hpavictor Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 @sesebe : Aiurea ... SOLUTIA REALA : un amplificator ( oarecare ) urmat de un buffer , astfel incat bucla de reactie negativa a amplificatorului sa nu poata fi influentata de comportarea reactiva a sarcinii . Link spre comentariu
lukeme Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Ok, deci "TPA6120A2 High Fidelity Headphone Amplifier" plus "LME49600 High-Performance, High-Fidelity, High-Current Headphone Buffer", exact ce sugera domnul Ratza, solutia optima. Link spre comentariu
Untold Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 (editat) Pe mine m-ar interesa un amplificator de casti cu un tub subminiatura (6N16B, 6N17B cu triodele in paralel) ca buffer si amplificator un integrat de genul de mai sus, puse in ordinea precizata de @Victor..cum credeti ca ar putea arata o astfel de schema? Sau schema bloc ar trebui sa arate amplificator+buffer+amplificator? Editat August 18, 2015 de Untold Link spre comentariu
hpavictor Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Sper sa intelegeti care este diferenta intre solutia propusa de mine si alte solutii ... oarecum insist sa analizati varianta propusa de mine ( dupa stiinta si priceperea fiecaruia ) , dar nu doresc sa dezvolt o discutie privind motivele tehnice care stau la baza proiectului propus de mine . Pe acest forum sunt mult prea multi troli , iar eu nu am timp de pierdut cu gunoaiele . Restul , e doar treaba moderatorilor si a Admin-ului . Mie nu-mi mai pasa ! Link spre comentariu
Untold Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Sau doar buffer-ul cu tub si integratul ca final? Am incercat combinatia asta cu un anode follower cu 6N16B si un LM386, insa facea ca toti dracii, pesemne trebuia redusa mult amplificarea lui LM386.... Link spre comentariu
sesebe Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Solutia lui Victor, cea cu operational si bufer inafara reactiei negative este posibil sa sune foarte bine, dar distorsiunile vor fi ceva mai mari. Solutia ce include tub este pt "audiofili". Probabil poate fi facuta sa sune bine dar va colora sunetul si va avea distorsiuni relativ mari. Nu prea satisface aeasta cerinta: Calitatea sunetului este ok? Adica nu doresc nici un fel de colorare din partea amplificatorului ci cat se poate de curat cum este sunetul de intrare sa fie si cel de pe iesire ma refer la frecvente. Link spre comentariu
ratza Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Ok, deci "TPA6120A2 High Fidelity Headphone Amplifier" plus "LME49600 High-Performance, High-Fidelity, High-Current Headphone Buffer", exact ce sugera domnul Ratza, solutia optima. TPA6120 nu are nevoie de buffer după el, ci înainte. 700mA la ieşire sînt suficienţi pentru a-ţi face căştile zob (pe testate, am distrus o pereche). BUF634/LME49600 livrează doar 250mA, ăsta fiind motivul pentru care am optat pentru TPA6120. Înainte am folosit LME49990 şi BUF634, dar prăpăditul ăla de LME e extrem de pretenţios la cablaj şi la sura de alimentare, aşa că i-am dat flit. Nici cu TPA nu e de glumit, dar sunetul e net superior primei combinaţii de operaţional+buffer. Ca exemplu, pasajele de blast beat din Slayer - War ensemble îţi pun sunetul în cur imediat dacă sursa e prost făcută sau dacă finalul e incapabil să livreze vîrfurile de curent. LM386 şi TA2822 sînt relicve care n-au ce căuta în HiFi, uitaţi de ele. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 @Ratza , te inseli , comportamentul pe orice sarcina reactiva este in favoarea solutiei propuse de mine , pe bune . DE OBICEI NU MA BAG IN SEAMA DOAR PENTRU A CONTRAZICE HABARNISTII ... chiar daca tu ai adus argumente personale in postul de mai sus . Nu trebuie sa ma contraziceti , pur si simplu trebuie sa acceptati o alta solutie ( nu este meritul meu ) dar ma bucur ca sunteti indusi temeinic in eroare de aceeasi useri " binevoitori " , deoarece eu am testat fizic cele doua concepte , de aia am postat schema si PCB-urile fata-verso la varianta castigatoare . Restul nu comentez ... pentru mine nu conteaza cat si ce pricepeti . Link spre comentariu
lukeme Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 (editat) Ok, am vazut o simulare de NE5532N, plus repetor cu BD139/140 la iesire. THD=0.001% , cel al integratului fiind de 0.00087%, masurat practic. Editat August 18, 2015 de lukeme Link spre comentariu
ratza Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Nu trebuie sa ma contraziceti , pur si simplu trebuie sa acceptati o alta solutie ( nu este meritul meu ) dar ma bucur ca sunteti indusi temeinic in eroare de aceeasi useri " binevoitori " , deoarece eu am testat fizic cele doua concepte , de aia am postat schema si PCB-urile fata-verso la varianta castigatoare . La fel ca tine, şi eu am testat cele două concepte, preferînd reacţii negative locale. Dacă tu preferi un buffer căruia nu-i pasă ce face sarcina, e alegerea ta. Eu prefer să am acelaşi semnal în ambele părţi, cu cît mai puţine artefacte. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Inca mai am montajele de proba , le voi reanaliza si iti voi trimite un mesaj privat . Daca cumva ai preferinte pentru teste ... propune-le si cu siguranta le voi analiza cu preferinta . Atentie , nu ma interesaza masuratori de foarte mare precizie , ci doar evaluarea organoleptica , cu urechile . Eu nu doresc sa cad in capcana osciloscopistilor audiofili ... Link spre comentariu
ratza Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Păi şi eu tot cu urechile am analizat. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Mda , cate case , atatea obiceiuri , asa spune un proverb german ... Sper ca ai invatat cate ceva din limba germana , acolo , pe malul Cibinului , eu asa am facut , timp de 4 ani , ulterior m-am ales cu o consoarta bastinasa ... Scuze pentru offtopic . Link spre comentariu
sesebe Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Atentie , nu ma interesaza masuratori de foarte mare precizie , ci doar evaluarea organoleptica , cu urechile . Eu nu doresc sa cad in capcana osciloscopistilor audiofili ... Nu este vorba de nici un "osciloscopist audiofil". Oricum osciloscopul nu te ajuta deloc la astfel de masuratori. De fapt discutia asta tinde spre asa ceva mai ales pt ca sustii o "solutie audiofila". Orice solutie care nu tine cont de masuratori ci se bazeaza numai pe "URECHI" este o solutie mai mult sau mai putin audiofila. Nu am nimic impotriva solutiilor audiofile, chiar imi plac multe dintre ele. Dar de aici si pina a ma ataca direct cu o astfel de exprimare este distanta lunga: @sesebe : Aiurea ... SOLUTIA REALA : un amplificator ( oarecare ) urmat de un buffer , astfel incat bucla de reactie negativa a amplificatorului sa nu poata fi influentata de comportarea reactiva a sarcinii . Eu nu tin minte sa fi comentat niciodata in acest fel vreun post de-al tau. Stiu destul de bine discutiile pe baza "buferului" dinafara reactiei negative. Este un subiect destul de discutat si analizat pe forumurile de audiofili si am participat si eu la astfel de discutii. ESTE o solutie AUDIOFILA, fie ca vrei sau nu vrei, care place foarte mult urechii. Nu vreau sa intru in detalii care apoi sa fie comentate si ras comentate. Este o chestie de gusturi care stie toata lumea ca nu se discuta. In final buferul dinafara reactie poate adauga distorsiuni sau poate modifica caracteristica sunetului fara a avea un control asupra modificarii. Am spus poate adica nu-i obligatoriu depinde si de caracteristica castilor. Dar deja deviem de la topicul initial. Omul a cerut o solutie pt un amplificator de casti performant. A primit citeva solutiii, unele mai simple dar si cu performante mai modeste si unele performante dar si mai complicate si mai greu de realizat. Este alegerea lui, nu a noastra. Eu nu voi mai continua polemica asta. Daca cineva imi va adresa intrebari directe, in limita bunului simt, voi raspunde, in rest ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum