marius.dumi Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Salut, Am un vu-metru de la un amplificator electromures. Se poate modifica alimentarea la 12V ? Eventual sa-i pun si niste leduri mai mari cu lupa. Din cate am inteles aici (http://www.elforum.info/topic/82083-vu-metru-electromures-2x15w/) se alimenteaza la 24v. L-am alimentat la 17,5 V , dar ledurile se aprind foarte slab. Am pus poza cu toate piesele. Multumesc ! Link spre comentariu
Voltus Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 La acest wu-metru ledurile sunt inseriate deci tensiunea minima de alimentare trebuiesa fie cu cel putin 2-3V mai mare decat suma caderii de tensiune de pe leduri . Ai 5 leduri verzi ( aprox 2.6V pe fiecare led ) si unul portocaliu ( circa 2.2V ) . Deci 5 x 2.6V + 2.2V +3V = 18.2V Deci in acest caz tensiunea min de alimentare ar fi ceva mai mare de 18V . Poti inlocui ledurile verzi cu unele rosii ( 1.8V ) si poti astfel reduce tensiunea de alimentare cu 5x 0.8V = 4V => Va functiona cu circa 14V . Link spre comentariu
marius.dumi Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Am inteles. Multumesc ! Link spre comentariu
zal Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 (editat) Trebuie plecat de la schema corectă, ce ai notat pe poze sînt valori aiurea. În plus, dacă nu ai tensiune suficientă ptr a-l alimenta, poţi face o dublare de tensiune şi apoi o stabilizare, nu e pretenţios vu-metrul. Să nu te aştepţi la cine ştie ce fineţe în funcţionare, are o plajă îngustă şi un prag cam greu de reglat. O schemă primitivă, mai mult un ornament la sculele româneşti, să nu zicem că nu avem şi noi ca alţii. Au existat montate cu tot felul de leduri, numai cu roşii sau galbene cu roşii şi verzi cu roşii prin casetofoane şi amplifuri, toate se alimentau la +24V (aproximativ), în afară de cel de la ampliful 2x75W la +17V şi cel de la ampliful 2x15W la +20V, cel pe care se pare că-l ai, după numărul de leduri şi aşezarea pe placă. Editat August 20, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum