Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Casti

Vizitator Cristian95

Postări Recomandate

TDA2822 si mai zici ca vrei calitate audio ?  Are un zgomot de fond oribil si distorsiuni destul de mari. O sa mearga, dar nu ti-as recomanda asa ceva, plus bineinteles "o sa-ti sparga timpanele".  Alimenteaza-l la 3-4V maxim 5V, nicidecum la 12.

Mai bine ti-ai lua casti cu SPL mai mare pe aceeasi placa de sunet decat un alt amplificator, oricare ar fi el introduce zgomot si distorsiuni suplimentare.

nu stiu unde ai sesizat ca acest integrat are zgomot de fond,am construit cu el si preuri de atac pentru amplifuri de putere si eu nu am sesizat zgomot de fond.

Link spre comentariu

TDA2822 e un integrat audio cu 16 pini, TDA2822M despre care cred ca discutati e un integrat audio cu 8 pini Atentie nu sunt perfect identice!

Daca se reduce amplificarea se reduc distorsiunile si zgomotul integratului...de fapt nu cred ca are nevoie de foarte multa amplificare este semnal destul la iesirea placii audio PC.Recomand 6V max 7,5V tensiune de alimentare pe 8Ohm, pe 32Ohm merge 9-10V.

La distorsiuni acceptabile sa va asteptati la 0,6-0.7W/8Ohm.Iarasi nu cred ca este nevoie pe casti de o asemenea putere.

Pentru inceput e un excelent exercitiu.Toate recomandarile se refera la TDA2822M(TDA2822 simplu se gaseste mai greu si e mai scump)

Editat de mila
Link spre comentariu

Dvs doriti "productie de sunet" cu casti de 32 de ohmi...Pt dvs recomand Ua709(tesla sau est german ) sau ua 741(productie iprs baneasa ar fi ideal) plus 2n3055 pt 15w garantati de producator.Distorsiunile sunt incluse in pretul cu tva.Pe la vreun aprozar comunal s-ar mai putea sa fi ramas cate ceva pe stoc...Glumeam?!?..incepeti cu achizitionarea unui njm4556 in capsula dip..este cel mai potrivit.ca raport calitate pret.Se gaseste in tot felul de cd playere vachi philips sau denon mai de soi care au iesire pe casti.Din pacate, actualmente se mai produce doar varianta smd, buna si ea, dar dificil de montat si nu asigura o racire ca la carte.Daca nu va incanta , asta dupa ce va luati niste casti de la 300 ohmi in sus, cand o sa intrati si dvs in randul lumii, incercati lme49720 plus lme49600.gasiti aplicatia (headphones amplifier) in datasheet-ul ambelor integrate.Pana scapati de jafurile alea de 32 de ohmi incercati totusi njm4556.

Link spre comentariu
Vizitator Cristian95

Credema nu au fost foarte ieftine castile  http://www.philips.com.hk/en/c-p/A5PRO_00/professional-dj-headphones  si cum am mai spus nu doresc amplificare pentru am sparge timpanele doresc amplificarea deoarece am sunet foarte foarte mic scos de placa de sunet si la impedanta foarte mare si  amplificatorul trebuie sa amplifice semnale de valori foarte mici .

Placa audio  va fi folosita cea data mai sus , si pot spune ca si in documentatia ei spune a se folosi un amplificator pentru casti pentru ca are iesire separata pe fata cu volum separat pentru casti

post-230812-0-12506500-1439744952_thumb.jpg

Editat de Cristian95
Link spre comentariu

Nici macar nu pot accesa link-ul.Fa deocamdata ceva cu njm4556.e sub 50 de lei (15-20euro prin germania unde locuieste dealtfel si domnul @franzm si pe care poti sa-l contactezi cu toata increderea)toata investitia posibila incluzand si transportul la domiciliu.Daca nu esti multumit mai vorbim sau vorbiti.Eu am construit deja un monstru asemanator cu alea din link-uri si nu exceleaza cu mult peste njm4556, iar unora li se pare chiar inferior functie de implementarea lui 4556.Stiu pt ca am facut teste comparative cu patru tipuri de casti de studiou de la sehnheiser, bayerdynamic(dt770 pro si simplu, sony ( nu retin , dar aveau cel mai extins raspuns pe inalte)Sehnheiser nu erau de studiou, dar erau ultraelogiate si scumpe.(hd560 ovation 2).

Link spre comentariu

Am eu vreo 3 placi de sunet pe PCI acasa model mai vechi cu TDA28222M prin ele si au un zgomot de fond ingrozitor, chiar si cu volumul playerului la minim sau pur si simplu fara sa ruleze vreun fisier audio pe PC.  Spre comparatie cu alea placile de sunet chinezesti la 6 lei de la mivarom sunt adevarate scule.

Link spre comentariu

Daca vrei ceva calitate ...cit de cit , ar trebui sa ignorati majoritatea recomandarilor de mai sus.  

Singura varianta care merita atentia din cele recomandate mai sus, este http://www.elforum.info/topic/106657-amplificator-casti/page-2?do=findComment&comment=1222197.

Ai mai putea sa alegi ceva de pe aici: http://www.ti.com/lsds/ti/audio-ic/headphone-amplifier-product.page, majoritatea sint mult peste recomandarile de mai sus cu mica exceptie amintita deja.

Dar, recomandarea mea este un amplificator bazat pe LME49600. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49600.pdf In datasheet este chiar si un exemplu de astfel de amplificator, se pot gasi pe net cablaje in mai multe variante sau iti pot da chiar eu un astfel de proiect. 

Pot garanta ca un amplificator de casti cu LME49600 sau varianta recomandata de Ratza vor suna incredibil.

Amindoua au fost realizate si testate de mine si functioneaza foarte bine.

TPA6120 a fost folosit pt amplificatorul de casti si de linie incorporat in DAC-ul meu (gasesti referinte la el si aici pe forum)

iar LME49600 a fost utilizat pt crearea unui amplificator de casti de sine statator, realizat in mai multe exemplare pt niste prieteni.

Amindoua amplificatoarele au putere de iesire suficienta ca sa-ti faca praf majoritatea castilor, din fericire nu vei avea nevoie de mai mult de 10%-15% din cit pot livra ele.

Toti parametrii masurabili sint mult mai buni decit la orice alt amplificator de casti din cele recomandate mai sus, iar coloratura sunetului este absolut inexistenta.

Sunetul este precis, cu atac ferm, banda perfect liniara in domeniul audio (masurat peste 2MHz la 3dB) , slewrate foarte bun (peste 1000V/µsec, am masurat si peste 1500V/µsec), cu detalii bine conturate dar fara a genera detalii false, cum ar spune unii audiofili, sunet "clinical".

Au fost testate indelung pe multe tipuri de casti  de la 8Ω pina la 600Ω, inclusiv doua ortodinamice pe linga cele electro-dinamice clasice, si pe toate sunau bine.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări