Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Casti

Vizitator Cristian95

Postări Recomandate

Mda , nu ma mira ca ai cazut in plasa pescarilor in ape tulburi ( gunoaiele forumului ) , eu nu am sustinut nicio clipa ca solutia propusa de mine , de  X sau de Y este superioara , ci mi-am expus experienta , ca de aia e forum . 

Faptul ca ai luat foc de la cele scrise mai sus nu ma mira , asta e viata .

Poti sa interpretezi cum doresti , eu nu intentionez  sa ma contrazic cu nimeni , nu oblig pe nimeni sa faca ceva anume etc .

Link spre comentariu

Mda , nu ma mira ca ai cazut in plasa pescarilor in ape tulburi ( gunoaiele forumului ) , eu nu am sustinut nicio clipa ca solutia propusa de mine , de  X sau de Y este superioara , ci mi-am expus experienta , ca de aia e forum . 

Faptul ca ai luat foc de la cele scrise mai sus nu ma mira , asta e viata .

Poti sa interpretezi cum doresti , eu nu intentionez  sa ma contrazic cu nimeni , nu oblig pe nimeni sa faca ceva anume etc .

In acest topic, la cine se refera cel mai bine " plasa pescarilor in ape tulburi ( gunoaiele forumului ) " ?

In schimb iti place sa ataci comentariile celorlalti:

@sesebe :

Aiurea  ...

SOLUTIA REALA : un amplificator ( oarecare ) urmat de un buffer , astfel incat bucla de reactie negativa a amplificatorului  sa nu poata fi influentata de comportarea reactiva a sarcinii .

Nu suport sa fiu atacat direct cu comentarii de genul:

@sesebe :

Aiurea  ...

Nu sint solutii inventate de mine, ci sint dezvoltate si analizate in amnuntime de multi oameni, cu mai multa experienta in audio decit mine.

Poti sa expui sotutia ta "perfecta" fara sa ataci pe ceilalti care incearca si ei sa faca acelasi lucru.

Mda, am zis ca nu mai comentez, scuze!

Link spre comentariu

Daca vrei ceva calitate ...cit de cit , ar trebui sa ignorati majoritatea recomandarilor de mai sus. Singura varianta care merita atentia din cele recomandate mai sus, este http://www.elforum.info/topic/106657-amplificator-casti/page-2?do=findComment&comment=1222197.Ai mai putea sa alegi ceva de pe aici: http://www.ti.com/lsds/ti/audio-ic/headphone-amplifier-product.page, majoritatea sint mult peste recomandarile de mai sus cu mica exceptie amintita deja.Dar, recomandarea mea este un amplificator bazat pe LME49600. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49600.pdf In datasheet este chiar si un exemplu de astfel de amplificator, se pot gasi pe net cablaje in mai multe variante sau iti pot da chiar eu un astfel de proiect. Pot garanta ca un amplificator de casti cu LME49600 sau varianta recomandata de Ratza vor suna incredibil.Amindoua au fost realizate si testate de mine si functioneaza foarte bine.

TPA6120 a fost folosit pt amplificatorul de casti si de linie incorporat in DAC-ul meu (gasesti referinte la el si aici pe forum)

iar LME49600 a fost utilizat pt crearea unui amplificator de casti de sine statator, realizat in mai multe exemplare pt niste prieteni.

Amindoua amplificatoarele au putere de iesire suficienta ca sa-ti faca praf majoritatea castilor, din fericire nu vei avea nevoie de mai mult de 10%-15% din cit pot livra ele.Toti parametrii masurabili sint mult mai buni decit la orice alt amplificator de casti din cele recomandate mai sus, iar coloratura sunetului este absolut inexistenta.Sunetul este precis, cu atac ferm, banda perfect liniara in domeniul audio (masurat peste 2MHz la 3dB) , slewrate foarte bun (peste 1000V/µsec, am masurat si peste 1500V/µsec), cu detalii bine conturate dar fara a genera detalii false, cum ar spune unii audiofili, sunet "clinical".Au fost testate indelung pe multe tipuri de casti de la 8Ω pina la 600Ω, inclusiv doua ortodinamice pe linga cele electro-dinamice clasice, si pe toate sunau bine.
Dvs ati inceput cu texte de genul "trebuie sa ignorati majoritatea variantelor propuse anterior, exceptand varianta lui @ ratza" dupa care ati propus varianta propusa deja de mine ca un upgrade la njm4556.NJM4556 , DESI FOARTE IEFTIN SI RIDICULIZAT DE TAGMA AUDIOFILA se descurca foarte bine in enspe mii de cazuri si o sa gasiti niste review-uri facute de profesionisti, nu terchea berchea , ce spun ca prezinta cel mai bun raport pret calitate.In rest cei 1500v/us si 180mhz pt banda audio...nu exista un singur comentariu revelator despre calitatile audio in datasheet-ul lor.Daca vorbeau despre structura lor de diamond buffer vs a altora era ceva, asa nu-mi inspira nimic.Varianta @ratza e cea agreeata de profesionisti.Restul e poveste. Editat de DRACU
Link spre comentariu

Din ce am auzit sau citit pe net varianta cu tpa a lui Ratza pare preferata de toata lumea.

Probabil pentru că e ieftină şi relativ simplu de implementat pentru ce oferă. Mie mi se pare cel mai bun compromis ca raport preţ/performanţă.

Link spre comentariu

Am njm 4556 in doia cd playere foarte bune si suna acceptabil de bine pe orice.Cand pun varianta cu drv134 plus buffer classic darlington complementar in configuratia in clasa a prezentata mai demult de mine si inspirata de pe diy audio(acolo ei folosesc doar bd139-140,cu bias la 0.54v pe intrarea negativa a drv134, eu am adaugat si bc337/40,bc327/40 si am marit bias-ul pe intrarea negativa a lui drv134 la 1.2v, am un plus in partea de bas, dar greu de sesizat si adevarata diferenta o face adaugarea pe barele de alimentare a doua stabilizatoare de tensiune profesionale recuperate de pe o placa de editate audio video matrox. altfel suna mai prost decat njm4556.

Editat de DRACU
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări