Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare rack hdd notebook

andreidaniel

Postări Recomandate

Buna seara!

Dupa un upgrade de la un WD500 GB pe sata 3 la un Crucial SSD de 256GB am ramas cu acel WD caruia as dori sa ii gasesc o utilitate in caz de recuperare a datelor.

Intrebarea mea este: daca acel WD e pe sata 3 ce rack sa ii cumpar cu USB 2.0 sau cu USB 3.0? La notebook am doua USB 2.0 si un USB bleu 3.0.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreidaniel

2

• George(sb)

1

• Dxxx

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

evident ca daca mergi pe varianta USB 3.0 transferul va fi mai rapid. Cat despre 500 vs 250, aia tine strict de alegerea ta, ce pot spune e ca un hdd cu cat are capacitatea mai mare cu atat se duce mai repede. Imi amintesc ca am avut un quantum fierball de 20gb de 3.5 inch, acel hdd a cazut pe beton, a fost torturat in toate felurile si a plecat de la mine functional, asta se intampla acum mai bine de 10 ani

Link spre comentariu

Am luat un Gembird USB 3.0. Insa nu se compara la viteza cu un HDD Seagate pe USB 3.0. Desi WD-ul e tot SATA3, cu Seagate Expansion de 1TB prind la copiere de pe SSD pe Segate 94MB/s, pe WD la aceiasi copiere, la capacitatea lui de 500GB, prind maxim 64MB/s si in plus nu stiu de ce acest WD5000LPVX mai face cate un "clonc"din cand in cand probabil cand mai intra in st-by hardul extern, lucru care nu e normal, la Seagate nu face asa. Daca i-as pune vechiul controler de la alt WD (nu stiu pe ce sata e ala 1 sau 2) insa e pe USB 2.0 la aceiasi copiere de fisier de 700MB prind cca 27MB/s. Intrebare, vitezele nu trebuiau sa fie mai mari?

Link spre comentariu

Daca ai unitate optica pe laptop solutia era un caddy de bay optic OBHD, comunicarea s-ar face pe SATA si ar fi limitata practic doar de capabilitatea HDD, probabil mai mare decat oricare dintre cifrele de mai sus.

Spre exemplu cu un SSD instalat peste 300MBps sunt lejer realizabili.

OBHD gasesti din diferite surse, este adevarat ca si eu am asa ceva la vanzare, insa aici discutam doar de principiu.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări