catalin004 Postat August 21, 2015 Autor Partajează Postat August 21, 2015 bun...si diferenta intre plat si flat? app pot sa-i pun o bobina cu gat gros? Link spre comentariu
iuliantv Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 bun...si diferenta intre plat si flat? app pot sa-i pun o bobina cu gat gros? nu Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Ar fi culmea sa o poti monta pe tubul subtire ... dar daca ai poti proba cu ea daca se mai incalzeste finalul Iti trebuie bobina pentru tub normal usor curbat , bobina de tub flat iarasi nu se potriveste . Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) total gresit ca nu merge o bobina de la tub mic la tub mai mare,nu merge de la tub de 110 la tub de 90 si invers... Perfect adevarat!! Nu exista bobine pentru tub mic si ...tub mare,asta legat strict de dimensiunile fizice ,nu de parametri tehnici(impedanta bobine cadre si linii)!! Bobinele de deflexie se aleg in functie de grosimea gatului de la tub(mic,mare) si apoi urmeaza restul ''filozofiei'' colegului Depanatoru...care vad ca; continua cu explicatii ciudate de genul ,citez ''Curentul de deflexie e mult mai mic la un tub mic''...... Curentul e cam acelasi la toate tuburile,doar tensiunea FIT difera... P.S.-In vremuri de ''restriste'' ,dupa revolutie,au existat cazuri cand,din lipsa,s-au adaptat bobine de deflexie cu gat gros la tuburi cu gat...subtire,invers era ...imposibil!!! Editat August 21, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Serios ? Habar n-ai , dar n-ar fi o surpriza , totusi mai ai timp sa inveti . Unii depanatori chiar sunt "sarmari" . Curentul de deflexie e mai mic atat la orizontal cat si la vertical la un tub mic , si semnificativ ... cred ca e de gaga sa-ti dai seama ca de asta un televizor mic consuma mai putin . Atat integratul de baleiaj vertical cat si finalul linii sunt mai slabe din motivul asta . Acuma gandeste-te pe ce distanta trebuie sa miste spotul o bobina la un tub mic sau mare si explicatia vine singura . Editat August 21, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
catalin004 Postat August 21, 2015 Autor Partajează Postat August 21, 2015 Am schimbat traful nou...nu mai sunt probleme.vad ca merge bobina mica Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Si vrei sa zici ca ai avut ghinionul sa ti se arda si bobina de deflexie si traful deodata ? Sau a mai fost umblat . Traf defect cu care totusi sa ai imagine , numai sa incalzeasca finalul linii prea mult pana se arde , banuiesc ca totusi in cateva minute ca altfel nu poti vedea ca are imagine , nu prea se intalneste Editat August 21, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Serios ? Habar n-ai , dar n-ar fi o surpriza , totusi mai ai timp sa inveti . Unii depanatori chiar sunt "sarmari" . Curentul de deflexie e mai mic atat la orizontal cat si la vertical la un tub mic , si semnificativ ... cred ca e de gaga sa-ti dai seama ca de asta un televizor mic consuma mai putin . Atat integratul de baleiaj vertical cat si finalul linii sunt mai slabe din motivul asta . Acuma gandeste-te pe ce distanta trebuie sa miste spotul o bobina la un tub mic sau mare si explicatia vine singura . Mai documenteaza-te domnu' depanator. Diferentele de consum nu-s generate de consumul din baleiaj decit intr-o mica masura. Diferente semnificative de consum la baleiaj sint intre cele de 90° si cele de 110° pt ca baleiajul nu face decit sa plimbe spotul (spoturile) la un unghi de 90-110°. Dimensiunea mai mare sau mai mica a imaginii obtinute se realizeaza printr-o distanta mai mare sau mai mica pe care se plimba acel spot (distanta mai mare sau mai mica intre iesirea din cimpul de deflexie si suprafata de proiectie / partea frontala tub). sau: http://www.jmargolin.com/xy/xymon.htm#Magnetic Te las pe tine sa descoperi de unde vine grosul diferentei de consum. Editat August 21, 2015 de sesebe Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Serios ? Habar n-ai , dar n-ar fi o surpriza , totusi mai ai timp sa inveti . Unii depanatori chiar sunt "sarmari" . Curentul de deflexie e mai mic atat la orizontal cat si la vertical la un tub mic , si semnificativ ... cred ca e de gaga sa-ti dai seama ca de asta un televizor mic consuma mai putin . Atat integratul de baleiaj vertical cat si finalul linii sunt mai slabe din motivul asta . Acuma gandeste-te pe ce distanta trebuie sa miste spotul o bobina la un tub mic sau mare si explicatia vine singura . Adica un ...TDA3653B...nu merge din sasiu tv cu ecran de 37 in unul de 51 ca e ...mai slab in ala de 37,nu?!?!? Editat August 21, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Mai desteptilor ... ca altfel nu va pot spune ... nu vin cu demonstratii pentru niste lucruri de bun simt , eu atata va intreb , lasam baleiajul orizontal , de ce baleiajul vertical e mult mai slab si se incalzeste mult mai putin la un tub mic daca curentul necesar miscarii spotului e la fel? Sa auzim raspunsul . Sau daca nedepanand credeti ca sunt la fel ... e problema voastra Acelasi lucru intre diagonalele mari de de 110 grade , baleiajul vertical al unui televizor de 72 cm foloseste un integrat capabil de curent mai mare decat pentru 66. Un indiciu ... totusi , ecranul nu este sferic ca sa conteze numai unghiul de deflexie ... ce se intampla cand este plat si dimensiunea creste ? Editat August 21, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Citeste link-ul atasat de mine sau aici mai jos o bucata din el. La tub mai mare trebuie tensiune anodica mai mare, la tensiune anodica mai mare trebuie intradevar si curent de baleiaj mai mare. Clenciul este ca la dublarea tensiunii anodice curentul de baleiaj trebui crescut numai de 1.4142 ori. Care este diferenta de tensiune anodica la tuburile despre care vorbim? 2KVolti - 4KVolti raportat la 20-22KVolti, deci este 10% diferenta la tensiunea anodica si atunci curentii de baleiaj trebuie sa fie de 1,0488 (1,0954 pt 4KV raportat la 20KV) ori mai mari. Scuze ai avut dreptate. Un tub cu tensiune anodica cu 10% mai mare are nevoie si de curenti de baleiaj de 1,0488 (1,0954 pt 20% in plus la T. anodica) ori mai mari. Editat August 21, 2015 de sesebe Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 (editat) Sa auzim raspunsul . Pentru ca e ''stift''....integratul.....!!! ''Sarmar''...ca mine Spotul nu integratul il misca ci....bobina de deflexie,ca de bobine era vorba,daca sant pentru tuburi de aceleasi caracteristici fizice(unghi deflexie,forma fizica),nu are importanta decat grosimea gatului,pur fizic,lasand la o parte valorile ohmetrice ale bobinelor, doar acelasi diametrul al sarmei il are bobinele indiferent ca e ecran de 37 sau de 51....sau cele de 37 au firul mai....subtire....in bobine?!?! Apropos,ati desfacut ca sa reparati vreodata un ansamblu de deflexie?!?! Editat August 21, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Cred ca are dreptate Depanatoru! La tuburile mai mari electronii se freaca de o suprafata mai mare, se supraincalzesc si cand se intorc in integrat cedeaza acestuia caldura. A durat mult pana m-am prins dar cand am vazut ca la tuburile de firma integratul de cadre se incalzeste mai putin m-am uitat cu atentie la ecran si am vazut ca sticla era mai bine slefuita, deci frecarea electronilor era mai mica. Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Cred ca are dreptate Depanatoru! La tuburile mai mari electronii se freaca de o suprafata mai mare, se supraincalzesc si cand se intorc in integrat cedeaza acestuia caldura. A durat mult pana m-am prins dar cand am vazut ca la tuburile de firma integratul de cadre se incalzeste mai putin m-am uitat cu atentie la ecran si am vazut ca sticla era mai bine slefuita, deci frecarea electronilor era mai mica. Cred ca si grafitul era parca mai alunecos-unsuros si de aceea electronii se incalzeau mai putin. Link spre comentariu
dan cod Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Pacat ca un asemenea sasiu simplu da nastere la certuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum