Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de afisare

Baditza Vasy

Postări Recomandate

Salut 

Am un sistem de afisare pe care vreau sa il folosesc, de exemplu sa creez un ceas digital, sa numere crescator sau descrescator intr-un interval de timp,sa masoare o tensiune alternativa sau continuua, etc.

Pentru asta as vrea sa ma ajutati cu o schema electrica sau o idee pentru al pune in functiune (deoarece nu am gasit pe internet).

Va multumesc!!! 

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Editat de Baditza Vasy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Baditza Vasy

4

• UDAR

1

• leo 17

1

• stone100

1

Top autori în acest subiect

Păi ”sistemul ăla de afișare ” este un amărât de afișaj cu LED care trebuie tu să afli dacă este AC sau CC , cum are dispuși pinii , etc . După aia cauți o schemă adecvată și , eventual , o adaptezi.

Dacă îți imaginezi că cineva are o schemă fix pentru afișajul tău , visezi frumos (mai ales că este vorba de un produs renumit provenit de la un fabricant celebru) .

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii.

La-am folosit la un aparat de radio care avea acelasi afisaj care nu ii mergea si l-am schimbat, dar nu am putut sa fac o schema cu el.

Link spre comentariu

Este un un afisor cu multiplexare.

Anod comun sau catod comun , asta nu am de unde sa o stiu dar ai 4 pini pentru fiecare cifra in parte , apoi,ai 7 pini pentru fiecare segment al cifrei si pini auxiliari pentru simboluri.

Schema se scoate foarte usor dar trebuie rabdare.

Multimetrul trecut pemasurat jonctiuni ( semnul dioda / buzzer ) si iei pe rand segmentele si pinii. Acoloundeunul din segmente se deschide vezi ce ai, in mod cert un punct comun si restul de pini ai segmentelor trebie identificati. De regula , pinii segmentelor , a,b,c,d,e,f,g sunt comune la toate trei segmentele baleierea se face din cei 4 pini separati care reprezinta comunul fiecarui segment.

Cauta pe net multiplexed  led display. O sa intelegi din scheme ce vreau sa spun.

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări