Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator inteligent


bogdyyyy

Postări Recomandate

Buna ziua

as dori sa construiesc un auto transformator ca cel din link-ul de mai jos :

 

http://epsicom.com/pdf/pdfkitcolectie166.pdf

 

http://www.epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=2176586367&search=TRANSFORMATOR%20INTELIGENT%20&tip=accesorii

 

A facut cineva acest montaj ? 

Am nevoie de ajutor la design-ul transformatorului intrucat ma intriga afirmatia urmatoare:

"Circuitul secundar nu este izolat de faza retelei "

 

Cum ar trebui sa arate transformatorul pentru acest montaj ?

 

Va multumesc anticipat 

 

Bogdan

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • bogdyyyy

    2

  • Seppy

    1

  • vera

    1

  • flomar60

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie construit un transformator cu secundare de 1,2,4,8,16,32,64,128 V si primarul de 230V  ,si atunci se obtine si separarea  fata de faza retelei .Date de realizare a unui transformator  necesar pentru acest alimentator  se gaseste in almanahul Tehnium  din 1988 pagina 50 , mai trebuie adaugat automatizarea amintita mai sus

Editat de Seppy
Link spre comentariu

La banii pe care ii dai pe electronica mai pui ceva si-ti iei un ATR reglabil (este mai fiabil si mai usor de utilizat). Vezi ca strica un coleg de pe forum asa ceva, vrand sa-l faca transformator. Poate te intelegi cu el.

Editat de vera
Link spre comentariu

va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri .

Conform schemei din almanah , exista totusi separare galvanica intre primar si secundar , nam reusit sa inteleg totusi afirmatia din fisa tehnica .

"Vera" multumesc pentru sfat dar mi se pare interesanta ideea acestui montaj , voi vedea la Petra saptamana viitoare cat costa un asemena traf si dupavoi comanda si kitul respectiv .

Link spre comentariu

 

Conform schemei din almanah , exista totusi separare galvanica intre primar si secundar , nam reusit sa inteleg totusi afirmatia din fisa tehnica .

 

Sper sa ma fac inteles. Nu exista separare galavanica, intrucit amplificarea tensiunii se face utilizind o parte din cea a retelei, aplicata in  primarul transformatorului, de asta si se numeste autotransformator, iar pericolul de electrocutare este si el prezent. Principiul ce sta la baza obtinerii tensiunilor variabile in acel kit cred este cel reprezentat in imaginea atasata. Se mizeaza pe aceea ca impartind exact in doua primarul, facind o priza mediana, se inlatura pericolul fazei, pentru ei asta ar fi "separarea galvanica". 

post-230973-0-53894200-1439647972_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sper sa ma fac inteles. Nu exista separare galavanica, intrucit amplificarea tensiunii se face utilizind o parte din cea a retelei, ...

 

Vorbesti despre cu totul altceva si-l derutezi.

Aci se discuta despre schema alimentatorului din almanahul Tehnium 1980 pag.50, eu am publicat aceasta schema, iar primul transformator in aceasta configuratie l-am construit in 1974.

Am construit de-a lungul anilor multe variante (unele si cu relee), pe care le-am folosit ca surse de laborator de tensiune alternativa.

 

Raspunsul corect este in postarea lui @Seppy (Trebuie construit un transformator cu secundare de 1,2,4,8,16,32,64,128 V,  si mai trebuie adaugata automatizarea mentionata).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări