mila Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) E ok dar e prea stransa...pune inca 1/2 pana la o spira in plus si refa probele, bobina va fi mai larga (cu distanta mai mare intre spire si va avea un domeniu de reglaj mai mare) De asemenea fa in asa fel sa o mai ridici fata de cablaj ca sa scazi capacitatile parazite.(1-2mm mai sus) Editat Septembrie 2, 2015 de mila Link spre comentariu
dacos Postat Septembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Am inteles. Deci in loc de 2,5 spire o sa o fac de 3,5. Oricum, smecheria cu intratul in banda e la CT2 si bobina L3. O pusesem aproape de cablaj pt ca asa am vazut la chinezarii (bun model mi-am ales ). Din CT1 si L1 se regleaza claritatea. Daca CT1 e infiletat complet fuge putin banda, dar nesemnificativ. Prin deformarea L1 nu se intampla mare lucru. Ce am mai facut astazi.... Am modificat C16 la 22 nF (aveam de 4,7), am pus C7 de 10 nF (nu il pusesem pana acum). Receptia cam ca ieri. Am adaugat si C6 de 68pF si s-a inghesuit receptia. Din reglarea spirelor L3 am reusit sa prind de la inceputul scalei pana spre mijloc domeniul 101-108 si de acolo spre dreapta de la 88-101. Domeniul 88-97 receptie destul de slaba. Selectivitate are, dar se aude incet. Am vrut sa fac un film, dar am mai modificat trimerul si spirele si n-am mai prins tot domeniul. E deja tarziu.... Link spre comentariu
dacos Postat Septembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Evolutii... Am schimbat L3 si am pus o bobina de 3,5 spire. Acum receptionez 90,8 - 108. Domeniul frecventei e dat de nr de spire al bobine. Am ajuns la concluzia asta deoarece: 1. Daca infiletez aproape complet CT2 iese din banda incepand din dreapta (pierzi pe rand 108, 107....) 2. Daca apropii spirele L3 concentreaza domeniul 90,8 - 108 la mijlocul scalei. Si reciproc. Daca le largesc pe toata scala prind cam 97-104, dar pot sa fac acord fin e distanta mare intre posturi. In film nu se aude bine. Sunetul e foarte clar. In prima parte a benzii posturile se prind mai slab. Ele oricum se prind slabut cu orice radio. Eu nici n-am o zona fericita pt receptie. Blocul e inconjurat de schele metalice impamantate. https://youtu.be/MbmmUH672dw Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Vă salut, Am ataşat datele bobinei FI-MF1 necesare. Sunt luate din caietul service RR Song. Cu stimă, FI-MF1.pdf Link spre comentariu
Giorgian tv Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 tranzistoare de genul bf506,bf509 se gasesc in selectoarele de canale in tv-urile alb negru fabricate dupa anii 88,89. Deh mai fost Giorgi tv,credeai ca toti iti vrea gloria?cu car urcai mai mult spre scara gloriei trebuia sa te gandesti,acum odihnestete in pace o sa iti aprin cate o lumanare de care ori deschid calculatorul. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Giorgi tv,George tv,acum Giorgian tv.Vezi sa nu-i superi iarăsi pe unii moderatori cu asemenea posturi caci se cam epuizează aceasta familie de cuvinte.Nu spun nimic din răutate dar stiu si eu ce probleme ai intampinat si chiar ti-am ținut partea in acele momente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum