Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bec led alimentat la ups

Vizitator Richi

Postări Recomandate

Vizitator Richi

Va salut Domnilor si imi cer scuze daca a mai fost discutat topicul.

Cunostiintele mele de elecronica sunt minime.

Am un UPS PowerMust 1000 USB la care am avut conectat 2 becuri cu led (asemanatoarea cu halogenele pentru spoturi).

Dupa caderea tensiunii, care se intampla destul de des motiv pentru care am optat pentru un ups si bcuri cu led, becurile au continuat sa lumineze timp de cateva secunde apoi au inceput sa licare pentru aproximativ 1-2 minute (destul de deranjant pentru ochi) dupa care s-au stins (adica ledurile erau cumva alimentate ca se vedeau in intuneric dar nu mai faceau deloc lumina).

Cand tensiunea a cazut si ups-ul a intrat in functiune, acesta a inceput sa scoata un bazait destul de enervant.

Din curioztate daca becurile s-au ars sau nu, am desfacut unul dintre ele. Piesa electronica cea mai mare ca dimensiune era unflata si sparta si parca iesise din ea un fel de spuma.

Tind sa cred ca ups-ul este de proasta calitate si vreau sa cumpar un UPS APC Power-Saving Back-UPS ES 8 Outlet 700VA 230V CEE 7/7.

Acum vreau sa va intreb daca a s-a mai lovit cineva de aceasta problema si daca merita sa cumpar (adica daca-mi tine becurile aprinse fara sa le arda) acel ups de la apc.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Richi

Ce-i drept, becurile ca si pret au fost cele mai ieftine din gama celor cu led.

Imi puteti recomanda un producator sau o marca anume de becuri ?

Multumesc pentru sfat.

Link spre comentariu

Cel mai fiabil bec cu leduri cred că e cel pe care ți-l faci singur, fiindcă ai tot interesul să te țină cât mai mult. Cred că ar fi cel mai convenabil să vă uitați pe la Bazar, unde sunt câțiva colegi ce vând leduri de putere și surse de alimentare pentru ele, precum și accesorii (lentile, radiatoare). Există topicuri mai vechi unde unii colegi de forum și-au prezentat corpurile de iluminat construite de ei. Cel mai important lucru la sursele de iluminat cu leduri este răcirea corespunzătoare a ledurilor și aici e punctul slab al tuturor becurilor cu led comerciale.Puține firme asigură suficientă ventilare a căldurii disipate de leduri și acest lucru duce inevitabil la scurtarea drastică a duratei de viață a ledurilor. Dacă totuși nu aveți posibilitatea sau cunoștințele necesare construirii unor corpuri de iluminat cu leduri, vă recomand să cumpărați becuri cu led de la firme consacrate (Philips, Osram, etc) chiar dacă sunt mai scumpe.În aceste cazuri prețul e proporțional cu calitatea....

Un exemplu de bec Philips la preț convenabil îl găsiți aici:https://www.badabum.ro/casa-gradina/iluminat-electrice/becuri/led-becalb-cald-cu-soclu-e27-6w-40w-8718696419656.html

Se găsește și la Altex....sunt doar două exemple fără scop publicitar, dați doar căutare după ,,becuri cu led Philips,,.

Link spre comentariu

Ledurile au functionat inainte de nefericita intamplare, sau a fost prima lor "incercare"? Sa nu fi fost pentru 12V... Poti pune o poza cu montajul bubuit?

UPS-ul a functionat bine inainte de eveniment? Mai erau si alte aparate alimentate din UPS sau erau doar ledurile? Ai masurat vreodata tensiunea lui la iesire fara consumator (sarcina)?

Link spre comentariu
Vizitator Richi

Ledurile au functionat zile intregi legate tot la ups (vreo 2-3 zile fara sa fie caderi de tensiune). S-au ars la prima cadere de tensiune, care a durat in jur de o ora.La ups mai sunt conectate un calculator si un monitor, care functioneaza normal indiferent daca ups-ul este alimentat sau nu. Am atasat cateva poze cu unul dintre becuri.

post-248805-0-55984100-1439915840_thumb.jpg

post-248805-0-15063100-1439915848_thumb.jpg

post-248805-0-85536700-1439915853_thumb.jpg

... inca doua poze

post-248805-0-88805900-1439916023_thumb.jpg

post-248805-0-36394700-1439916031_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ia-ti UPS true sine wave daca nu vrei sa ai probleme, chiar daca sunt mai mult mai scumpe. UPS-urile astea "normale" scot forma de unda deformata si multe echipamente asteapta forma de unda sinusoidala la intrare, inclusiv sursele de PC cu PFC activ (cum sunt majoritatea surselor de calitate). Azi s-a ars un bec, maine se poate duce PC-ul sau alt echipament si tot asa ...

Link spre comentariu

Daca te-ai pricepe putintel solutia ledurilor la UPS este relativ simpla: conectezi un driver direct la bornele bateriilor din UPS, in acest mod eviti doua conversii, fiecare cu pierderile ei.

Adica tensiunea continua a bateriilor poate sa alimenteze printr-un driver leduri, cam orice configuratie e posibila.

Modul tau de conectare este ca din baterii UPS-ul sa transforme energia in curent alternativ de 220V, (cu forma imperfecta) dupa care becoledul se cazneste sa obtina din nou tensiune continua pentru alimentarea ledurilor, cu pierderile de rigoare, la ambele etape.

Si da, Validae are perfecta dreptate o sursa lumina pe baza de led, bricolata, are sanse bune sa fie mai buna (atat ca lumina cat si ca fiabilitate) cu mult peste solutiile ieftine, dar suficient de mult si peste solutiile scumpe, de firma.

Link spre comentariu

Ledurile au functionat zile intregi legate tot la ups (vreo 2-3 zile fara sa fie caderi de tensiune). S-au ars la prima cadere de tensiune, care a durat in jur de o ora.

La ups mai sunt conectate un calculator si un monitor, care functioneaza normal indiferent daca ups-ul este alimentat sau nu.

Am atasat cateva poze cu unul dintre becuri.

Posted Image20150818_191725.jpg

Posted Image20150818_191734.jpg

Posted Image20150818_191741.jpg

... inca doua poze

Eu zic ca becoled-urile alea au avut un condensator de reactanta chinezesc de tot rahatul, puneti un condensator adevarat, de tip MKP X2, si vor merge mult si bine.Degeaba incercati alte becoled-uri, probbail si firme de prestigiu folosesc condensatori de kko precum cel din poza...mai bine cumparati becoldurile si le inlocuiti acel condensator de reactanta. cu ocazia asta inlocuiti si electroliticul, cu ceva bun, gen Rubycon sau Nichicon.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări