Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

galactic chasis th-p1008

ciuca paul

Postări Recomandate

La acest tv am o problema legata de sursa ,nu tine in sarcina.In stnby am am o tens. variabila 60-100 fluctuabila ceea ce ar duce cu ideia ca ar fi undeva un scurt ,dar nu-i asa .Decupland si verificat fiecare bara auxil. in parte nu se constata acest lucru.Cu liniile decuplate si conectare 40w tensiunea ramane pe la 40v,si deaici trag concluzia ca sursa nu tine.Am schimbat tranz. din primar si verificat toate component. pasive si tot ce tine de partea secundara optoc. si piesele din circuitul de stabilizare ,dar fara nici un rezultat.Fara consum artific. si cateva tens. eliminate spre expl. aliment. cadrelor B-ul urca la110v.Rog sugestii ca am c-am ramas fara idei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciuca paul

3

• dan-a2

1

• Florinel TV

1

• Simpalean

1

Zile populare

Verifica (schimba )  diodele 1n 4148 , ai o rez. in serie cu o dioda  1n 4148  , masoara rez.  ( 1kohm  ) , de schimbat si 2 sa 1015  cu 2 sa 1013  din primarul sursei !!

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

Inlocuiti diodele 1n4148 din partea primara a sursei .

Am intalnit eu , nu demult ,acest fenomen.Sursa debita 110V doar daca avea sarcina mica.

A fost de vina dioda VD514 , care masurata cu FLUKE arata OK .

Succes !!

Link spre comentariu

ei da, se poate sa fie posibil ca nu le-am inlocuit ci,doar masurat ,dar asa ceva foarte rar intalnesti ,de-ti albeste parul o sa fac si acest lucru cand am putin tlmp si o sa va tin la' curent'..multumesc mult...

Link spre comentariu

oameni ,buni s-a rezolvat problema cauza D514., multumesc dom. Simpalean si Dan ptr. sugestiile date dar nu-i asa d-nu Simpalean ca si d-voastra   ati masurat diodele ca si mine doar pe indicat.aparatului la testarea pe dioda? Le-am masurat de mai multe ori si chiar am schimbat tenarul ca stiam astea mai faceau probleme dar pe rezistenta chiar ca am omis-o si masurand-o pe invers avea 73k .Probabil tens. pe invers testata pe dioda este prea mica ca sa fi aparut vreo valoare la cei 73k.Iata ce putem invata si din greseli si ce bine cu forumurile si cu oamenii buni....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări