Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiuni volt-ampermetru digital.

diodax

Postări Recomandate

Buna ziua. Mi-am construit o sursa reglabila de tensiune si doresc sa-i montez un volt-ampermetru digital.

Modelul este acesta.Posted Image

L-am alimentat,functioneaza insa nu sunt sigur de modul in care trebuie sa-l leg pentru afisarea curentului. M-am gandit ca mai bine intreb decat sa-l stric.

Am gasit schema aceasta pe internet,dar nu stiu cum s-o interpretez in a lega la bornele sursei de alimentare.

Posted Image

Editat de diodax
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diodax

5

• Relav

4

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Il legi ca in schema pusa de tine. Ai luat acest voltampermetru impreuna cu suntul ? Sau are sunt interior. Da link-ul de unde l-ai cumparat. Acolo sigur precizeaza daca are sunt interior sau necesita un sunt separat.

Link spre comentariu

Are sunt inclus pana la 10 A. L-am cumparat de pe OLX.

Nedumerirea mea consta in felul care leg la bornele sursei de alimentare. Pentru citirea tensiunii este usor,am pus in paralel negru si rosu pe borne si-mi afiseaza volti.

Cum fac sa-mi arate ambele V si A . Fiind trei fire ,negru,rosu,galben.

Nu ma considerati foarte avansat in electronica.am doar 15 ani.

Editat de diodax
Link spre comentariu

- de la sursa il legi la firul negru gros. Firul galben gros il legi la borna de - . Adica minusul sursei nu il legi direct la borna - a sursei tale ci inseriat prin sunt. Ai inteles?

Link spre comentariu

Eu m-am gandit asa.

Las negrul pe borna de - ,rosul pe + iar de galben leg firul ce vine de la sursa catre borna de +

__________________________________________________________________________________________

Gresit!!!!

Editat de diodax
Link spre comentariu

Rosul ramane pe borna de + ,acolo si este.

Suntul inteleg ca este intre negru si galben.

Masurarea se face pe minus.

Am inteles corect?

Editat de diodax
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări