Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imprimante pentru realizare PCB - toner transfer - marturii

mars01

Postări Recomandate

Eu am folosit folie transparenta pt retroproiector si a mers foarte bine la trasee de 0,4mm.

Ultima imprimanta folosita a fost un Xerox Phaser 3124(chiar misto tonerul).

As recomanda retusul cu marker-ul permament  - mai ales pe suprafetele mari (plane de masa....)

Link spre comentariu

@Elef, traseele par intr-adevar sa aiba integritate, nu imi dau seama insa cele mai subtiri ce grosime au: 12mils? Ground plane-urile sunt retusate, adica dupa transferul toner au rezultat puncte cu lipsa toner?

Un bun exemplu pentru XEROX Phaser 3124.

Link spre comentariu

Cablaj transfer toner, imprimanta Xerox Phaser 3010, toner original.

Trasee de 0,5 mm cu treceri printre pinii CI.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dupa refill inca NU am reust un transfer ok, mai exerzez timpii, hartia, etc.   :sparge:

Link spre comentariu

Cred ca cele mai inguste au 0.4mm - nu am un orcad la indemana sa verific.

Planele de masa sunt retusate - nu -am vazut vreo imprimanta care sa depuna indeajuns de mult toner ca sa nu fie nevoie de retus.

Link spre comentariu

@GeoMar, multumesc pentru post. Chiar eram interesat de mai multe informatii legate de imprimantele Xerox. Interesanta si informatia legata de refill. Sa fie oare tonerul Xerox mai greu de "copiat"? Cel putin tonerul HP compatibil ofera rezultate destul de bune.

@Elef, legat de planul de masa poti sa vezi intre primele posturi pe topic ca cel postat de mine si printat cu un HP Laser Pro M475DW  (imprimanta color, cartuse originale, dar am printat doar cu cartusul negru) ofera o calitate destul de aproape de perfect. Acele PCB-uri nu le-am facut cu prea mare atentie pentru a da un rezultat mediu fara sa implice experienta mea.

Dar un set de cartuse originale este aproape 2000 lei  :84 iar pana acum nici-un refill si nici un set cartuse compatibile nu a functionat corect (curge toner colorat unde nu trebuie).

Editat de mars01
Link spre comentariu

Xerox 3124 si 3010 nu se mai fabrica se gaseste 3020 la cam 279 ron , cu cartus original la 229 ron ,eu cu samsung ML1670 am patit la fel cu un cartus compatibil nu ieseau PCB-urile de nici un fel ,am pus unul original si totul a revenit la normal.

Link spre comentariu

Wow, emag au Xerox 3020 la 199lei. Si este si wireless.

Este adevarat ca daca refill-ul ar fi bun pentru toner transfer (costa cca 50lei fara chip/resetare) ar fi un best buy.

Daca are cineva o asemenea imprimanta va rog postati rezultate cu PCB-uri facute cu aceasta (toner transfer). 

Deja ma gandesc sa scap de Samsung ML3051si sa cumpar o a 7 -a imprimanta  :rade:

LE: chip-ul la Xerox 3020 este mult prea scump. Pana si la chinezi costa ~55lei bucata.

Insa exista o alta varianta, romanii nostri s-au orientat si au facut un soft care schimba firmware-ul imprimantei si numai este nevoie de chip pentru cartus. Costa 95lei ceea ce este rezonabil.

http://www.ereset.com/

http://www.ereset.com/resoftare-xerox-phaser-3020/

Reiterez: Daca are cineva o asemenea imprimanta va rog postati rezultate cu PCB-uri facute cu aceasta (toner transfer). Mai ales daca foloseste un refill.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Pai a postat GeoMar ,cablaje scoase cu xerox 3010 ,nu cred ca e diferenta intre cele doua, si a si zis de cartus compatibil ca nu are rezultate ,din ce am mai vorbit si eu cu cite cineva se pare ca doar HP merge cu refil.

Link spre comentariu

Din cate vad pe Youtube, Xerox Phaser 3010 are un fel de cutiuta rotunda unde se gaseste chip-ul cat si toner-ul pe cand Xerox Phaser 3020 are un cartus "normal".

Asa ca as zice ca este o diferenta intre cele doua imprimante.

Da, la Xerox Phaser 3010 este un mic cartus rotund cu tonerul,  pe care este si chipul.

Schimbat chip, facut refill cu toner compatibil (low temperature) NU reusesc aceeasi calitate la cablaje fata de original, 35- 45 % NU se "prinde" de cablaj tonerul

Posibil ceva temperatura mai mica de topire fata de cel original, temperatura mai mare am testat, nu vrea,  mai trebuie testat, daca nu ,..... probleme.

Link spre comentariu

PONT:

Daca vreti sa aveti planuri de masa bune sau foarte bune, inainte de transfer, sprayati pe hartia cu pattern-ul PCB un solvent care sa contina White Spirit. Eu am gasit la Mr. Bricolage un solvent facut de Policolor care avea ca si componenta principala White Spirit.

Apoi folosind o suflanta cu aer cald (cred ca merge si cu un feon) suflati peste hartie pana se evapora complet solventul. In acest moment daca va uitati la traseele cu toner o sa vedeti ca suprafetele au devenit mai complet acoperite de tonner (toner-ul s-a topit partial si are o culoare de negru f intens) decat erau initial.

Eu am facut ieri doua PCB-uri cu imprimanta mea HP 1022 prin metoda transfer toner si au iesit aproape impecabile. O sa pun si cateva poze cu prima ocazie.

Editat de mars01
Link spre comentariu

NU reusesc aceeasi calitate la cablaje fata de original, 35- 45 % NU se "prinde" de cablaj tonerul

Posibil ceva temperatura mai mica de topire fata de cel original, temperatura mai mare am testat, nu vrea,  mai trebuie testat, daca nu ,..... probleme.

Aceeasi problema si la ml2165 cu toner compatibil.

Nu voi mai folosi niciodata,se lipeste de tambur,imi blocheaza hartia si multe altele.Am cumparat original si treburile au revenit la normal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări