catalin004 Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Salutare....initial acest tv mi-a venit cu bobina de deflexie arsa (orizontal). Am luat de la DL. Tony marginean o alta bobina, (de philips probabil si cu tub mic) am montat-o insa imaginea este cu 2cm mai extinsa....dupa 15 min de functionare mi-a ars BU, l-am schimbat am mai facut cateva verificari dar pana sa-l opresc s-a ars si celalalt....radiatorul se incalzeste excesiv si bobina la fel....rog un mic ajutor B+=110V Link spre comentariu
bobo Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) la cp330 din cate retin b+ este 103v. inlocuiti: -conzii din primar sursa mai ales cel de langa semireglabil de 1 micro sau 10 micro -condul de22 micro/160v din pinul 4 trafo lini -trafo linii trebuie testat daca are spire in scurt -forma si amplitudinea impulsurilor hout reglati sursa la 103v si mai vedem cu geometria care se poate ajusta usor. Editat August 17, 2015 de bobo Link spre comentariu
catalin004 Postat August 17, 2015 Autor Partajează Postat August 17, 2015 o sa pun traful pe tester acum.....conzii din primar sunt buni, adica schimbati de mine, condul de pe pin 4 schimbat....ramane traful si sa-i fac un test.... Link spre comentariu
bobo Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 reglati sursa la 103v. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 17, 2015 Autor Partajează Postat August 17, 2015 am inteles... Link spre comentariu
iuliantv Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) daca este extinsa pe verticala atunci e posibil ca bobina de deflexie sa aiba impedanta bobinei h ce difera destul de mult de cea originala, poate fi modificata in unele cazuri cu o mica bobina inseriata cu cea a bobinei de deflexie h,sau prin schimbarea valorii condesatorului de iesire h sau celui de recuperare,totusi o diferenta mare a acestei impedante poate fi cauza defectarii bu------,sau daca ati montat un tranzistor fara dioda si rezistenta incorporate atunci sigur el a fost buba Editat August 17, 2015 de iuliantv Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Cred ca nu traful este de vina, ci forma semnalului de linii in baza tranzistor final linii. Vizualizati sa vedeti daca are forma corecta si nu contine autooscilatii care tin tranzistorul deschis mai mult timp, semnalul de linii nu-l mai poate bloca in timpul optim. Link spre comentariu
dan cod Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Condul booster din pin 4 traf linii l-ai schimbat?Daca nu aia e problema. Link spre comentariu
naetv Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 o sa pun traful pe tester acum.....conzii din primar sunt buni, adica schimbati de mine, condul de pe pin 4 schimbat....ramane traful si sa-i fac un test.... Condul booster din pin 4 traf linii l-ai schimbat?Daca nu aia e problema. a spus ca este schimbat - ramine sa aflam ce a spus testerul de traf totusi cp330 este un sasiu cunoscut , la care se gasesc scheme clare cu tensiuni specificate clar - la vechimea lor se incepe cu o cura de condensatori si reglat tensiunea de baza - cum sa-l lasi cu 110V de la 103V Link spre comentariu
dan cod Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 103V trebuie sa fie U1 asta e clar.Poate daca s-ar masura consumul BO-ului s-ar putea spune ceva Link spre comentariu
codrut Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Daca impedantele bobinelor difera acolo este problema,asa cum a spus un coleg mai sus.M-am lovit de curand de problema asta . Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 eu am intalnit asemenea defect la bobina deflexie unde avea scapari,si tot asa ardea bu intro veselie. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 (editat) sa ma corectez m-am exprimat gresit (daca este extinsa pe verticala) era vorba de extindere pe h deci dimensiune baleaj orizontal marita Editat August 18, 2015 de iuliantv Link spre comentariu
bobo Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 indiferent ce bobina de deflexie a folosit intai trebuie reglata sursa pe bec sa scoata 103v iar apoi se inlocuieste condul din pinul 4 trafo linii. mai departe ramane de vazut dar se incepe cu reglarea sursei la 103v si inlocuirea condului amintit care produce avarii. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Pe booster am pus 33uF ...sa fie aceasta cauza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum