Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce windows ?

Vizitator mirell2000

Postări Recomandate

Windows XP nu este recomandat, este foarte vulnerabil in fata virusilor. Iti recomand sa instalezi Windows 7 Starter, dar sa sti ca nu este disponibil in romana.

Cine ti-a spus ca windows 7 starter nu permite interfata in limba romana ?  E drept ca odata instalat in engleza nu se mai poate schimba limba de afisare, dar in schimb se poate integra limba romana direct in kitul de instalare (procedura strict cu utilitare Microsoft). Se gasesc si gata de descarcat pe net direct in limba romana.

Link spre comentariu

Cea mai mare prostie sa ai ceva in limba romana, windows, office sau telefon mobil...

Au niste echivalenti tehnici de tot rahatul.

Mai usor inveti engleza tehnica de la 0 decit un PC in limba romana...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Nu stiu daca e chiar prostie, insa in programele "in romana", daca ai mai mult de 1-2 mesaje succesive, ajungi tot la engleza...

Asa ca prefer sa fie in engleza (v-ati prins ca DETEST chestiile carpite si nefinisate....)

Link spre comentariu

Eu iti recomand Windows 7 Starter, are nevoie de mai putine resurse. Aceasta versiune nu este in romana. Daca nu o gasesti pe net, imi trimiti un mesaj privat.

Ba exista si am instalat eu windows 7 starter in limba romana pe cateva calculatoare.  Nu este vorba de vreo versiune modificata, doar adaugat dinainte limba romana in kitul de instalare folosind utilitarele puse la dispozitie chiar de Microsoft.

E adevarat ca nu se poate schimba limba de afisare ulterior cum e la alte versiuni.

Cea mai mare prostie sa ai ceva in limba romana, windows, office sau telefon mobil...

Au niste echivalenti tehnici de tot rahatul.

Mai usor inveti engleza tehnica de la 0 decit un PC in limba romana...

Asta o fi doar parerea ta, eu am totul in limba romana, windows, office, browsere si traducerea e foarte buna. Sunt si softuri din alea traduse cu google, dar putine.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Si din August nimic....

Chestia aia numita "suport" (apropo, in romana se zice "asistenta"!) e destul de relativa...

Am utilizat si w7 si 8.1 (la job, pe mai putine task-uri). Am folosit si xp (si-l mai folosesc in continuare)

Xp: mic, "incape" si pe sisteme mai vechi, cu resurse mai putine. W7 si W8.1 NU m-au impresionat

prin nimic. Doar ca sunt enorme si au pretentii pentru un hardware (ram) mare, desi nu vad nimic

semnificativ in plus!! Pentru w10 se adauga si minunatul data mining....

(Si la trecerea de la w98 pe Pentium2 la 400-500 MHz cu 64 sau 128 mega de ram, la xp pe Pentium4

la 2800 MHz, cu 512 (sau erau doar 256? )mega de ram, in 2005, am avut o maaare dezamagire:

browserul se misca mult mai greu (pe aceeasi retea!). Firefox-ul avea nevoie de 15-30 secunde pentru

a descarca o fotografie, desi eu o vedeam pe desktop, si nu era thumbnail!!!)

Asa incat, deocamdata xp e cel mai bun SO: ruleaza bine pe hardul meu, nu ma intereseaza jocurile

alea cu multa animatie gen CS.... Doar ca nu poate sa faca fata fluxului de date pentru redat un film

in format HD, insa pentru asta (inca) nu cred ca merita sa dau 800-1500 de leuti....

Am incercat un Linux (Ubuntu), insa nu am gasit un driver video pentru GPU-ul on board de la acea data;

Din pacate nici linuxari mai doxati nu e usor de gasit, sa ma lamureasca si pe mine cu cate ceva....

Bafta!

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Cu ceva timp in urma am avut probleme cu hdd de la un laptop Compaq CQ58 care pur si simplu a fost inlocuit cu altul de 160gb Samsung iar de aici o gramada de probleme cu instalarea unui sistem de operare ...(initial a avut Win 8) am incercat un W7 starter dar aveam probleme cu driverul de sunet,am testat si W 10 dar nu prea functiona cum trebuie si apoi am instalat un XP Sp3 Lite (de cca 400Gb) care merge bine si fara probleme dupa ce am instalat driverul de sunet Realtek direct de la sursa!

(Mai ales ca pe site-ul producatorului se gaseau drivere numai pentru Win 8 si W10)

https://forum.softpedia.com/topic/939542-windows-xp-pe-compaq-cq58/page__st__18

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

vin7 ultimate mi se pare cel mai stabil chiar si unul neoficial,dar daca sistemul pe care se vrea instalarea nu este prea performant e si normal ca bagi ,xp ,starter sau un vin7 tiny care este cam ,,chel,, dar foarte rapid, vista vin8 vin 10 mi se par niste rateuri,poate vin10 este mai bun ca vista dar nu mai bun ca vin7,in mare parte cand vrei sa instalezi un sistem de operare mai performant trebuie sa vezi daca placa video are driver pentru acel sistem de operare,in restul drivere se gasesc in mare parte,slimdrivers,driver boster gasesc usor

Link spre comentariu

xp e pe butuci, aproape nimic nu mai e compatibil cu el;

windows 7 ii calca pe urme, inca mai merge, de obicei aleg varianta ce-a mai simpla fara "update-uri", prefer variantele starter, sau home basic, exista niste facilitati ascunse cu care sa se poata pune icoanele pe desktop

windows 8.1 si respectiv windows 8.1 core pentru tableta, au interfata aia naspa, care se poate elimina cu aplicatia "start is back" mi se pare excelent, dint toate mie asta imi tine procesorul si video cel mai reci, daca sti umblii prin registrii se comporta ecelent

windows 10 mi se pare o pocnitoare complicata si colorata din toate punctele de vedere, ideal pentru cei care isi cumpara calculator sa le ocupe atentia si timpul. Cele mai multe erori si crapa cel mai usor. Greu de configurat, nu-mi place

In ultima vreme au aparut tot felul de bios-uri cu UEFI si tot felul de functii ca sa ingroape vechiile tehnologii care functionau, motiv pentur care am ales sa trec pe apple, mult mai stabil, fara probleme de compatibilitate si fara virusi, exista si OS X pentru unele PC-uri care au chipseturi identice cu cele de la mac, il gasiti sub denumirea Niresh, practic e o varianta crack-urita sa zic asa

Link spre comentariu

Cum scriam si pe discutia despre W10, cerintele alea "minimale" au inceput deja sa "creasca".

Se reia vechea poveste, cu "modernizarea" hardware-ului...

XP chiar sp3 nu are nici un fel de probleme pe 2GB de ram; nu stiu daca e acelasi lucru cu W7

(nu am mai auzit pana acum de vreo versiune tiny; Vista a reprezentat un salt important in cerintele

de harware, fata de xp, iar W7 e un Vista ceva mai pus la punct.

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Win7 merge foarte bine pe un calculator cu 2Gb de RAM. Am asa ceva de vreo 6 ani si pana in prezent nu am avut parte de "fenomenele" pe care le tot descrieti aici.

Si nu, nu il folosesc pentru a ma holba pe youtube, ci pentru simulari electronice, prelucrare video s.a..

Al doilea calculator are instalat win10 pe 64 de biti si merge fara probleme de 2 ani fara crash-uri, rateuri, balarii...

Asa ca nu stiu despre ce tot vorbiti pe aici!!!

Link spre comentariu

Posibil, Ce placa video aveti la sistemul cu w7?

In ce priveste w10, pe ce hardware il aveti instalat? Ati utilizat acel computer fara conectare la internet, vreodata, pentru perioade semnificative (sa zicem o saptamana)? Presupun ca NU, eu am auzit o multime de povestioare dragutze despre w10 si comunicatiile prin retea ("net")....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări