Vizitator Insan3k Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 salutare! Stiu ca poate pare aiurea, reparatie la mouse, dar nu este problema ca nu vreau sa dau bani pe alt mouse sau mai stiu eu ce. Am cautat vreo 3 zile pe net alt mouse -nou - ca al meu si nu am gasie pe nicaieri. - poate un anunt sau doua postate de ceva timp cu mouse ca al meu folosit. Am un mouse de vreo 8 ani de zile si dupa ce si-a facut treaba fara sa ma deranjeze macar odata. { Mouse-ul in cauza este RAZER Diamondback 3G - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16826153028 } A inceput sa ii mearga prost rotita de scroll. initial m-am gandit ca o fi de pe drivere, ca ceva nu se leaga cum trebuie software. Desi mouse-ul meu este pentru mine unul foarte bun, si l-am folosit... Dumnezeu stie cate ore de uz are, daca ar fi ca la telefoanele vechi sa arate "lifetime" - firma respectiva nu s-a agitat prea tare sa faca si software-uri la zi. Cam prin 2010 cred ca a fost ulimul update. ideea este ca la scroll, scroll in jos 3-4-5 pasi, dadea si cate 1-2 in sus. La scroll pe verticala parca nu era problema. De cand il am de vreo 3-4 ori pe an l-am desfacut, l-am curatat pe dinauntru de praf si ce se mai strangea pe acolo. La ceva timp dupa ce a aprut problema, l-am desfacut si am zis sa vad poate o fi intrat mizerie pe la senzor. M-am uitat, am bagat un servetel imbibat in alcool tehnic in lacasul din senzor pentru tija rotitei, ulterior cu un bat de urechi am imbibat cat de cat senzorul cu totul in alcool tehnic, neavand rezultate, am desfacut senzorul (nu l-am dat jos de pe pcb, doar am largit putin cracii la piesa, ca sa pot demonta componenta, ca sa curat pe dinauntru. inauntru, un sistem in miniatura ca la potentiometre, un cerc metalic cu trei brate inaltate, ca sa faca contact cu o alta bucata din piesa. am dat cu betisor de alcool pe acel cerculet si din gresala am rupt unul din cele trei brate pentru contact. L-am montat inapoi si nu mai merge scroll-ul deloc (eu in mintea mea m-am gandit ca daca are trei este probabil ca sa asigure contact bun... nu ca poate o avea nevoie de toate trei) Acum.. ma gandesc ca se pune problema de gasit senzor de schimb si cositorit pe PCB. Cum nu ma ocup cu electronica, doar imi bag nasul pe ici pe colo, nu stiu cum sa identific piesa si de unde sa o cumpar, sau ce piesa ar buna ca inlocuitor. Am facut practic cam ce a facut individul asta aici, si piesa arata la fel - poate mici diferente (nu am mouse-ul acum desfacut langa mine) http://www.full-repair.com/technics-repair/mobile-devices/mouse-wheel-does-not-work/ Daca arata cineva interes, pot sa pun poze cu mouse-ul, cum arata pe dinauntru, si cu ce o mai trebui - desi daca sunt detalii foarte mici nu stiu ce o sa prinda telefonul - este un s4 nu dslr Sunt deja la al treilea mouse si nu se poate, un hama uRage l-am facut bucati si l-am pus la gunoi dupa ce la 2 saptamani nu ca avea probleme la scroll, s-a rupt rotita cu totul si mergea in gol, fara sa aiba vreun pic de rezistenta, altul a4tech v-track arata bine, merge bine, dar e facut dintr-un plastic poros pe care imi aluneca pielea si cumva construit sa aiba o forma ergonomica (partea stanga a mouse-ului este mai inalta ca partea dreapta) care coroborata cu plasticul, imi da senzatia ca nu pot sa tin mouse-ul in mana ca nu se prinde mana de el Ma uit pe net de vreo saptamana la mousi si pe colo si pe dincolo, nu gasesc ce sa cumpar. M-am obisnuit cu al meu Daca este cineva pe aici, care poate, are cu ce si vrea sa ma ajute cu mouse-ul asta, sa ii schimbe senzorul de scroll sau ce o fi de facut. As fi multumitor. Contravaloare - ofer 150 lei in care intra si eventualul transport daca se ofera cineva dinafara Bucurestiului (daca se considera ca merita mai putin reparatia, dau si mai putin ). 0724 236 489 nr meu Vodafone. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Cu putin peste 150 de lei va cumparati un mouse Logitech sau Microsoft din seria gaming de nu mai aveti treaba 10 ani: http://www.emag.ro/mouse-optic-logitech-g100s-gaming-usb-negru-910-003538/pd/DZTP9BBBM/ Daca nu va intereseaza gaming-ul, si mai ieftin: http://www.emag.ro/mouse-logitech-m185-usb-rosu-910-002240/pd/EWSKDBBBM/ Eu n-as mai folosi in anul 2015 mouse cu fir, nu ma intereseaza jocurile, si pentru o baterie AA de 2,5 lei schimbata la 1 an jumatate, nu mai merita mouse cu fir. Link spre comentariu
Vizitator Insan3k Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) Mda. Scuze ca mentionez asta, dar daca ma interesa alt mouse, nu mai puneam problema sa dau 150 lei pentru repararea mouse-ului de mai sus. Multumesc! Anulez cererea/oferta pentru reparatie/compensare. se poate inchide / sterge topic-ul. Editat August 14, 2015 de Insan3k Link spre comentariu
validae Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Ați putea să încercați schimbarea acelui encoder cu probleme cu altul luat de la un alt mouse. Dacă acel mouse v-a ținut atâția ani, chiar merită reparat, fiindcă cele care se fac acum sunt genul care țin cel mult cât garanția dată..... Link spre comentariu
belasajgo Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Eventual ati putea incerca sa cautati un mouse identic, folosit dar functional, pentru piese. Inteleg dorinta de a repara mouse-ul respectiv, eu am un Microsoft Trackball Explorer inca din 2001-2002 ce folosesc si in ziua de azi cate 12 ore pe zi (deja de 13-14 ani), cand l-am cumparat am platit pentru el aproape 200 $ (in lei), in ziua de azi se mai gasesc doar putine bucati noi sigilate si se vand la preturi de pana la 650 $. Imi pare rau ca nu am cumparat in momentul respectiv mai multe bucati, este un trackball exceptional de bun dar care din pacate de multi ani nu se mai fabrica (putini cumparatori au ales sa cumpere trackball in loc de mouse - si cine s-a decis pentru trackball a ales o varianta mai ieftina de la Logitech sau alt producator). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum