Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop, oscilograme...

Vizitator

Postări Recomandate

Va multumesc pentru ajutor si timpul acordat.Doresc sa va mai intreb,la prima postare ati aratat o oscilograma cu traf defect.Prima poza cu oscilograma.Doresc sa stiu ce fel de sonda ati folosit?Cu stima.

Link spre comentariu

Doresc sa va mai intreb,la prima postare ati aratat o oscilograma cu traf defect.Prima poza cu oscilograma.Doresc sa stiu ce fel de sonda ati folosit?

Pai am vazut ca pe multe sonde scrie max 600V. In finalul de linii avem 1000-1200V. Pe sonda scrie de ex 10Mohm si 10pF. Asa ca am pus in parallel pe o rez de 10Mohm un condensator de 12pF/2kV pe care-l aveam prin casa si acest grup l-am pus in capul sondei in speranta ca semnal7ul se va diviza cu 2 protejand sonda. Compensarea corecta nu mai m-a interestat, pt ca diferenta este prea mare intre traf de linii bun si unul defect ca sa mai conteze micile erori de masura.

Link spre comentariu

De obicei la ATX semipunte vizualizez si semnalele in colectori driver pt a vedea in principal simetria comenzii dar si starea aprox a condensatorilor din baza finalilor. Mereu aveam impulsuri trapezoidale cu panta crescatoare dar azi am intalnit prima cu panta cazatoare. Am banuit traful driver si s-a confirmat. Ciudat ca sursa a functionat ani de zile desi ma gandesc ca ar fi trebuit sa se incinga finalii.

O sursa standard si cea cu probleme:

011nn-_REDUS.jpg001mm.jpg

REVIN: semnalele sunt in secundarul trafului driver, 2V/div.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Am primit ca defect un invertor lampiCFL cu L6965 fara lampile de acvariu. Am pus un tub de 18W.

Oscilogramele sunt pe 10us/div. Fata de aplicatiile gasite pe net, acesta foloseste doar un filament.

001m.jpg002m.jpg003m.jpg

Link spre comentariu

Repun 2 poze direct din postarea anterioara:

002m2.jpg

003m3.jpg

Si unele din 2 surse ATX in care am observat o mare diferenta intre tens. induse de infasurarea de curent. Adica la una este crescatoare iar la cealalta descrescatoare!

002m2.jpg

005m2.jpg

006m2.jpg

007m2.jpg

008m2.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări