Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat alimentata cu apa calda

v67

Postări Recomandate

As dori sa alimentez cu apa calda (de la o instalatie solara acm)masina de spalat Bosch clasixx5, evident pentru a economisi energie electrica, rog pe cei cunoscatori s-mi spuna daca masina de spalat va fi afectata.

Numai bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

3

• belasajgo

1

• v67

1

• gabilungu66

1

Top autori în acest subiect

Masina se poate alimenta cu apa calda,numai ca trebuie avut grija sa nu folositi apa calda la o temperatura mai mare decit cea recomandata tipului de rufe care se spala.Eventual se poate alimenta masina cu apa la temperatura de 40-50*C, pentru a evita eventualele neajunsuri provocate de temperatura prea mare.

Link spre comentariu

Trebuie tinut cont si de faptul ca bobinele valvelor de admisie apa se racesc cu apa care circula prin ele, iar limpezirea rufelor se face cu apa rece.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

DOAR DACA ARE DOUA INTRARI SEPARATE APA CALDA SI APA RECE

Trebuie tinut cont si de faptul ca bobinele valvelor de admisie apa se racesc cu apa care circula prin ele, iar limpezirea rufelor se face cu apa rece.

LA CELE CU APA CALDA CINE FACE RACIREA? SUNTETI PE LANGA SUBIECT.

Link spre comentariu

DOAR DACA ARE DOUA INTRARI SEPARATE APA CALDA SI APA RECE

LA CELE CU APA CALDA CINE FACE RACIREA? SUNTETI PE LANGA SUBIECT.

De ce scrii cu litere mari? Tipi la cineva? :aut: Vezi ca e interzisa scrierea cu litere mari. Citeste regulamentul,nu de alta dar e bine sa-l stii pentru a nu intra in conflict cu moderatorul sectiunii.

Ai vazut in ultimul timp masini de spalat care se alimenteaza cu apa calda? Singurele masini de spalat care puteau fi alimentate atit cu apa calda cit si cu apa rece ,erau masinile cu bule,Daewo. Si da, bobina electrovalvei de alimentare cu apa rece,se raceste datorita apei reci care trece prin ea.

Link spre comentariu

Am o masina Wirlpool din 94.... cuva interioara este de inox cea exterioara din rasina polimerica cu fibra de sticla. Am alimentat-o din prima cu apa calda (am centrala de apartament)acum 2-3 ani, nu mai retin cand am avut probleme cu pompa de evacuare, s-a stricat si am inlocuit-o dar daca tor am desfacut pe acolo am facut-o bucati, am demontat tor ce se putea demonta, am curatat detergentul care se cristalizase pe sertarul de alimentare, am inlocuit furtunele din interior. Pompa era distrusa datorita sulfatului de sodiu si fosfatilor care se cristalizasera ca un pietroi, de aceea recomand folosirea detergentului lichid.

Revin la subiect. Toti mesterii pe care i-am intrebat cand am cumparat masina, mi-au spus ca nu e bine sa o leg la apa calda ca etc, nici nu pot sa va spun cate enormitati am auzit. Eu am legat-o la apa calda.

Cand am demontat masina nu am gasit depuneri de calcar decat foarte putine si alea cred ca nu erau calcar ci tot saruri de la detergenti. Pe rezistenta era un praf alb foarte subtire dar nu compact, cand am dat cu degetul s-a luat. Cand vreau sa spal cu apa rece (lana, perdele) inchid centrala, cand vreau sa fierb rufele la 90 de grade, dau drumul la rezistenta cu butonul de la termostat.

Bobinele de la electovalve sunt capsulate in plastic si nu trece apa prin ele ca sa le raceasca, nu are de ce pt ca nu se incalzesc. Electrovalvele sunt normal-inchis si stau deschise 2-3 minute.

Link spre comentariu

Eu am o masina de spalat Indesit de aproape 20 ani, cu programator mecanic. Merge fara probleme. Am inceput sa bag apa calda(cam 40*C)in ea, dupa ce am renuntat la serviciile celor care asigurau apa calda si incalzirea(preturi mari,servicii de tot rahatul) si mi-am instalat centrala de apartament,prin '99. Apa calda menajera este reglata la 40*C, nu mai mult,suficient de calda pentru dus. La rufe mai sensibile, las sa curga si apa rece pentru ca masina sa incalzeasca apa pina la temperatura setata de mine. Masina este  racordata la apa rece iar apa calda o bag cu un furtun, direct in masina.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Din experienta mea: folosind apa calda prin furtunul de racord (cu ani in urma, Automaticul il racordam asa in locul tevii de iesire din bateria de chiuveta),

mi s-a rupt membrana de cauciuc (prost si fabricat in Romania lui "merge si asa")

Poate ca un cauciuc mai performant ar rezista.

Bobina electroventilului NU se raceste cu apa care circula prin acesta (nu are nevoie: dispozitivul e un "amplificator hidraulic", iar plungerul executa doar "comutarea"

intre starile deschis si inchis)

Personal cred ca, daca doriti sa economisiti energie electrica la incalzirea apei, sa incarcati masina cu furtunul, prin sertar (oricum trebuie sa opriti - provizoriu - apa rece,

cu care se vor efectua clatirile, din robinet), si cred ca ar fi foarte util sa adaugati o semnalizare (optica sau acustica) a alimentarii electrovanei, sa stiti cand sa opriti apa calda.

Complicatia merita doar daca puteti utiliza incalzirea solara, altfel mie mi se pare o bataie de cap excesiva si economisirea energiei electrice, consumand in

schimb gaz, nesemnificativa.

De asemeni, e posibil sa nu puteti face chestia asta la masini FARA progamator electroMECANIC! (M-am uitat recent prin magazinele de electrocasnice si nu am  mai

vazut NICI UN MODEL de masina de spalat cu programator electromecanic.....) 

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Masini cu alimentare dubla mai sunt, nu numai Daewoo. Cand erau la moda magazinele second-hand, am primit un TIR din Anglia.

Erau masini renumite, Bosch, Siemens, Hoover, AEG. A fost  in urma cu mai bine de 10 ani, deci nu erau turcisme sau chinezisme.

Multe dintre ele erau prevazute cu doua alimentari, destul de multe cu programator electronic. Alimentarea cu apa calda se foloseste doar la programul de spalare

intensa, cu prespalare, la unele masini setata ELECTRONIC la 90 de grade. (desi nu cred ca ar folosi cineva aceasta optiune)

Fazele de limpezire  e normal sa se faca cu apa rece. (asta o stia si mama, la tara, spala cu soda si apa calda, apoi limpezea cu apa rece. Oare de unde stia?  Poate io fi spus Bosch?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări