Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imprimante pentru realizare PCB - toner transfer - marturii

mars01

Postări Recomandate

Imi poate recomanda si mie cineva o imprimanta laser second hand pana in 200 RON?Evident ca ma intereseaza in primul rand sa-si faca treaba adica sa lase toner cat mai mult la imprimare.Am vazut si imprimante laser noi aproape la acelasi pret dar mai multi de pe acest forum ati precizat ca fac economie la toner ceea ce nu este indicat cand vine vorba despre realizat cablaje.

Link spre comentariu

Motivul existentei acestui topic este exact in a gasi intr-un singur loc referinte cu privire la imprimantele folosite pentru obtinere PCB. 

In paginile anterioare se gasesc asemenea referinte iar cu privire la pret, acesta depinde de vechimea imprimantei, de vanzator asa ca este un criteriu relativ. Nu ai decat sa cauti modelele despre care s-a vorbit pe la firme IT SH.

Link spre comentariu

As merge pe HP 1022N caci din cate am auzit cartusul acesteia se umple mai usor si mai bine,cilindrul se poate schimba si nu este nevoie de chip ca si la imprimanta Samsung.Dar in pozele din prima pagina a acestui topic am observat tot in cazul imprimantei Samsung ca este putin afectat cablajul in sensul ca lipseste cupru de pe mici portiuni sau doar mi se pare?Eu doar vroiam o recomandare din partea cuiva cu experienta deoarece n-am mai lucrat cu imprimanta laser pana acum si m-am saturat sa tot apelez in alte parti pentru imprimarea cablajelor.

Link spre comentariu

Intr-adevar acel HP1022 este si optiunea mea (am trecut prin mai multe imprimante pana am ajuns la aceasta). N-ul de la final indica ca are placa de retea (numai ai nevoie de un print server ci doar o legi la router-ul wireless si printezi de unde vrei din casa).

Este usor de intretinut, poti sa ii schimbi chiar tu diverse prin ea daca este cazul (fuser film, rola de pick-up etc). Se gasesc filme pe youtube cu dezasamblarea si reasamblarea acestei imprimante.

Parti componente mecanice se gasesc pe la chinezi dar si pe la noi.

Refill ieftin, nu are chip. Calitate buna la print dar cat de curand am sa imi cumpar un cartus original care il pastrez doar pentru PCB-uri, pentru o claritate maxima.

Link spre comentariu

In acest topic se discuta despre metoda transferului de toner dar respectiva imprimanta este buna si pentru metoda foto?Caci intr-o buna zi as vrea sa o incerc si pe aceasta deoarece ma tenteaza.

Link spre comentariu

Depinde de densitatea PCB-ului. Daca ai un PCB cu circuite integrate cu 100 ... 144 pini cu pitch de 0.5mm, s-ar putea sa fie probleme de la deformarea termica (problema generala la imprimantele laser). Dar cu o folie corespunzatoare de calitate (scumpa) s-ar putea sa nu fie probleme. In productie filmele pentru expunere se fac cu plottere speciale.

Altfel, imprimanta depune toner cu simtul raspunderii. Tonerul in cantitate suficienta este necesar si la o metoda si la cealalta.

Ce trebuie stiut este ca exista toner cu densitate optica mai mare si cu densitate optica mai mica. Intr-un final tonerul face diferenta.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Multumesc pentru toate raspunsurile dar eu vroiam sa intreb de fapt daca la metoda foto se poate lucra doar cu o singura folie(fara suprapunere) folosind aceasta imprimanta?Si apropo de pret am gasit-o second hand chiar la preturi sub 200 RON dar unora le mai lipseste ba tavita  hartie,ba usita cartus etc.Si as mai avea o intrebare:aceasta imprimanta este compatibila cu sistemul de operare  Windows 8?Eu folosesc deocamdata Windows 7 dar in curand as vrea sa trec pe Windows 8.

Link spre comentariu

Nu am incercat sa o folosesc din Windows 8 (am licenta pe acasa dar ma dispera cu tampeniile de "securitate" si am ales sa raman pe Win 7) doar ca in principiu HP are un set de drivere universale care se pot folosi. Ar trebui sa mearga.

E greu de spus daca vei avea nevoie sa suprapui folii. Cum spuneam, conteaza foarte mult si folia folosita, daca este cartusul original etc etc. Iar tonerul compatibil este si el de mai multe feluri ...

Imprimanta folosita este doar o necunoscuta dintr-o intreaga galeata de necunoascute.

Nu cred ca poate cineva sa iti spuna daca iti va merge tie si la aia si la aia.

Ce putem spune este ca ne merge noua, personal. Mie imi merge configuratia mea, altuia ii merge configuratia lui.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Eu am Windows 8 pe laptop si sunt multumit de el dar pe desktop am ramas tot cu 7-le deocamdata numai ca in ultimul timp mi-a creat mici probleme iar atunci am zis ca poate instalez 8-ul si pe desktop,voi vedea.Dar am vazut in prezentarile respectivei imprimante de pe diferite site-uri ca la capitolul sisteme de operare cu care este compatibila Windows 8 parca lipseste.Si da este posibil ca imprimantele astea chiar daca sunt de acelasi tip pot sa nu dea aceleasi rezultate la toata lumea.Oricum multumesc inca odata pentru raspunsuri. SARBATORI FERICITE dvs si celorlalti useri de pe  Elforum!!!  :101  :101  :101

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

In caz ca cineva pateste urmatoarele, postez solutia gasita aici.

Daca tipariti ceva la HP1022N (Windows 7, drivere oficiale), conectata in retea, si va tipareste copii multiple fara sa cereti aceasta (practic tipareste in continuu, fara oprire, ce i-ati dat sa tipareasca) atunci rezolvarea este urmatoarea:

- intrati in Control panel -> Devices and Printers

- click dreapta pe icon-ul imprimantei -> Printer Properties -> Ports

- debifati in partea de jos a ferestrei optiunea: "Enable bidirectional support"

Editat de mars01
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu v-as recomanda un model HP sau Samsung caci precis sunt mai bune pentru cablaje.Nu mi-am luat inca imprimanta laser dar vreau ca in curand sa-mi iau una HP 1022n deoarece mai multi o recomanda pentru cablaje indiferent ca este vorba despre metoda transferului de toner sau metoda foto.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări