bogdyyyy Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Buna ziua as dori sa construiesc un auto transformator ca cel din link-ul de mai jos : http://epsicom.com/pdf/pdfkitcolectie166.pdf http://www.epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=2176586367&search=TRANSFORMATOR%20INTELIGENT%20&tip=accesorii A facut cineva acest montaj ? Am nevoie de ajutor la design-ul transformatorului intrucat ma intriga afirmatia urmatoare: "Circuitul secundar nu este izolat de faza retelei " Cum ar trebui sa arate transformatorul pentru acest montaj ? Va multumesc anticipat Bogdan Link spre comentariu
flomar60 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Uite bogdyyyy, citeste aici:http://www.tehnium-azi.ro/page/index/_/articles/surse-de-alimentare/autotransformatorul-monofazat-proiectare-si-exemplu-de-calcul-r38....cred ca este instructiv... Link spre comentariu
Seppy Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 (editat) Trebuie construit un transformator cu secundare de 1,2,4,8,16,32,64,128 V si primarul de 230V ,si atunci se obtine si separarea fata de faza retelei .Date de realizare a unui transformator necesar pentru acest alimentator se gaseste in almanahul Tehnium din 1988 pagina 50 , mai trebuie adaugat automatizarea amintita mai sus Editat August 15, 2015 de Seppy Link spre comentariu
vera Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 (editat) La banii pe care ii dai pe electronica mai pui ceva si-ti iei un ATR reglabil (este mai fiabil si mai usor de utilizat). Vezi ca strica un coleg de pe forum asa ceva, vrand sa-l faca transformator. Poate te intelegi cu el. Editat August 15, 2015 de vera Link spre comentariu
bogdyyyy Postat August 15, 2015 Autor Partajează Postat August 15, 2015 va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri . Conform schemei din almanah , exista totusi separare galvanica intre primar si secundar , nam reusit sa inteleg totusi afirmatia din fisa tehnica . "Vera" multumesc pentru sfat dar mi se pare interesanta ideea acestui montaj , voi vedea la Petra saptamana viitoare cat costa un asemena traf si dupavoi comanda si kitul respectiv . Link spre comentariu
razvan-l Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 oare merita investitia ? pentru orice aplicatie ar fi , EXISTA O VARIANTA MAI IEFTINA DE 10X . nici in scop didactic nu se justifica . Link spre comentariu
adryano Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Conform schemei din almanah , exista totusi separare galvanica intre primar si secundar , nam reusit sa inteleg totusi afirmatia din fisa tehnica . Sper sa ma fac inteles. Nu exista separare galavanica, intrucit amplificarea tensiunii se face utilizind o parte din cea a retelei, aplicata in primarul transformatorului, de asta si se numeste autotransformator, iar pericolul de electrocutare este si el prezent. Principiul ce sta la baza obtinerii tensiunilor variabile in acel kit cred este cel reprezentat in imaginea atasata. Se mizeaza pe aceea ca impartind exact in doua primarul, facind o priza mediana, se inlatura pericolul fazei, pentru ei asta ar fi "separarea galvanica". Link spre comentariu
em2006 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Sper sa ma fac inteles. Nu exista separare galavanica, intrucit amplificarea tensiunii se face utilizind o parte din cea a retelei, ... Vorbesti despre cu totul altceva si-l derutezi. Aci se discuta despre schema alimentatorului din almanahul Tehnium 1980 pag.50, eu am publicat aceasta schema, iar primul transformator in aceasta configuratie l-am construit in 1974. Am construit de-a lungul anilor multe variante (unele si cu relee), pe care le-am folosit ca surse de laborator de tensiune alternativa. Raspunsul corect este in postarea lui @Seppy (Trebuie construit un transformator cu secundare de 1,2,4,8,16,32,64,128 V, si mai trebuie adaugata automatizarea mentionata). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum