cipi Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 (editat) Salut, Pe scurt ce as dori sa realizez: Prin intermediul placii Arduino (+ electronica aferenta) se doreste constructia unui releu inteligent care sa imi decupleze la atingerea tensiunii de alimentare (230V) de pe un prag superior (ex. 255V) respectiv inferior -ex. 200V (prestabilite de mine). Pentru partea de comanda voi utiliza un releu de 12V max. 10A intrucat puterea activa totala la care va lucra este de maxim 1,8 kW. Desigur vreau sa imi afiseze toate operatiile pe un LCD tip 1602 A. Nu doresc producerea la scara industriala a acestui dispozitiv intrucat, (dupa cum stiti) exista in comert (sper sa nu se considere reclama) relee de acest gen de tip VP 32 etc. la preturi mici in jur de 200 Lei (un prieten si-a cumparat un astfel de releu si este multumit) , vreau sa imi construiesc ceva home made pentru mine tinand cont ca am tot ce imi trebuie. As avea nevoie de ajutor la realizarea software a programului. Detin placi Arduino Mega , Arduino Nano,(se poate lucra cu oricare) LCD 1602 A si de asemenea orice idee (adresa, document, etc) este binevenita. Va multumesc! Cu stima! Editat August 13, 2015 de cipi Link spre comentariu
mars01 Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 (editat) Salut, Programul este relativ usor de realizat insa depinde de felul cum vei face schema (mai mult pierzi timp pe interfata de configurare afisata pe LCD). Ar fi bine sa izolezi partea digitala de partea analogica (tensiunea de 220V curent alternativ) si evident undeva o sa ai un divizor de tensiune ca sa ajungi in plaja 0 ... 5V, curent continuu, plaja de tensiuni admise la intrarile ADC Arduino (analog inputs). Atentie si la relee. Sunt multe pe care scrie 10A dar in realitate sunt supraestimate de producator (a se citi chienz). Editat August 13, 2015 de mars01 Link spre comentariu
cipi Postat August 13, 2015 Autor Partajează Postat August 13, 2015 Va salut! Multumesc pentru sugestii! Voi construi un divizor sau ma gandesc la o sursa coboratoare din 230V- (5V) liniara iar variatiile de tensiune ale retelei vor fi induse direct asupra valorii tensiunii de 5V iar pe LCD sa imi converteasca tensiunea afisata in valorile tensiunii retelei (nu sa imi scrie 3,5 V..4,3 V etc ci 219V 225V ). Sau mai corect o sursa care sa se incadreze atunci cand urca in sus cu +10% tensiunea de alimentare sa imi scoata maxim 5V pentru a nu arde placa iar tensiunii de 230V sa ii corespunda o valoare mai inferioara. Pe partea de releu sunt asigurat pentru ca am ceva de calitate care l-am mai folosit la o comanda cam pentru aceeasi putere si cred ca nu am probleme. Din perspectiva sintaxei sunt cam in ceata dar mai sapam. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 O sugestie de "etaj de intrare" pentru proiectul tau: Link spre comentariu
cipi Postat August 18, 2015 Autor Partajează Postat August 18, 2015 Va multumesc pentru schema. Pare interesanta . Acum ramane cu partea de soft sa vad ce pot face. Oricum orice idee este binevenita. Cu stima Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Principial ar trebui sa activezi intreruperea externa (PB2) pentru "low level" si, la fiecare trecere prin zero a tensiunii alternative sa initiezi citirea tensiunii, eventual prin oversampling tensiunea citita sa o compari cu cele doua praguri prestabilite si sa iei decizia de rigoare (decuplare pentru U>255V, sau cuplare pentru U<200V). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum