Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Elektor PA300

Postări Recomandate

Sper ca nu te gândești prea mult la mine când ai scris limitările ce-ți afecteaza proiectul de mai sus , ci doar la unii useri care nu-și popularizează schemele ...Eu voi deschide in viitor un subiect nou , cu un amplificator audio în două variante : una de mare putere pentru uz audioPRO ( triplet Darlington cu 5 perechi de finali , alimentare +/-85V clasă AB+B ) , și o altă variantă , pentru audiții de înaltă fidelitate de uz casnic ( dublet Darlington cu 2 perechi de finali , alimentare+/-50V clasă AB ).Cele doua viitoare proiecte vor fi prezentate doar în variantă proprie , fără să conteze vreodata părerea ta sau a altor useri , mai mult sau mai puțin interesați de anumite aspecte tehnice sau economice .Nu mă mai interesează cooperarea cu tine pe acest gen de proiecte , datorită faptului ca nu ești receptiv sub nicio formă , nu-mi permit să pierd vremea cu toanele tale .E normal ca tu să ai cu totul alte priorități , să înveți etc , dar eu nu am disponibilitate în acest sens .Asta e treaba , îți urez spor la treabă și audiții cât mai plăcute !

Link spre comentariu

Desigur ... am oferit o solutie . De multe ori ( am gasit si pe forum ... ) voltii sant prea multi ... n - am " maruntit " ideea ( explicatii ... ) , m - am gandit ca pune punte ( punti ) ca cea din sursa ... nu e chiar un topic de incepatori ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sint punti redresoare de calitate indoielnica care au chiar 2-3-4 diode inseriate in locul unei singure jonctiuni, in general cele de 800-1000V. O punte de calitate va avea maxim 1,2 vfav per dioda, la un curent in direct de minim 50% din valoarea inscrisa in codul ei.

Link spre comentariu

Tocmai ... eu nu lucrez audio ( mai mult " forta " ) , dar folosesc punti bune . Nu trec sursa si marcile , sa nu se considere reclama . De aceea am gandit ca nu pierde foarte mult . Asta asa , ca solutie si discutii teoretice . Riscul sa alimentezi invers e destul de mic ... mai ales ca probabil conexiunile alimentarii sant fixe . Eu asa le - as face , din motive de rezistenta de contact ... si altele .

P .S . - de dragul dezbaterii , poate face si punte din schottky ...

Cu scuze pentru off - topic ( asta cu diodele ) . Altfel , cu ani in urma am facut si eu 2 module dupa aceasta schema . Pentru un cunoscut ( obligatie ... ) . Schema o alesese deja ... Elektor nu prea publica " chifle " ... au functionat conform asteptarilor . Cat e de audiofila ( performanta ... ) schema , e o alta discutie . Depinde ce vrea executantul si cat de evoluat e in audio , ca perceptie , experienta , scule de masura , etc .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cu excepția lui Dudică , consider ca restul binevoitorilor pierd vremea pe acest subiect .Vremea discuțiilor a trecut , să vedem ce și cum va realiza Dudică (până la iarna ) finalizarea acestui proiect .Până atunci , sper să am timp să lucrez la proiectele mele viitoare, primul derivat din PA600 pentru uz audioPRO , iar celălalt derivat din PA300 , destinat audițiilor casnice .Cel destinat audițiilor nu poate ajunge la nivelul HiEnd datorită limitărilor schemei , dar performanțele audio nu vor fi de neglijat , se vor încadra oricum în zona superioară a HiFi- ului , adică a HiEnd-ului comercial :) .După ce veți vedea , veți înțelege la ce mă refer .Evident , insist ca userii Dudică și elektronu85 să continue aceste proiecte ( Elektor PA300 și Riedl PA600 ) deoarece mai au foarte multe noțiuni de învățat , sunt câteva etape peste care nu se poate sări din punct de vedere al evoluției , cel puțin Dudică clar e pe drumul cel bun , față de alt user , considerat din start atoateștiutor , dar ale căror competențe sunt incerte si foarte discutabile .Desigur , sunt destui alți useri de buna credinta care pot învăța odată cu ei , consider ca acesta este un subiect didactic de mare importanță !

Link spre comentariu

.. Elektor nu prea publica " chifle "

Eh nu ! Daca te uiti pe schema lui PA300 vei vedea pe intrarea amplifului un cond de 1nF ! Pai cu valoarea asta o sa asculti doar bass si medii.

Victor, ma bucur ca vrei si tu sa construiesti acest amplificator, poate il vom perfectiona impreuna. Dar mai mult de filtrul cu diode pentru rejectie pe alimentare si poate si superdioda asta frumoasa, eleganta, cat de cat... nustiu ce s-ar mai putea imbunatati.

Link spre comentariu

Daca tot m - ai citat , construieste amplificatorul si incearca cu si fara componenta respectiva . Rezultatul poate fi ( si ) o chestiune de gusturi . Cu sau fara electronica pe simulator .( simulata ... ) . Apropo , ce ai mai construit din Elektor ? Asa , cu fludor si componente ... Si cam cand au avut loc primele realizari ? ... ca vad ca - i ai pe nemti la degetul mic . S - a intamplat cumva dupa debutul topicului ? ...  Ca aveai ceva nelamuriri ( destule ... ) , sau n - am citit eu bine ? ...

P . S . - pentru D ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu e o chestie de gusturii. Un amplificator normal trebuie sa amplifice liniar de la 20Hz la 20KHz. Cu 1nF pe intrare iti taie inaltele.

Cand va vad eu p-astia care sinteti impotriva simulatoarelor si a smd-urilor imi vine sa mor. Din cauza voastra nu evolueaza omenirea.

Oricum s-a ales prafu de subiectul asta... nu mai am ce comenta on-topic...

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Cand va vad eu p-astia care sinteti impotriva simulatoarelor si a smd-urile imi vine sa mor. Din cauza voastra nu evolueaza omenirea.

Oricum s-a ales prafu de subiectul asta... nu mai am ce comenta on-topic... " 

De unde stii ca sant impotriva  simulatoarelor ? Stii vreo parere de - a mea despre SMD - uri ? ... Momentam dialogam in nume propriu cu tine , nu vad rostul pluralului  .. Ti se pare ca tin omenirea pe loc ? ... Interesant . Ca gazda pe propriul topic , ai putea sa fii mai politicos . Daca nu cu userii , macar cu limba romana ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai si ca sa faci o protectie totala pentru conectarea inversa a alimentarii ce ar mai trebui pus in schema aia??? Ma refer la cazul in care i se scoala la vreunul sa puna alimentarea total invers, spun asta pentru ca am avut caz cu amp venit la reparat si cu alimentarea montata EXACT pe dos(ca anumite componente si bobine au ajuns ingerasi se intelege de la sine)....

Una mâncăm și alta digerăm ! 

Eu am răspuns unei postări anterioare cum că diodele alea din schemă nu sunt total suplinite . N-am vorbit nicio clipă de protecție totală . Vorba lui Victor de mai jos , protecție antiprost completă nu există .

Scuze pentru off topic dar o parte ( din off topic ) a fost generată tocmai de greșita înțelegere a ce am spus eu .

Link spre comentariu

Pai și care e problema ?Eu nu sunt împotriva simulărilor și a componentelor SMD , și insist ca orice amplificator trebuie să amplifice liniar o bandă minimă de 20 Hz - 20 KHz !Nu pot pricepe de ce îți dai cu stângu-n dreptul , căscând gura cu " admiratie " la unii useri .Uluitor , exact din cauza lor am renunțat să mai pierd timpul cu proiectul tău .De altfel , totul a început când am văzut înverșunarea ta pe folosirea gunoiului 5534 , la sfaturile unora , deci era clar ca nu avem prea multe în comun . DA , au reușit să-ți distragă atenția de la drumul drept .Nu este scopul meu în viață să aduc userii pe drumul cel bun : daca nu există dialog , asta-i viața .PA , ești singur .Sper ca proiectul tău să-ți ofere satisfacții cât mai intense .Promit să nu mai intervin niciodată în subiectele deschise de tine .Sper să mă pot ține de promisiune .Te rog să mă scuzi pentru intervențiile de până acum .Sharky , te rog să nu ștergi nimic , trebuie să înțeleagă care este de fapt starea .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări