sesebe Postat Iulie 20, 2021 Partajează Postat Iulie 20, 2021 Treci pe foto și nu vei mai avea astfel de surprize. Faci și traseie de 0.1mm dacă imprimanta poate. Link spre comentariu
TibiBzg Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 Acum 22 ore, Bandi Szasz a spus: Cartusul original merge cam 1500 de pagini, insa cartusul cu care vine imprimanta este "starter cartridge" adica este umpluta cam la 25%. Insa nu te poti baza pe aceste numere pentru ca ele sunt calculate pentru pagini cu text iar pentru circuite se consuma mult mai mult pentru ca poti avea circuite mai maricele cu planuri mari de masa, etc... unde se depune mult toner. Eu am scos pana acuma cam 30 de circuite cu exact aceasi imprimanta, din fiecare circuit faceam si cate un desen in plus in caz ca nu merge din prima transferul, mai recent am trecut la metoda foto unde trebuie sa fac 2 exemplare pentru ca trebuie sa suprapun 2 folii iar la momentul actual mai am in jur de 15% toner din cartusul primit cu imprimanta umpluta cam pe la 25% (cel putin atata zice imprimanta ca mai are). Pentru hobby din cand in cand ajunge cartusul destul de mult timp si nu trebuie sa te chinui prea tare cu cele compatibile care sunt un fel de loterie, eu am imprimanta cam de 2 ani si ceva, daca fac 2 maxim 3 circuite pe luna.. Super, multumesc pentru info! Spor! Link spre comentariu
fratello Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 Pana trec la metoda foto (daca trec vreodata...) ce tip de hartie ar trebui sa aleg ? Multumesc. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 La mine cel mai bine merge cu hartie din reviste si transfer la rece. Am incercat si cu hartie cretata de 80gr/mp dar nu mi-a placut, si cu hartie dintr-aceea galbena lucioasa dar imprimanta mea intindea tonerul indiferent de setare. Am renuntat la transfer la cald. Traseele mele cele mai subtiri sunt de 0.5mm. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 TibiBzg.Am citit puţin reviurile la imprimanta Xerox.Nu sunt prea grozave.Am avut şi vreau să-mi iau din nou de la Brother.Din categoria celor care nu cer cip/resoftare... Link spre comentariu
TibiBzg Postat Iulie 22, 2021 Partajează Postat Iulie 22, 2021 La 21.07.2021 la 19:58, BRANCA a spus: TibiBzg.Am citit puţin reviurile la imprimanta Xerox.Nu sunt prea grozave.Am avut şi vreau să-mi iau din nou de la Brother.Din categoria celor care nu cer cip/resoftare... Poti sa mi recomanzi una de la brother, low buget, care e capabila sa faca si trasee? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 22, 2021 Partajează Postat Iulie 22, 2021 HL-1622 WE de la Brother.Nu ştiu dacă e chiar low budget...Posibil s-o găseşti şi sub şi peste 400 lei. Eu mă chinui să fac un buget pt o multifuncţională Brother DCP,peste 600 lei...Mă gândesc că mai scanez câte ceva.Deşi,dacă faci un suport la telefon,rezolvi şi scanarea simplu... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 22, 2021 Partajează Postat Iulie 22, 2021 Are Terry34 la vânzări un second HP 1022.Pentru ocazionale e acceptabil...Deşi eu nu prea am curaj să iau second în general şi nici fără testare... Link spre comentariu
TibiBzg Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 Acum 16 ore, BRANCA a spus: HL-1622 WE de la Brother.Nu ştiu dacă e chiar low budget...Posibil s-o găseşti şi sub şi peste 400 lei. Eu mă chinui să fac un buget pt o multifuncţională Brother DCP,peste 600 lei...Mă gândesc că mai scanez câte ceva.Deşi,dacă faci un suport la telefon,rezolvi şi scanarea simplu... Nu am gasit modelul, vreau ceva low buget pentru ca o voi folosi exclusiv la asa ceva. Acum 15 ore, BRANCA a spus: Are Terry34 la vânzări un second HP 1022.Pentru ocazionale e acceptabil...Deşi eu nu prea am curaj să iau second în general şi nici fără testare... Nu ma prea atrag nici pe mine variantele SH Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 Tibi.Cam toate astea cu laser sar de 300 de lei.Şi multe dintre ele sunt cu resoftare,cip,etc. La low budget numai second poţi găsi... Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 Nu inteleg ce aveti cu xerox phaser 3020, imi fac treaba cu imprimanta de 2 ani in regim hobby nici nu imi pun problema de recipare, umplere cu tot felul de tonere "compatibile" care in marea majoritate a timpului orium nu merg pentru transfer, cel mult pentru metoda foto. In 2 ani de zile in regim hobby cu 2-3 cablaje pe luna am consumat 10-15% din toner deci un cartus original tine mult si bine de nu este chiar asa mare problema un cartus original la fiecare 3-4 ani. Un circuit scos cu Phaser 3020 si metoda de transfer, folie de ambalat cadou si dupa calcare in loc sa o inmoi in apa il umezesc cu o pensula cu solutie de dizolvat lac de unghii cu acetona, concentratia mica de acetona din solutie slabeste aderenta tonerului fata de hartie si dupa cateva secunde aproape ca cade hartia singura. Traseele din imagine sunt pana in 0.7mm cu capsule sot23-5. Eu am renuntat de cateva luni bune la transferul de toner in favoarea metodei foto cu folie fotosensibila pozitiva, scot cu aceasi imprimanta pe folie de retroproiector trasee de 0.25mm fara nici cea mai mica problema. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 Bandi.De regulă cartuşul original e demo...Unul "plin" sare de 200 lei. Pânã la urmă totul e opţiune personală.Dacă foloseşti imprimanta şi pt altceva,decât pcb, nu poate fi rentabilă decât cu toner compatibil... Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iulie 24, 2021 Partajează Postat Iulie 24, 2021 (editat) Acum 12 ore, BRANCA a spus: Bandi.De regulă cartuşul original e demo...Unul "plin" sare de 200 lei. Pânã la urmă totul e opţiune personală.Dacă foloseşti imprimanta şi pt altceva,decât pcb, nu poate fi rentabilă decât cu toner compatibil... Corect, am zis si eu mai sus ca cartusul primit cu imprinata a fost doar la 25%, dupa aproape 2 ani sunt la 15% deci am consumat 10%. Unu-l nou original pentru phaser 3020 e vro 250 de lei, imprimanta m-a costat cam 300 de lei. Asa e la imprimante, se vinde relativ ieftin si dupa te incarca cu pretul la cartuse. Nu vreau sa zic ca nu merita investit in ceva mai usor de incarcat insa vroiam sa evidentiez ca imprimanta in sine este relativ buna pentru PCB-uri, la cartuse nu stiu cat de usor se poate incarca dar probabil o fi cum zici cu reset la cip. Totul depinde cat de mult il folosesti, in cazul meu de hobby nu are nici un sens sa investesc in imprimante scumpe care se pot incarca usor pentru ca pe mine un cartus original ma tine cred ca si 4 ani pe putin si la fiecare 4 ani un cartus original nu e paguba mare la buzunar ( cel putin pentru mine). Daca faci cablaje pe banda categoric ca te gandesti si la incarcat cat mai ieftin si usor. Ramane ca TibiBzg s-a decida cate cablaje va face si daca merita investitia in imprimante mai scumpe pentru a putea fi incarcate mai usor sau daca face doar de hobby cateva acolo in timpul liber il tine si pe el mult un cartus original si nu cred ca merita investit foarte mult. Eu am observat ca de obicei dupa 5 ani cam obosesc imprimantele din zilele noastre (cele cu cerneala chiar mai repede, se satura buretelul ala de curata cartusul si incepe sa lase urme pe hartiie) si ajung la dezmembrat si nu are rost sa bagi multi bani in una daca pe timpul vietii il reincarci poate o singura data. Editat Iulie 24, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
TibiBzg Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 La 23.07.2021 la 17:51, Bandi Szasz a spus: Nu inteleg ce aveti cu xerox phaser 3020, imi fac treaba cu imprimanta de 2 ani in regim hobby nici nu imi pun problema de recipare, umplere cu tot felul de tonere "compatibile" care in marea majoritate a timpului orium nu merg pentru transfer, cel mult pentru metoda foto. In 2 ani de zile in regim hobby cu 2-3 cablaje pe luna am consumat 10-15% din toner deci un cartus original tine mult si bine de nu este chiar asa mare problema un cartus original la fiecare 3-4 ani. Un circuit scos cu Phaser 3020 si metoda de transfer, folie de ambalat cadou si dupa calcare in loc sa o inmoi in apa il umezesc cu o pensula cu solutie de dizolvat lac de unghii cu acetona, concentratia mica de acetona din solutie slabeste aderenta tonerului fata de hartie si dupa cateva secunde aproape ca cade hartia singura. Traseele din imagine sunt pana in 0.7mm cu capsule sot23-5. Eu am renuntat de cateva luni bune la transferul de toner in favoarea metodei foto cu folie fotosensibila pozitiva, scot cu aceasi imprimanta pe folie de retroproiector trasee de 0.25mm fara nici cea mai mica problema. Wow, arata excelent cablajul (fata de ale mele). Eu ma tot schinui cu hartie de calc. Din 3 imprimante testate, doar cu una pot sa fac ceva, celelalte doua nu lasa destul toner pe hartie, si in urma acestei experiente am zis sa cer o parere. La 24.07.2021 la 11:01, Bandi Szasz a spus: Corect, am zis si eu mai sus ca cartusul primit cu imprinata a fost doar la 25%, dupa aproape 2 ani sunt la 15% deci am consumat 10%. Unu-l nou original pentru phaser 3020 e vro 250 de lei, imprimanta m-a costat cam 300 de lei. Asa e la imprimante, se vinde relativ ieftin si dupa te incarca cu pretul la cartuse. Nu vreau sa zic ca nu merita investit in ceva mai usor de incarcat insa vroiam sa evidentiez ca imprimanta in sine este relativ buna pentru PCB-uri, la cartuse nu stiu cat de usor se poate incarca dar probabil o fi cum zici cu reset la cip. Totul depinde cat de mult il folosesti, in cazul meu de hobby nu are nici un sens sa investesc in imprimante scumpe care se pot incarca usor pentru ca pe mine un cartus original ma tine cred ca si 4 ani pe putin si la fiecare 4 ani un cartus original nu e paguba mare la buzunar ( cel putin pentru mine). Daca faci cablaje pe banda categoric ca te gandesti si la incarcat cat mai ieftin si usor. Ramane ca TibiBzg s-a decida cate cablaje va face si daca merita investitia in imprimante mai scumpe pentru a putea fi incarcate mai usor sau daca face doar de hobby cateva acolo in timpul liber il tine si pe el mult un cartus original si nu cred ca merita investit foarte mult. Eu am observat ca de obicei dupa 5 ani cam obosesc imprimantele din zilele noastre (cele cu cerneala chiar mai repede, se satura buretelul ala de curata cartusul si incepe sa lase urme pe hartiie) si ajung la dezmembrat si nu are rost sa bagi multi bani in una daca pe timpul vietii il reincarci poate o singura data. In principiu cam asa am gandit-o si eu. Voi lucra in regim de hobby cu ea si exclusiv PCB-uri. Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Acum 21 minute, TibiBzg a spus: Wow, arata excelent cablajul (fata de ale mele). Eu ma tot schinui cu hartie de calc. Din 3 imprimante testate, doar cu una pot sa fac ceva, celelalte doua nu lasa destul toner pe hartie, si in urma acestei experiente am zis sa cer o parere. In principiu cam asa am gandit-o si eu. Voi lucra in regim de hobby cu ea si exclusiv PCB-uri. Multumesc pentru raspunsuri! Trebuie putin experimentat pana nimeresti technica corecta, in caz ca mergi pe idea de phaser 3020 poti sa imi lasi un mesaj privat si iti trimit exact setarile pe care le folosesc la imprimanta sau daca vrei sa iti detaliezi procesul pe care il foloseam eu inainte sa renunt si cu care am obtinut circuitul de mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum