Vizitator casper20 Postat August 9, 2015 Partajează Postat August 9, 2015 Am o statie Midland Alan 78 Plus la care vreau sa atasez un indicator de frecventa. Adica vreau sa imi indice frecventa in MHz in care emit si receptionez si nu stiu exact de ce am nevoie. Freqvency counter sau Freqvency meter? Eventual o schema daca se poate cu ce ati folosit voi. Bafta Aurel Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2015 Partajează Postat August 9, 2015 Bun. Sa incepem prin a preciza ca in limba romana dracia aia se numeste "frecventmetru" Avand in vedere ca statia ta este doar AM/FM, deci fara functie RIT, frecventa de emisie este egala cu cea de receptie. Acest lucru simplifica foarte mult situatia. Cel mai simplu ar fi sa folosesti un frecventmetru simplu, cu un PIC16F84 si afisaj LCD. Acesta se cupleaza printr-un cond de 1 pF la firul central al coaxialului, sau chiar inductiv, cu o simpla spira de sarma de cupru infasurata in jurul firului central al coaxialului. Acest tip de montaj arata frecventa numai in perioadele de emisie, dar la AM/FM acest lucru nu e o problema. Schema este si aici pe forum, eu personal folosesc de fiecare data schema de pe www.sprut.de, e testata si functionalahttp://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/frequenz/freq.htm Link spre comentariu
Vizitator casper20 Postat August 9, 2015 Partajează Postat August 9, 2015 Merși mult de ajutor. Cu pic nu am prea lucrat decât foarte puțin așa ca aș preferă ceva cu atmega sau arduino. Am săpat pe net și nu am prea găsit ceva care să meargă în 27mhz. Link spre comentariu
yo9how Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Frecventmetrul din link-ul postat de Marcel merge pana la 50Mhz, deci cu siguranta functioneaza si in banda de cb. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Varianta cu prescaller e absolut bestiala, emit cu portabila in UHF la 2m de frecventmetru si imi arata frecventa pe care emit. E extrem de sensibil. Sensibilitatea de intrare a fost pana acum principala problema pe care am intampinat-o la frecventmetrele cu PIC. Varianta cu NE592 rezolva si ea problema sensibilitatii in HF. Chiar e un frecventmetru foarte bun! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum