Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GPRS connect with PIC

Vizitator electronics

Postări Recomandate

Vizitator electronics

Cine a reusit sa faca o conexiune cu PIC la un modem GPRS, sau un telefon care sa suporte GPRS??Eu incerc acum cu un Siemens A65, cu care comunic foarte bine pe Tx Rx dar nu stiu cum sa trimit un mesaj via GPRS la o adresa IP si un port...Astept sugestii si eventuale link-uriCristy

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

1

Top autori în acest subiect

Daca modemul care il folosesti nu are implementat stack-ul TCP/IP, atunci ai dat de belea, trebuie sa il implementezi tu in microcontroller, incepand cu stack-ul PPP (LCP, PAP, CHAP....) IP si TCP. Asta nu e simplu deloc, mai ales daca nu ai experienta in domeniul asta. Daca modemul are stack-ul implementat, atunci e simplu, se face cu o comanda AT. Comenzile AT pentru conexiune GPRS sunt cam nestandardizate, asa ca fiecare modem are stilul lui de a trata subiectul asta. Singura solutie e sa cauti prin manualul modemului, sa vezi care comenzi fac asta./pisoiu

Link spre comentariu
Vizitator electronics

multumesc de informatii. nu stiu daca are implementat TCP/IP stack...in mod normal ar trebui sa aiba. Este un telefon siemens A65. Mai caut dar mai astept si informatii de la cei care stiu..Cristy

Link spre comentariu
Vizitator musaraf

O Application note de la Microchip - cu exemplu in HITECH PICC - are comenzi AT si stiva PPP in soft foarte simpla, zice ca merge cam cu orice modem (normal, embedded, GSM etc.) sau cablu serial direct. Programul merge intr-un 16C63A, trimite Ping si raspunde la ping (nu l-am testat). N-ar fi complicat sa se scrie si UDP pentru el.

http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 00724c.pdf

http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en011716

(aici are si programul C separat)

Alta varianta ar fi cu stiva TCP/IP gratis (tot de la Microhip), se compileaza cu

compilatorul C de la Microchip sau cu PICC. Se pare ca nu are PPP (?), numai SLIP si Ethernet.

http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... odeId=1489

Link spre comentariu
Vizitator musaraf

Stack-ul TCP de la Microchip se pare ca este facuta in primul rand pentru seria 18F, pt ca ii trebe multa memorie.Primul (cel cu PPP) cred ca ar merge bine, se poate trimite usor orice fel de pachet la o adresa si un port (chiar si in pachetul de Ping se pot pune ceva informatii utile), dar nu stie protocoale statefull ca TCP.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări