Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legare in punte amplificatoare stereo

Postări Recomandate

Poate cineva sa ma sfatuiasca? As putea lega doua amplificatoare stereo in punte realizate cu tda 8560q, si cum as putea realiza corect asta? Deci eu am doua kituri realizate cu tda 8560q de la Adelaida, difera f putin schema la cele doua kituri. Am doua boxe de 60 w pe 8 ohmi. As dori sa leg cele doua kituri asa incat sa pot folosi boxele la intreaga capacitate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cam riscanta marirea asta a tensiunii de alimentare.Una e atunci cand variaza si una e cand il alimentezi constant la acea tensiune(mai mare decat cea recomandata) . Ai mare grija ,unele CI-uri fac mutting (de ex. TDA7377 la o alimentare  de peste 19Vcc) si unele se pot arde(aici ar putea interveni factorul originalitate/autenticitate) .

Link spre comentariu

18V e tensiunea maxima recomandata  pt. acest integrat in fisa tehnica. Nu e mutting, e protectie la supratensiune, tocmai ca sa nu se "arda".

Propozitia din ultima paranteza nu am inteles-o. Poti sa o traduci in V, A sau W ?

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Alimentarea e un traf de 13 V , 6 A, dupa ce am redresat tensiunea am pus un condensator de 25v 3300uF, mai am unul de 25 v, 1000uF in kitul amplificatorului, tensiunea in gol este 18,5 v, dar montat si amplificatorul am vreo 17 v, iar cu volum la maxim am 15 v.

ma tot documentez si vad ca integratul asta nu este prea potrivit pt mine. cred ca voi trece la alta solutie. Puteti sa-mi recomandati ceva amplificatoare pe 4-8 ohmi cu o putere minima reala de 50 w? Ma gândeam sa renunt la integrate si sa ma apuc de un amplificator cu mosfeti. Problema nu stiu care e mai rentabil.

Link spre comentariu
Vizitator Julian Mihai

Amplif.punte in punte,apoi punte...O mizerie de kituri.La 18 V oare cit se pot obtine???.Cele mai eficace ampli.sunt cele din clasa D--randament maxim si distorsiuni de 0,00 +dinamica de 120 db. :wretre :wretre

Link spre comentariu

Acum conteaza si calitatea montajului . Am vazut acelasi integrat pus in doua montaje diferite. In primul era un montaj simplu, dar se auzea ca o tigaie, in al doilea era un montaj complex, dar un sunet superb. Apropo TDA 7294 cum se comporta , este fiabil, se aude bine? cu TDA 8560q a fost o calitate acceptabila.

Link spre comentariu

Depinde si cine contraface integratul. Da, 7294 se aude "mai bine" din orice punct de vedere fata de 8560. Repet, depinde si ce chinez a fabricat integratul.

Acelasi kit, alimentare cu 18v la putere maxima,  2x40W pe 4ohm. 

8560 in datele de catalog date de Philips cica ar scoate 2x40W pe 2 ohmi, nicidecum pe 4 ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări