naetv Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Pe booster am pus 33uF ...sa fie aceasta cauza? nu Link spre comentariu
catalin004 Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Pe bec am 103V....cu BU pus am 100,7V....se incinge mereu,imaginea este la fel de mare....o sa schimb traful,am altul... Link spre comentariu
dan cod Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Recuperatele din linii cum sunt? Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Are un consum ceva mai mare in traf.linii, ceva spire in scurt in secundar traf , si nu stopeaza complet functionarea liniilor, dar cum am zis mai sus poate fi si anomalie de forma impulsuri linii in baza tranzistor final ,sa contina autooscilatii. Link spre comentariu
dan cod Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Daca traful ar avea spire in scurt eu zic ca nu ar pleca liniile asa Link spre comentariu
sesebe Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Cit de tare este extinsa pe orizontala? in procente ....sau .... Daca ai schimbat bobinele, ai pus altele identice? Banuiesc ca nu! Daca bobinele au alta inductanta, posibil sa trebuiasca schimbata si valoarea la condesatorul de recuperare din colectorul la finalul linii, cel de citiva nano la 1600-2000V, dar trebuie OSCILOSCOP. Si daca valoarea inductantei este foarte diferita, posibil sa trebuiasca modificata si valoarea tensiunii de alimentare. Tensiunile recuperate cum sint ? Un osciloscop ai? Si o sonda capabila sa masoare pina pe la 1500V ai? Daca da, masoara tensiunea din colector la final linii, dar numai daca ai o sonda ce merge pina pe la 1500V. Masoara amplitudinea maxima. Treabuie sa fie sub 1100V-1200V. Daca este mult mai mica, de exemplu 600V-800V, atunci inseamna ca o mai poti micsora schimbind condesatorul de recuperare cu unul un pic mai mic ca valoare dar atentie: - micsorarea condesatorului duce la marirea impulsului din colector la final care nu trebuie sa depaseasca 1100V (1200V) si in acelasi timp micsoreaza si dimensiune pe orizontala (si banuiesc ca scade si curentul prin tranzistor dar nu sint sigur), - marirea condesatorului duce la micsorarea amplitudinii din colector si la marirea imaginii pe orizontala (si cred ca se mareste un pic curentul prin tranzistor). Valorile de tensiune nu stiu exact cit ar trebui sa fie. Em am masurat numai la monitoare unde era intre 800V si 1000-1100V maxim, la TV-uri nu am masurat niciodata (din pacate). Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 acolo deflexia este problema daca este de pa philips sint cu mai putini omi pe orizontala fata de alte bobine si trebuie o bobina aproape ca originala Link spre comentariu
iuliantv Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 asta ziceam si eu de la inceput, atentie la impedanta bobinei h Link spre comentariu
catalin004 Postat August 20, 2015 Autor Partajează Postat August 20, 2015 Da...este de philips,azi o sa pun de proba una cu gat gros sa vad starea BU.tensiunile recuperate sunt bune,foarte putin diferite,cativa mv,da am osciloscop si am si sonda,pe testerul trafo nu imi da erori.cu celalalt trafo face la fel.imaginea este extinsa cu 1,5cm in stanga si 1.5 in dreapta Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Daca nu mai e axtinsa si in rest e ok se rezolva.Problema este sa nu se supraincalzeasca nimic acolo.Sasiul asta CP330 e unul foarte reusit si nu creaza probleme deosebite. Link spre comentariu
sesebe Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 (editat) Condesatorul de recuperare (ca valoare) se acordeaza cu bobina. Poti masura (comparativ) cit este inductanta la bobina initiala (una identica, cea originala fiind defecta) si cit este inductanta la cea montata acum? Inductanta nu rezistenta. Eventual compara valoarea acestui condesator de pe o placa echipata cu acea bobina si de pe placa actuala in discutie. Editat August 20, 2015 de sesebe Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Umbland la condul de recuperare se modifica FITul si tot ce este recuperat din linii.Merge intr-o anumita limita dar nu oricat. Link spre comentariu
sesebe Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Schimbarea condesatorului nu se face asa, dupa ureche. Se foloseste si un osciloscop pt a vizualiza amplitudinea impulsului din colector sa fie in limite acceptabile si apoi se mai poate ajusta (putin ±5V pina la max ±10V) si teniunea de alimentare. Apoi se verifica toate tensiunile de alimentare din sursa si recuperatele si, eventula se mai fac ceva corectii. Trebuie sa ia putina experienta si sa stii ce faci pe acolo, nu se merge la ghici. Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Exact de asta ziceam si eu ca nu merge chiar asa. Link spre comentariu
codrut Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 tz-ul BU este schimbat sau este originalul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum