Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator TDA2003

HelliosSun

Postări Recomandate

Azi am terminat statia si merge perfect.Am si eu doua intrebari.Are inaltele cam mari si ma deranjeaza la urechi.Asta se datoareaza faptului ca statia are integrat si nu tranzistoare.Eu stiu ca tranzisotori se aud mai bine.Se merita sa ii cumpar un corector de ton?Se aude bass-ul mai bine cu el?Am incercat din winamp dar diminueaza doar putin.Si radiatorul este cald.I-am montat un radiator de procesor amd cu tot cu ventilator.Radiatorul are 6cm latime si 10cm lungime si 5cm grosime.Imi este firca ca dupa atata munca sa nu se arda.

Link spre comentariu

pune un potentiometru in serie cu un condensator de 100nf intre intrare amplificator si masa si pe urma ajustezi cum vrei,sau trebuie umblat la bucla de reactie a amplifului

poate fi si un semireglabil de 10-50k

Link spre comentariu

Asa?Daca am doua canale nu trebuie pe fiecare canal pus un pot si un condensator?Merge sa pun boxe pe 8ohmi?Stiu ca va scade puterea.

post-232399-0-02625900-1441121956_thumb.png

post-232399-0-27381800-1441121956_thumb.png

Editat de HelliosSun
Link spre comentariu

ce inseamna destul de cald pentru ca acest integrat lucreaza ferm la aproximativ 60de grade?daca iti permite spatiul poti pune un radiator mai mare.

Link spre comentariu

cel mai simplu puneti intre intrarea semnal si masa{minus}un condensator de 1nf,4,7nf,10nf etc la alegere,am spus la inceput 100nf in ideea daca vreti sa ajustati spectrul frecventelor inalte,ramane la alegerea dstra,dupa preferinte(cursorul potentiometrului se leaga direct cu un terminal al acestuia indiferent cum ati face.

Link spre comentariu

Cu potentiometrul puteti sa imi faceti in paint pt fiecare canal cum leg?

Iti trebuie un potentiometru stereo de 10K (https://www.google.ro/search?q=tda2003+circuit+amplifier&biw=1360&bih=659&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCkQsARqFQoTCIXS8cen1scCFckJLAod4D8G1A#tbm=isch&q=potentiometru+stereo+10K&imgrc=4XB9xUAwD47SCM%3A) si il legi in felul urmator:are 6 pini in total ,cei 3 din fata pentru un canal si ceilalti 3 din spate pentru celalalt canal.Primi doi pini se unesc si acolo se aplica semnal audio,iar pinul ramas il conectezi la amplificator,la fel si pentru celalalt canal,sper ca ai inteles.

Bafta! 

Link spre comentariu

Iti trebuie un potentiometru stereo de 10K (https://www.google.ro/search?q=tda2003+circuit+amplifier&biw=1360&bih=659&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCkQsARqFQoTCIXS8cen1scCFckJLAod4D8G1A#tbm=isch&q=potentiometru+stereo+10K&imgrc=4XB9xUAwD47SCM%3A) si il legi in felul urmator:are 6 pini in total ,cei 3 din fata pentru un canal si ceilalti 3 din spate pentru celalalt canal.Primi doi pini se unesc si acolo se aplica semnal audio,iar pinul ramas il conectezi la amplificator,la fel si pentru celalalt canal,sper ca ai inteles.

Bafta! 

adica asa:

Posted Image

Link spre comentariu

Da si intre ground si audio in pun condensatorul.Acest potentiometru inafara de cel pe care il am sau tot pe el?Eu am montat unul exact asa si reglez volumul din el.Ii pun lui condensatori sau trebuie alt pot separat cu condensator?Si am doua boxe de 6ohmi si doua boxe de 8ohmi.Pe care le pot monta ?Stiu ca integratul este pe 2 si 4 ohmi dar nu dispun de boxe de calitate pe 4 ohmi ci doar pe 6 si 8 ohmi.

Link spre comentariu

Merge sa montez pe tda1558q boxe de 6ohmi sau de 8ohmi fara sa se arda?Si condensatorul de 100nF il montez pe potentiometrul din care reglez volumul?Este montat exact ca in schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări