Baditza Vasy Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Salut Am un sistem de afisare pe care vreau sa il folosesc, de exemplu sa creez un ceas digital, sa numere crescator sau descrescator intr-un interval de timp,sa masoare o tensiune alternativa sau continuua, etc. Pentru asta as vrea sa ma ajutati cu o schema electrica sau o idee pentru al pune in functiune (deoarece nu am gasit pe internet). Va multumesc!!! Editat August 17, 2015 de Baditza Vasy Link spre comentariu
leo 17 Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 http://www.aliexpress.com/item/LCD-DC-3-2-30V-Red-LED-Panel-Meter-Digital-Voltmeter-with-Two-wire-MTY3/32231382058.html deci se poate si mai iefitin ..dar daca doresti tu se poate gasi o schema Link spre comentariu
stone100 Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 pai din caate am intelesw doreste sa faca din acel afisaj si ceas si voltmetru etc. nu? Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 17, 2015 Autor Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Nu, eu as dori sa fac doar o schema cu acel afisaj, dar nu gasesc pe net despre el. Editat August 17, 2015 de Baditza Vasy Link spre comentariu
UDAR Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Păi ”sistemul ăla de afișare ” este un amărât de afișaj cu LED care trebuie tu să afli dacă este AC sau CC , cum are dispuși pinii , etc . După aia cauți o schemă adecvată și , eventual , o adaptezi. Dacă îți imaginezi că cineva are o schemă fix pentru afișajul tău , visezi frumos (mai ales că este vorba de un produs renumit provenit de la un fabricant celebru) . Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 21, 2015 Autor Partajează Postat August 21, 2015 Multumesc pentru informatii. La-am folosit la un aparat de radio care avea acelasi afisaj care nu ii mergea si l-am schimbat, dar nu am putut sa fac o schema cu el. Link spre comentariu
aygun Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Este un un afisor cu multiplexare. Anod comun sau catod comun , asta nu am de unde sa o stiu dar ai 4 pini pentru fiecare cifra in parte , apoi,ai 7 pini pentru fiecare segment al cifrei si pini auxiliari pentru simboluri. Schema se scoate foarte usor dar trebuie rabdare. Multimetrul trecut pemasurat jonctiuni ( semnul dioda / buzzer ) si iei pe rand segmentele si pinii. Acoloundeunul din segmente se deschide vezi ce ai, in mod cert un punct comun si restul de pini ai segmentelor trebie identificati. De regula , pinii segmentelor , a,b,c,d,e,f,g sunt comune la toate trei segmentele baleierea se face din cei 4 pini separati care reprezinta comunul fiecarui segment. Cauta pe net multiplexed led display. O sa intelegi din scheme ce vreau sa spun. Succes. Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 23, 2015 Autor Partajează Postat August 23, 2015 Multumesc mult!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum