Vizitator Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 Fara oscilograme mai punem simulari. 1) Flyback autooscilant: 2) Flyback cu 3842: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2020 Partajează Postat Februarie 12, 2020 E mai simplu cu simulari decat cu oscilograme. Azi despre traful din invertoarele CCFL. Este cu cuplaj slab, se vede distanta dintre primar si secundar. Condensatorul din secundar la rezonanta cu inductanta de scapari produce tensiunea max pe iesire necesara amorsarii tubului. Cu alimentare la 15V, semipunte, raport ridicator 1:10 se ajunge in secundar la un varf de 3400V Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 Azi am avut un PFC pe masa, am facut o poza. Sincro cu reteaua, 100V/div: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Sursa ATX cu soc filtraj direct pe alternativ, cu 2 sectiuni identice plasate intre L, N si puntea redresoare: Link spre comentariu
validae Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 În a doua poză ,,zeroul,, ce caută pe acolo, pe jos ? Acolo nu e reprezentarea tensiunii de reţea ? Întreb şi eu, ca unul care nu prea le are cu osciloscoapele... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Eu dupa 40 ani de electronica inca imi gasesc raspunsuri la probleme relativ simple cu cele 2 programe folosite, TINA si LTspice. Se invata mult mai mult decat pe forum pt ca nu astepti explicatia unui binevoitor si iti faci singur o noua BAZA DE DATE in imaginar. Editat Februarie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Scurt istoric. Am propus masurarea comenzii mosului de sus de la semipunte prin metoda celor doua sonde identice folosind facilitatile ADD si INVERT. O interventie a sunat asa: Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif modoran a raspuns lui andiy's topic in Alimentatoare Rezolvi problema la osciloscopul tau din anii 70, cei ce au osciloscoape digitale... Una din cele mai mari firme producatoare de osciloscoape, TEKTRONIX, a gasit de cuviinta sa foloseasca facilitatea atat in 1966 cat si in 1996. Si la cele cu memorie. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 La osciloscoapele digitale ( ca la alea se referea @modoran ) exista functia "math", si in cadrul ei se selecteaza operatia Ch1-Ch2 ( sau invers, functie de cum sunt conectate sondele ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) https://www.pcbway.com/blog/technology/How_to_measure_differential_signals_using_an_oscilloscope_[Examining_the_ADSL2_].html >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Editat Martie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Tocmai asta spuneam mai sus, asta e functia la care m-am referit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Functia "math" suna de ti se zburleste parul. Aici >>>ww.picotech.com/library/oscilloscopes/differential-and-floating-voltage-measurements<<< baiatul spune frumos (am pus si imaginea mai sus): >>>>invert one channel and use math to subtract one channel from the other, so now we only display the differential signal, and all perfectly safely.<<<< Adica ce faci cu un analogic din cele din poza: INVERT (doar canalul 2) si apoi ADD. CITAT: use math to subtract one channel from the other este acelasi lucru ca la analogic: aduna(ADD) un canal cu celalalt inversat. Concluzia este ca userului modoran i s-ar potivi "badaran" pt ca eu care nu am digital ca boieria sa am intuit ca nu se poate renunta la o facilitate atat de utila. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 "Math" este prescurtarea de la "Mathematics", adica operatiuni matematice, si chiar asta face. Felul cum suna e o chestie subiectiva, numele este un standard pentru digitale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Eu am crezut ca math vine de la mathe, adica intestine. Ai scris de 2 ori inainte si nu am inteles nimic. M-am uitat la un film in care n-am inteles ce zice tipul dar am inteles instant precum copiii din desene animate. Cand am vazut afisat CH1-CH2 am inteles imediat ca este exact ce fac eu cu cel analogic. Deoarece CH1-CH2 inseamna CH1 ADD INVERT CH2. In cel mult 2 randuri scrise imi demonstrai ca nu s-a schimbat nimic la digitale doar s-au inlocuit comutatoarele cu retinere de la analogice cu comenzi din taste. Nu ai inteles ce am vrut sa spun de parca eu nu stiam de unde deriva MATH. Am zis ca este prea pompoasa denumirea de functie MATH pt o banala adunare ADD. Te rog sa nu mai raspunzi direct la nicio postare a mea, poti raspunde la un comentariu al meu in masura in care foloseste altora la tematica respectiva. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 5 hours ago, Marian said: in cadrul ei se selecteaza operatia Ch1-Ch2 Link spre comentariu
ratza Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Acum 3 ore, miticamy a spus: Nu ai inteles ce am vrut sa spun de parca eu nu stiam de unde deriva MATH. Am zis ca este prea pompoasa denumirea de functie MATH pt o banala adunare ADD. Math ştie mult mai mult, se pot face ecuaţii complexe cu toate canalele disponibile. Dacă nu uit, fac mîine nişte poze cu respectivele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum