Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selector 8 Surse Audio Digital

ALEKS

Postări Recomandate

salut,ai reusit sa tremini proiectul?uitandu-ma la ultima problema aparuta,ma intreb daca niste rezistente in baza tranz nu te-ar putea ajuta? un pull up...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

20

• zal

6

• Blind

2

• ghimpe--

2

Top autori în acest subiect

Nu am avut timpul necesar finalizarii proiectului, inca. La care schema te referi cand spui de rezistentele pull-up in baza tranzistorilor?ALEKS

Link spre comentariu

Totusi sunt probleme pe care nu le-a sesizat nimeni cand am expus schemele de principiu pentru a 2-a oara.Spre exemplu, integratul ULN2003A are intrarea activa pe 0 iar eu comanda LED-urilor am facut-o pe 1. As avea nevoie de un integrat simetric la pini cu ULN2003 dar care sa aiba intrarea pe 1.ALEKS

ma refeream la comanda ariei de tranzistori,comanda merge inversata din 0 in 1 si viceversa cu ajutorul unor rezistente pull up(sau pull down,depinde).s-ar putea,totusi,sa nu fi inteles eu problema corect :rolleyes: Oricum,succes in continuare,cablajele arata ca din fabrica :supz:
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare,

Am inghetat proiectul mai bine de un an fiindca nu-mi gaseam elementul de afisare. Am pus mana acum pe un tub din care doream, cu 40 caractere. Problema este ca el are o interfata paralela si una seriala. Standardul nu este cel de la LCD-uri, din pacate. As dori sa-l comand pe seriala (vad ca e un singur pin Sin). Nu stiu cum se comanda acest tub, am niste diagrame de semnal pe care mi le-au trimis cei de la Noritake pentru interfata paralela si pentru cea seriala. Dar nu am nici o tragere de inima sa ma apuc sa scriu softul de comanda. Eu lucrez de obicei in MikroPascal iar softul pentru selector tot in MikroPascal este facut. Functioneaza 100% cu exceptia rutinei de comanda a tubului.

Se pricepe cineva sa faca un modul software de comanda ? Pun la bataie datasheet-urile tubului. Daca nu, atunci m-oi chinui eu sa-l finalizez, trebuie sa mearga pana la urma, doar nu e electronica dintr-un elicopter.

Acesta este tubul si acela de mai jos este filtrul rosu pe care-l voi utiliza:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am modificat si schemele electrice de principiu, acum toate se regasesc pe aceeasi placa de baza (cam cat jumate de foaie A4) iar selectia tuturor functiilor se face dintr-un singur encoder pe care inca nu l-am gasit de cumparat.

Am sa postez si schemele refacute si cablajele precum si noua placa de baza finalizata (dupa ce-mi vine de la facut, intai s-o dau).

PS: Am vazut un proiect similar la danzup, foarte frumos! Felicitari tuturor care au contribuit la el, mai ales creatorului. Din pacate (pentru multi) al meu este prea complicat spre deosebire de celalalt (e mania mea sa fie cu multa piesaraie si integrate, etc.).

ALEKS

Link spre comentariu

:bere:

Vad ca tu il comanzi pe paralel. Eu am ales serial fiindca imi ocupa mai putini craci (unul singur) de la microcontroller care si asa e la refuz. Textele sunt intr-un ROM extern si editarile real-time de surse audio sunt in alt ROM extern.

Posted Image

Posted Image

Acum termin cablajele sa vad cum le dau la ELECTRA.

ALEKS

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc de cuvinte!Acum fac proiectul in AutoCAD pentru o carcasa din aluminiu. Dar nu stiu inca unde sa gasesc o masina de frezat in coordonate sa-mi prelucreze materialul dupa necesitati. Si apoi eloxare, serigrafiere... alta distractie. Probabil ca-mi vor mai lua inca vreo 2 ani pana sa termin.Am sa mai pun aici ceva poze cu montajul si din alte unghiuri.Multumesc pentru aprecieri,ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări