Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ideas and designs vacuum tube amplifier enclosures


THOMAS

Postări Recomandate

Cred ca ar fi foarte util pentru constructori amatori de amplificatoare cu tuburi sa adunam in acest topic fel de fel de poze ,fara intentia de a face reclama si fara sa comentam asupra preturilor sau alte pareri ce ar duce catre o reclama mascata,scopul final ar fi sa vedem ce pareri asupra unui design au uni sau alti dintre colegi nostri.

  Ar fi foarte frumos sa incercam sa iesim din banalele tipare de cutii fara nicio personalitate,pana la urma si aici este vorba de arta,bun gust si mai ales talent.

Pentru inceput vin cu un link in care mi-au placut tare mult designurile alese,ce parere aveti ???

 

http://encore7.com/en/products/  

 

 

 

P.S daca moderatori considera ca acest topic este inutil,rog sa fie sters,multumesc!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Subscriu si eu la ideea D-lui Lazaroiu, de a porni acest thread pe aceasta tema, incat ma aflu chiar eu in situatia de cauta ceva solutie pentru o cutie pentru ampliful meu. As dori sa evit placi de lemn lacuite, litere "de cimitir", si transformatoare montate pe capac. Ma gandeam sa fac o structura din profile de Al "canal T", ca cele utiliztae la masinile CNC, dupa aceea fetele acoperite cu tabla de Al.

Link spre comentariu

Un amplificator cu lampi bine facut e deja o lucrare de arta si spun asta referindu`ma nu numai la estetica ci si la ceea ce se aude in difuzoare.

Un amplificator cu lampi nu numai ca reproduce  ci si executa intr`un anume fel, ceea ce se aude in difuzoare .Atunci cand cei ce construiesc cu lampi vor intelege treaba asta ,

,abia atunci vor avea mai multa grija de cutii , carcase , sau cum vreti sa le numiti...

Editat de romicap
Link spre comentariu

Sînt doar două variante: dizainul ''industrial'' sau cel ''artistic''.

Prima variantă urmează aşezarea logică şi dimensiunile pieselor importante pe şasiu.

A doua variantă le chinuie să încapă într-o structură futuristă.

Link spre comentariu

Sînt doar două variante: dizainul ''industrial'' sau cel ''artistic''.

Prima variantă urmează aşezarea logică şi dimensiunile pieselor importante pe şasiu.

A doua variantă le chinuie să încapă într-o structură futuristă.

  Nu stiu,dar cuvantul "industrial" imi provoaca deja sila,crede-ma!

Un amplificator fie ca-i cu tuburi sau cu orice dispozitiv ce stie sa amplifice,atata timp cat este utilizat intr-o locuinta ar trebui sa aiba suflet in tot ceea ce inseamna el ca amplificator;incepand de la sunetul ce-l amplifica pana la cum arata.Nu sunteti de acord cu mine ca tot agregatul ce reda un sunet trebuie sa fie la vedere si mai ales sa arate bine ???...Eu nu am vazut nicaieri pe cineva care sa asculte muzica in spatele unei cortine care acopera amplificatoarele,boxele,cablurile...

Parerea mea este ca muzica ascultata si la niste aparate care arata si bine,parca se aude mai bine,nu-i asa ???

Cand vezi niste amplificatoare pline de instrumente de masura,de fel de fel de inscriptii si litere de "cimitir" cum foarte frumos a spus colegul @mcl2k6,parca deja te simti intr-o fabrica.Sunt foarte curios cine se uita la acele instrumente de masura atunci cand asculta muzica,pe bune acum ?!?!

...si mai cred ca inidiferent de designul estetic al amplificatorului,asezarea si dimensiunile importante a pieselor pe sasiu trebuie sa aiba logica tehnica fie ca-i vorba de "industrial" sau "artistic"...dar asta inseamna o MARE PROVOCARE !!!

 

 

P.S imi pare rau ca nu am fotografii de la intalnirea lamparilor unde dl.Sandu George a venit cu un amplificator SE cu ECL82 cu un design EXTRAORDINAR,pur si simplu acel amplificator parca era crescut ,nu construit de mana de om,o adevarata bijuterie si vorbesc in cunostinta de cauza.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Practic topicul deschis de d-l Lazaroiu este o invitatie de a inova design-ul amplificatoarelor cu tuburi dar greu, foarte greu de facut acest lucru dat fiind limitarile de spatiu si greutate tipice acestei categorii de amplificatoare, functionabilitatea este extrem de importanta si am rezerve foarte serioase ca se mai poate face ceva...totusi este laudabila aceasta initiativa si ar fi extraordinar ca cineva sa  convnga ca este posibil de asa ceva, astept...

Link spre comentariu

Intradevar amplificatorul lui Sandu George nu numai ca suna foarte bine dar si arata foarte bine, tinand cont ca a fost manufacturat . Au mai fost si altele la acea intalnire pot spune chiar de excelenta (atat cat ma pricep eu) dar mai bine sa cautam idei noi sau chiar proiecte. Sunt useri care pot crea cu usurinta noi concepte. II asteptam.

post-177704-0-95551400-1439926699_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu personal vreau sa incerc varianta asta - cu reorientatrea trafului de alimentare, (lemn statificat 18 mm taiat si frezat pe CNC cu placute de inox; evident trafurile cu capace inox)

 

Posted Image

 

In alta ordine de idei mi-a placut tare mult urmatorul amplificator:

Posted Image

Link spre comentariu

Nu stiu,dar cuvantul "industrial" imi provoaca deja sila,crede-ma!Un amplificator fie ca-i cu tuburi sau cu orice dispozitiv ce stie sa amplifice,atata timp cat este utilizat intr-o locuinta ar trebui sa aiba suflet in tot ceea ce inseamna el ca amplificator;incepand de la sunetul ce-l amplifica pana la cum arata.Nu sunteti de acord cu mine ca tot agregatul ce reda un sunet trebuie sa fie la vedere si mai ales sa arate bine ???...Eu nu am vazut nicaieri pe cineva care sa asculte muzica in spatele unei cortine care acopera amplificatoarele,boxele,cablurile... Parerea mea este ca muzica ascultata si la niste aparate care arata si bine,parca se aude mai bine,nu-i asa ???Cand vezi niste amplificatoare pline de instrumente de masura,de fel de fel de inscriptii si litere de "cimitir" cum foarte frumos a spus colegul @mcl2k6,parca deja te simti intr-o fabrica.Sunt foarte curios cine se uita la acele instrumente de masura atunci cand asculta muzica,pe bune acum ?!?!...si mai cred ca inidiferent de designul estetic al amplificatorului,asezarea si dimensiunile importante a pieselor pe sasiu trebuie sa aiba logica tehnica fie ca-i vorba de "industrial" sau "artistic"...dar asta inseamna o MARE PROVOCARE !!!P.S imi pare rau ca nu am fotografii de la intalnirea lamparilor unde dl.Sandu George a venit cu un amplificator SE cu ECL82 cu un design EXTRAORDINAR,pur si simplu acel amplificator parca era crescut ,nu construit de mana de om,o adevarata bijuterie si vorbesc in cunostinta de cauza.

Ce parere aveti despre design-ul exterior vs pcb interior vs sound-ul amplif de chitara Orange , Diezel vh4 si Bogner Uberschall?Aveti idee care din ele raporteaza cele mai multe defectiuni? Editat de DRACU
Link spre comentariu

Păi, toate aceste poze de mai sus se înscriu la dizainul industrial, la care toate componentele principale sînt la vedere.

  Pai unde se spune sau cine a decretat ca : "industrial"=componente principale la vedere si "artistic"=componente principale ascunse ???

Dupa parerea ta,Adrian, APL-833-TNT are design industrial sau artistic sau si una si alta ???...cine-i impiedica sa puna acest amplificator pe o cutie paralelipipedica cu doua laterale de lemn si gata???...oare ce au gandit cand au facut acel design,nu cumva este si ceva artistic pe langa o logica tehnica dar si asigurarea unei securitati in utilizare ???

post-175212-0-50630000-1439933130_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Acel amplif l-aş descrie ca o sculptură, e mai mult artă decît electronică, singura întrebare pe care mi-o pun e dacă a sacrificat electronica de dragul artei? Mai sînt astfel de minuni pe net, am să caut cîteva mai interesante.

................

Ptr exemplificare, pun şi amplifuri cu dizain diferit de cel ''industrial''.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări