Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor GL Flatron L1810B

gigi56

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

13

• Florinel TV

5

• modoran

3

• surubarila

2

Top autori în acest subiect

Rezistentele de start sunt R902 si R903 de 39k,ori e una intrerupta ori e avariat IC901 la pin 6.

ICE2AS01 nu este echivalent cu ICE1QS01

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Domnilor am schimbat C907 si C924 si fara rezultat

- R 902 si R903 sunt exact 33K si restul pieselor sunt verificate piesa cu piesa ,diodele .condesatorele si rezistentele sunt cu valori corecte ma refer la rezistente si la condesatoare si a.m.d ,nu am schimbat ICE 2AS01 pentru ca nu am originalul , dar nu stiu daca are inlocuitor , mai ramane suspect sa nu fieT901 trafo EER3016 cu probleme..

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua, 

Revin cu problema de la sursa de la acest monitor mentionat mai sus, dar cu intarziere pentru ca abea acum am primit pesele pe care le am inlocuit  ,si am schimbat Q902 si IC901 cu altele noi,si mi se pare ca D 903 16CTQ100 si D906 30CTQ60 sunt defecte ,si doresc de la dvs un sfat cu ce alte diode se pot inlocui pe cele originale .

Va multumesc .

Link spre comentariu

Invatati sa va descurcati si singuri, cautati pdf-urile si vedeti la alti producatori. De fapt la magazine cum e cel polonez.La ochi, sant diode schottky de 16A si 100V si de 30A si 60V.Intrati la magazin la diode, selectati schottky, alegeti tensiunea sau curentul si veti avea lista. Magazinul are si pdf-urile lor, asa ca se poate face o comparare completa.Parca santeti copii de gradinita, vreau bombonele...Aici intrebati in principal de probleme de electronica, functionarea circuitelor.Si ce inseamna ca mi se pare ca diodele sant defecte?

Link spre comentariu

Domnu miticamy , sfatul  dat de dvs sa caut pdf- urile nu stiu ,asa ca am cerut  un sfat cu ce alte diode se inlocuesc  pe cele originale ,si am,spus ca diodele par defecte pentru ca intalnesc pentru prima data aceste diode, si nu sunt convins cum  trebue  sa indice la masurare sa fie bune , nu pot fi inginer ca dvs sa stiu pe tote  despre aceste diode si cautari !  scuze.

Link spre comentariu

Buna dimineata ,

Domnilor va rog inca odata cu ce se inlocueste D 903 16CTQ100 si D906 30CTQ60 Schottky  ? sunt de la sursa de la monitorul de sus mentionat,sursa nu imi scoate tensiunea de  12v si 5v  conform schemei pentru functionarea monitorului ,asa ca doresc sa inlocuesc aceste diode pentru ca nu mai am incredere in ele ca sursa va functiona .

Va doresc o zi buna.

Link spre comentariu

Alea sunt diodele de pe iesire, nu ? Daca nu sunt in scurt lasa-le in pace ca sunt bune.  Poti sa montezi orice altceva in loc temporar gen BA159, UF4007 ca sa vezi daca scoate tensiuni pe iesire (atentie nu cu sarcina mare). Diode de curent mare gasesti in sursele ATX.

Link spre comentariu

Da ,aceste diode sunt de pe iesire D 903 pentru tensiunea de 12v  si D 906 pentru tensiunea de 5v, ear D903 este in scurt, si de acea doresc sa le inlocuesc ,si am niste diode Schottky din monitoare tip TV cu codul IRF 640 si IRF 2807si nu stiu daca sunt echivalente cu cele  originale astept idei de la dvs ,si nu am de unde sa am surse ATX.

Va multumesc .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări