la o sursa de calculator . Am cautat pe internet si unii au rezultate bune alti au dat-o in bara si multi pun problema amperilor ai sursei de pc . Stiu ca un amplificator are tensiunea de alimentare de 12 V la fel ca si o placa de baza de pc , deci pana acum e ok , amperajul amplificatorului ar fi pe la 30 A ( din ceea ce am citit ) pe cand la sursa de pc e mai mic . Vazusem pe youtube un clip , in care tipul a legat sursa la amplificator si sursa ducea 28 A iar puterea 30 A si functiona ! 

Sunt curios daca se merita si este fiabil ... Pretul achizitionarii unei statii auto e foarte mic .... la fel si al sursei ... Deci ce parere aveti ? Se merita sau nu ? Pentru home use ... 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmwh548

1

• dan cod

1

• claw

1

• daniel_88

1

Top autori în acest subiect

O sursa ATX veche cu tl494, scoasa supervizarea si pusa stabilizarea pe 12V, de fapt se poate creste la 14,4V.Cei noi nu prea puneti locatia, va este frica de virusi?Daca esti din BUC sau poti veni iti imprumut una modificata de mine sa vezi rezultateleEu as masura intern la cat ridica invertorul si daca este pana in +- 24V se poate modifica ATX sa dea ac tens.

Link spre comentariu

Si eu am alimentat odata un amplif. auto MUTANT NW280 de la o sursa de PC de 500W . Ampliful respectiv a fost pus pe un sub JBL (CS1204) . Am scos pe un singur canal putin peste 100W ,alimentarea scazand la mai putin de 11Vcc ,iar curentul consumat de amplif. era in jurul a 17A .

Link spre comentariu

Eu am cumpărat azi o sursa Meanwell in comutație de 12V 20A la prețul de 170 Lei. Una de 300W urca pana la 280 Lei. Ținând cont de un randament sub 70% (amplificatorul mai are o alta sursa care urca tensiunea) poți scoate 200W cu 300 Lei investiție. Merita?? Mai bine iei un SH bine pus la punct care sigur se va auzi mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări