razvan-l Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 routerul recomandat de mine are tot ce este nevoie : switch cu 4 porturi LAN , suporta min 6 dev pe W-LAN , viteza buna si costul foarte competitiv suporta toate standardele si protocoalele Link spre comentariu
godFather89 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Daca tot nu ai specificat buget, vezi linkul. Cu asta sigur nu ai probleme. http://www.emag.ro/router-wireless-d-link-ac3200-ultra-dual-core-1000-mhz-n-3200-mbps-4-x-lan-10-100-1000-mbps-usb-3-0-dir-890l/pd/DC7LQMBBM/ Link spre comentariu
elmar Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Nu cunosc termenii ( numar de clienti,tip b/g/n/ac)Va rog sa imi explicati.Ca si buget as da orice suma intre 50-100-200 ron pe un dispozitiv pentru a imi proteja pc-ul cat mai bine si pt a avea si wireless. Ba da ...a spus ... Link spre comentariu
riderinblack Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Eu recomand tuturor routere cu pretul incepand de la 150 de lei si sa fie din gama d-link sau tp-link. Tenda nu o recomand deloc, din contra..... Link spre comentariu
godFather89 Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 (editat) Ba da ...a spus ... N-am fost atent, mea culpa. Eu am luat la promotie @220 ron Asus RT-N18u. Nu cred ca mai e acum dar il recomand cu mare placere. Viteza din plin, acoperire buna pentru un apartament, de cand l-am luat (decembrie) merge intr-una fara intrerupere, fara nici un reboot. Altfel, vreo 4 ani am folosit un D-Link DIR-615 pe care il luasem SH cu 80 ron. Ii lipseau cateva mici chestii si era un pic cam instabil (o data la 2-3 luni se bloca si mai trebuia restartat, era o revizie mai veche) dar in rest nu am avut nici o problema cu el. Tot DIR-615 au si socrii dar o revizie mai noua, de vreo 2 ani. E mult mai stabil (ca revizia mea) dar se pare ca a cedat sursa. I-am pus alimentatorul unui router mai vechi si merge fara probleme. Editat August 15, 2015 de godFather89 Link spre comentariu
belasajgo Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 Eu recomand tuturor routere cu pretul incepand de la 150 de lei si sa fie din gama d-link sau tp-link. Tenda nu o recomand deloc, din contra..... Asa este, cu routere ieftine multi au probleme. Tenda, Edimax si mai cateva marci cu preturi foarte mici de obicei nu functioneaza bine. Dar la fel pot fi probleme si cu routerele foarte ieftine de la TP-Link, deci indiferent de producatorul ales, pretul router-ului ar fi bine sa fie peste 100 lei (minim), ideal peste 150 lei ca atunci are si viteza mai buna. Eu recomand routerele de la Linksys (Cisco) si de la Asus, in ultimii ani am instalat foarte multe (majoritatea Linksys) si nu au fost probleme cu ele nici dupa mai multi ani de functionare continua. Pe cand de exemplu la cele de la Tenda (si alte marci la fel de ieftine) apar mai des probleme cu conexiunea la internet sau cu conexiunea Wi-Fi, care dupa inlocuirea router-ului dispar, deci in majoritatea cazurilor routerele ieftine sunt de vina pentru probleme. Deci nu neaparat producatorul conteaza, ci pretul router-ului. Putini stiu ca majoritatea routerelor provin din aceleasi fabrici (indiferent de numele producatorului), dar in functie de pret difera calitatea (nu doar calitatea componentelor, ci si calitatea firmware-ului, etc.). Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 (editat) Un router care s-ar incadra aici ASUS RT-N10U B si care ar fi preferatul meu din gama asus cu preturi scazute. Are cam tot ce m-ar interesa doar ca nu e lamurit, pe unde am citit, daca versiunea de la vanzare stie 3g sau nu sau daca poate accesa un memory stick. Editat August 16, 2015 de The Stressmaker Link spre comentariu
cristybadea Postat August 17, 2015 Autor Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Am gasit la Altex asa ceva. http://www.altex.ro/router-wireless-asus-rt-n12-300mbps-wan-lan-ap-range-extender-negru si http://www.altex.ro/router-wireless-tenda-n301-300mbps-wan-lan-alb Pe care dintre cele doua il recomandati a fi bun?multumesc Editat August 17, 2015 de cristybadea Link spre comentariu
razvan-l Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 este posibil sa nu vada providerul tau , in specificatii nu este trecut ce standarde stie cauta pe site la asua specificatiile complete . din acest motiv am recomandat tenda ; stie toate standardele Link spre comentariu
cristybadea Postat August 17, 2015 Autor Partajează Postat August 17, 2015 este posibil sa nu vada providerul tau , in specificatii nu este trecut ce standarde stie cauta pe site la asua specificatiile complete . din acest motiv am recomandat tenda ; stie toate standardele Va referiti la Asus?Dar cel de al 2-lea ar merge?multumesc Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Alege un TP-LINK. Vad ca le tot tintesti pe cele mai ieftine. Eu am si unul de asta cam de cand a aparut pe piata. Niciun restart pana acum si sunt ani multi de cand e in functie. http://www.altex.ro/router-wireless-tp-link-tl-wr841n-300mbps-wan-lan-alb Folosesc doar marca asta de foarte multi ani si n-am avut nicio problema pana acum. Am si modele ieftine dar si modele mai scumpe. Link spre comentariu
razvan-l Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Va referiti la Asus?Dar cel de al 2-lea ar merge?multumesc tenda stie sigur ce ai tu nevoie , compromisul calitate pret are unele limitari . personal folosesc W316R de la tenda de 10 luni si nu a dat nici un rateu Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Acel model asus are optiuni destul de interesante, in special partea de usb. Mai am componente asus si sunt destul de fiabile. Marea problema la routerele ieftine este calitatea condensatorilor si proasta disipare a caldurii. In cazul edimax-ului pe care il am, un ventilator (cu reglaj de turatie in functie de temperatura) si un schimb de electrolitici il tin in viata cu mult peste durata normala care este de maximum 3 ani. Ca de-abia "rasufla" la trafic greu este alta poveste, acesta imparte in mod egal la toti clientii conectati. Editat August 17, 2015 de The Stressmaker Link spre comentariu
razvan-l Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 ce treaba are optiniiilliiii USB cu protocoalelei si standardelei ? !! si cu electrolicticiiiiiiiiiiiii ? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 Are pentru ca in primul rand capacitatea de a infige in portul usb un stick cu poze si sa le vezi direct pe telefon bate unul care nu are usb. Sau capacitatea de a trece pe 3g cand cade "cablul"Schimbul de electrolitici este in ton cu specificul forumului si demonstreaza cum un router care initial era propus pentru reciclare inca functioneaza. Poate si acesta este un criteriu de alegere a unui router, durata de viata pana la prima defectare pentru ca nu toate pot fi readuse la viata, un exemplu fiind dir-300 care odata ce primeste un soc de tensiune dupa 3 ani de la un alimentator defect (condensatori de filtraj uscati) se incinge cipsetul si gata. Sunt routere care nu rezista mai mult de 2 ani din cauza carcasei prost construite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum