Adrian_BBS Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Salut, imi poate spune si mie cineva ce rol are dioda D8 din schema si daca se poate omite?...merci Link spre comentariu
gmarius86 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Psibil sa se arda D7 daca scoti D8; depinde ce consum ai pe +7V; IC7 duce peste 1A iar D7 max 1A. Link spre comentariu
UDAR Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) Păi consumul de pe +7V se vede pe schemă - este de circa 21 mA . Răspunsul la întrebare este hazardat , avem prea puține informații . D7 și D8 duc tensiuni aproximativ egale la intrarea lui 7808 . Eu apreciez că D8 este ruta principală deoarece vine din redresorul mai puternic . D7 este doar o rezervă , probabil pentru eventuale scăderi ale tensiunii pe bara de +VDD ( care nu știm ce alimentează ) . Editat August 14, 2015 de UDAR Link spre comentariu
gmarius86 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Scuze, am omis R52 Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat August 14, 2015 Autor Partajează Postat August 14, 2015 (editat) Merci pentru raspunsuri ... este schema de alimentare a amplificatoarelor pentru satelitii dintr-un sistem genius 5.1... iar sursa auxiliara "V+" si "7V" probabil este pentru functiile de pe panou, volum, selector surse.... Inca o nelamurire mai am, care dintre variantele de mai jos e mai corecta, eu cred ca cea cu punct comun de masa pentru toate masele, dar nu prea am experienta, si nu gasii ceva asemanator pe internet... Editat August 14, 2015 de Adrian_BBS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum