Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo CP330 - arde BU

catalin004

Postări Recomandate

Salutare....initial acest tv mi-a venit cu bobina de deflexie arsa (orizontal). Am luat de la DL. Tony marginean o alta bobina, (de philips probabil si cu tub mic) am montat-o insa imaginea este cu 2cm mai extinsa....dupa 15 min de functionare mi-a ars BU, l-am schimbat am mai facut cateva verificari dar pana sa-l opresc s-a ars si celalalt....radiatorul se incalzeste excesiv si bobina la fel....rog un mic ajutor

B+=110V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

18

• Depanatoru

12

• iuliantv

9

• dan cod

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

la cp330 din cate retin b+ este 103v.

inlocuiti:

-conzii din primar sursa mai ales cel de langa semireglabil de 1 micro sau 10 micro

-condul de22 micro/160v din pinul 4 trafo lini

-trafo linii trebuie testat daca are spire in scurt

-forma si amplitudinea impulsurilor hout

reglati sursa la 103v si mai vedem cu geometria care se poate ajusta usor.

Editat de bobo
Link spre comentariu

o sa pun traful pe tester acum.....conzii din primar sunt buni, adica schimbati de mine, condul de pe pin 4 schimbat....ramane traful si sa-i fac un test....

Link spre comentariu

daca este extinsa pe verticala atunci e posibil ca bobina de deflexie sa aiba impedanta  bobinei h ce difera destul de mult de cea originala,  poate fi modificata in unele cazuri cu o mica bobina inseriata cu cea a bobinei de deflexie h,sau prin schimbarea valorii condesatorului de iesire h sau celui de recuperare,totusi o diferenta mare a acestei impedante poate fi cauza defectarii bu------,sau daca ati montat un tranzistor fara dioda si rezistenta incorporate atunci sigur el a fost buba

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Cred ca nu traful este de vina, ci forma semnalului de linii in baza tranzistor final linii. Vizualizati  sa vedeti daca are forma corecta si nu contine autooscilatii care tin tranzistorul deschis mai mult timp, semnalul de linii nu-l mai poate bloca in timpul optim.

Link spre comentariu

o sa pun traful pe tester acum.....conzii din primar sunt buni, adica schimbati de mine, condul de pe pin 4 schimbat....ramane traful si sa-i fac un test....

Condul booster din pin 4 traf linii l-ai schimbat?Daca nu aia e problema.

a spus ca este schimbat - ramine sa aflam ce a spus testerul de traf

totusi cp330 este un sasiu cunoscut , la care se gasesc scheme clare cu tensiuni specificate clar - la vechimea lor se incepe cu o cura de condensatori si reglat tensiunea de baza - cum sa-l lasi cu 110V de la 103V

Link spre comentariu

sa ma corectez m-am exprimat gresit (daca este extinsa pe verticala) era vorba de extindere pe h deci dimensiune baleaj orizontal marita

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

indiferent ce bobina de deflexie a folosit intai trebuie reglata sursa pe bec sa scoata 103v iar apoi se inlocuieste condul din pinul 4 trafo linii.

mai departe ramane de vazut dar se incepe cu reglarea sursei la 103v si inlocuirea condului amintit care produce avarii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări