hpavictor Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Și eu ce-am zis ?Newmarkt trei , cu trei tipuri de malț și trei de hamei .Trei !Sper ca va plac glumele mele , sper ca nu ați uitat stilul meu . Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Tri Doamne si toti trei... deci am calculat eu bine constanta de timp la 0,5s ... acu's curios sa vad ce iese cu multiplicatorul de capacitate, cascodarea VAS si restu... deocamdata nu's dumirit ce valoare ar trebui sa aiba conzii din multiplicator ca sa fie cel mai bun compromis cost/performanta... Dar este si aine o zi, se poate calcula si maine... Noapte buna!!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Căuta schema de la amplificatorul Sigma200 și te lămurești cu e treabă cu cascodarea VAS , evident este doar una dintre variante ... Nu este cea mai performanta , dar este o variantă didactică foarte utilă .Te rog să postezi schema , dacă o găsești . Link spre comentariu
Vizitator bubulake Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Și eu ce-am zis ?Newmarkt trei , cu trei tipuri de malț și trei de hamei .Trei !Sper ca va plac glumele mele , sper ca nu ați uitat stilul meu . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 LME-ul are o rejectie excelenta, parca 120db. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Oricum o valoare excelenta , peste 100 dB . Dar ... la ce-i foloseste o valoare asa de mare ? Etajul final lucreaza doar cu semnale mari ! Căuta schema de la amplificatorul Sigma200 și te lămurești cu e treabă cu cascodarea VAS , evident este doar una dintre variante ...Nu este cea mai performanta , dar este o variantă didactică foarte utilă .Te rog să postezi schema , dacă o găsești . Schemele sunt asemanatoare , ideea de cascodare este probabil inspirata din cea propusa de Leach Marshall : Propunerea mea de cascodare a etajului VAS este ușor diferită , se înlocuiește o rezistență cu două diode în conducție directă ... Nimic complicat . Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Exista solutii nea Victore. Etajul final poate fi evitat destul de usor sa intre in saturatie. Si daca e vorba de triplu darlington, cu primele 2 stagii in clasa A si doar ultimul in AB, atunci ce conteaza? Nu cred ca trebuie sa iti explic tie asta. Evident ca solutii sunt multe, dar partea cu stabilizare separata pt Vas nu e deloc nociva, daca stii ce sa ii faci. Depinde doar daca vrei sa te complici cu ea sau nu. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Dacă complicăm schema , devine neinteresantă datorită limitărilor conceptuale .Prefer să îmbunătățesc fiecare etaj cu soluții cât mai simple , pentru a scoate " untul " din cele câteva componente folosite .Repeț , schema finală trebuie să rămână cât mai simplă și ușor de înțeles pentru oricine .Amplificatorul se încadreaza lejer în zona Hi Fi cu pretenții, dar este departe de soluțiile actuale High End .Acest amplificator , dacă va avea un PCB bine conceput și va folosi componente de bună calitate alese judicios , va avea o amprentă sonica foarte plăcută și desigur , putere absolut suficientă ( in varianta PA600 reloaded ) pentru acționarea oricăror incinte acustice în scopuri audioPRO .Aștept ca Dudică să realizeze o simulare cu etajul final propus de mine ... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2015 (editat) Care, Meta sau Sigma ? Meta are etajul final ca PA600... doar VAS-ul e diferit. PS: La schema initiala, am alimentat VAS-ul din tensiune fara nici un pic de riplu iar finalii si prefinali din tensiune cu riplu, si imi arata pe iesire acelasi riplu ca si cand as alimenta VAS-ul din tensiunea cu riplu. Adica nu are nici un efect rejectia aia cu dioda si cond. Nustiu daca asta o fi vreo eroare de simulator sau chiar asa s-o intampla. E naspa asa sa nu pot testa in realitate... Editat Septembrie 5, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 http://www.elforum.info/topic/107259-riedl-pa600/page-2?do=findComment&comment=1231425 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Pai ala e identic cu ce am testat pana acum. Link spre comentariu
UNIX Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 De ce baza cascodei etajului pilot nu se da la masa printr-un zener ? De ce s-a ales sa fie doua rezistente identice iar una sa dea la iesirea amplificatorului ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Pai ala e identic cu ce am testat pana acum.În ce film ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2015 (editat) Ziceti-mi si mie cum simulez o sarcina reactiva. Pun 1uF in paralel pe rezistenta de 4R ? E de ajuns pt a simula o sarcina reala frumos, elegant, cat de cat... ? Editat Septembrie 5, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
UNIX Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 De ce baza cascodei etajului pilot nu se da la masa printr-un zener ? De ce s-a ales sa fie doua rezistente identice iar una sa dea la iesirea amplificatorului ? Vreo idee ? Link spre comentariu
Postări Recomandate