doban Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Si eu vreau sa invat cum se masoara un tranzistor,daca oscileaza corect, cum arata oscilogramele si cum se regleaza osciloscopu? Multumesc. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Pentru oscilatii luam pt inspiratie: https://www.google.ro/search?q=wien-bridge+oscillators+are+based+on&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwicqujBhKTWAhViJJoKHV0PCesQ_AUICigB&biw=1280&bih=928 https://www.google.ro/search?q=r-c+oscillators&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwip3_6shKTWAhUmDJoKHTRwAfUQsAQIOw https://www.google.ro/search?q=l+c+oscillator+circuit&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwip2sbUhKTWAhVLJ5oKHTLnAOwQsAQIRQ Link spre comentariu
doban Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Va multumesc pentru ajutor si timpul acordat.Doresc sa va mai intreb,la prima postare ati aratat o oscilograma cu traf defect.Prima poza cu oscilograma.Doresc sa stiu ce fel de sonda ati folosit?Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Doresc sa va mai intreb,la prima postare ati aratat o oscilograma cu traf defect.Prima poza cu oscilograma.Doresc sa stiu ce fel de sonda ati folosit? Pai am vazut ca pe multe sonde scrie max 600V. In finalul de linii avem 1000-1200V. Pe sonda scrie de ex 10Mohm si 10pF. Asa ca am pus in parallel pe o rez de 10Mohm un condensator de 12pF/2kV pe care-l aveam prin casa si acest grup l-am pus in capul sondei in speranta ca semnal7ul se va diviza cu 2 protejand sonda. Compensarea corecta nu mai m-a interestat, pt ca diferenta este prea mare intre traf de linii bun si unul defect ca sa mai conteze micile erori de masura. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Exista sonde destul de ieftine pentru 2kv-3kv. Eu mi-am făcut acum nulti ani una de 100x/2kv iar acum un an mi-am și cumpărat 2 indentice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 (editat) De obicei la ATX semipunte vizualizez si semnalele in colectori driver pt a vedea in principal simetria comenzii dar si starea aprox a condensatorilor din baza finalilor. Mereu aveam impulsuri trapezoidale cu panta crescatoare dar azi am intalnit prima cu panta cazatoare. Am banuit traful driver si s-a confirmat. Ciudat ca sursa a functionat ani de zile desi ma gandesc ca ar fi trebuit sa se incinga finalii. O sursa standard si cea cu probleme: REVIN: semnalele sunt in secundarul trafului driver, 2V/div. Editat Septembrie 20, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
iop95 Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Verificati daca la traful respectiv daca nu cumva s-a marit intrefierul sau miezul e spart undeva. Cred ca valorile inductantelor s-au micsorat semnificativ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 22, 2017 Partajează Postat Septembrie 22, 2017 Am pus 5 cond diferiti la o sursa auxiliara de ATX. Rezultatul la 100mV/div: Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2017 Partajează Postat Octombrie 13, 2017 Redresor REEX2681, un vecin a incarcat o baterie de 6V/13Ah GST6130 pe care se pare ca a distrus-o. Am masurat iesirea comutat pe 6V, in gol si in sarcina 10ohm. 2V/div si 5ms/div Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Osciloscopul cu esantionare: http://ham.elcom.pub.ro/iem/slides/osc-rev5.1.pdf Riplul de la o sursa de laborator in comutatie pentru tensiunea de iesire 80,500Vcc: AC 10mV/div 2nS/div 1GSa/s Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Poate sursa este cu prestabilizare in comutatie, ea fiind de fapt liniara. Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Oscilograma unui semnal de test pentru functia de capacimetru in actiune la un multimetru digital: 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Am primit ca defect un invertor lampiCFL cu L6965 fara lampile de acvariu. Am pus un tub de 18W. Oscilogramele sunt pe 10us/div. Fata de aplicatiile gasite pe net, acesta foloseste doar un filament. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2018 Partajează Postat Aprilie 16, 2018 (editat) Repun 2 poze direct din postarea anterioara: Si unele din 2 surse ATX in care am observat o mare diferenta intre tens. induse de infasurarea de curent. Adica la una este crescatoare iar la cealalta descrescatoare! Editat Aprilie 16, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum