Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema beko 12.6 SM

veirone

Postări Recomandate

am urmatoarea problema la acest tv. cand il bag in priza si il aprind se aude un ticait usor ca de ceas din traf linii cred. tensiune pe b+ lipsa, am masurat bu808dfi si nu este in scurt, diode nu am gasit in scurt nici mosfetul din primar nu este in scurt condensatori uscati nu sunt.. ce ar putea fi sau ce sa verific mai atent? astept pareri. ms atasez si schema

BEKO 12.6 SM.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• veirone

10

• BUGHIU

5

• elmar

4

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

nu prea am cu ce sa l masor.. am masurat voltajele pe el dar am doar pe un singur pin 30v parca. cand este scoasa bobina de deflexie si etc placa afara nu mai tacane si am tensiune si pe b+, doar infasurarile le am masurat la traf linii dar in montaj si dau ok

Link spre comentariu

Să înţeleg că tv-ul funcţionează...si are un mic ”ţăcănit” undeva pe placă?

Nu cred ca functioneaza,deoarece specifica urmatorul lucru,citez :''tensiune pe b+ lipsa, ''......

Link spre comentariu

Se scoate bobina L  603  si se pune becul direct pe  C 618 , daca tensiunea pe B+   e corecta , e posibil trafo linii defect  !!

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

acum il voi scoate din circuit si il masor, in circuit nu da scurt. imi puteti spune Dvs mai pe intelesul meu cum se leaga becul de 60w si unde ca sarcina artificiala.. ca de 1 an de cand m am apucat de reparatii nici acum nu stiu. multumesc, acum am vazut postarea. ms frumos

Editat de veirone
Link spre comentariu

Becul se leagă direct la bornele condensatorului C618(47uf/160v) după se aţi scos din placă bobina(ştarpul) L603...

La traful linii nu e neapărat nevoie să existe scurt între înfăşurări...poate fi spirele(una sau mai multe spire) de la o înfăşurare în scurt...asta duce la consum mărit pe bara B+ si la întrarea în protecţie a sursei.

Dar ...înainte de a verifica traful linii verifică dacă nu ai scurt pe alimentare la finalul cadre(AN5539)...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări