Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaj VU-Metru Peak-Hold

maryuss2011

Postări Recomandate

Salut!! Am proiectat cablajul unui vu-metru de la un amplificator CROWN luandu-ma dupa o poza a unui cablaj proiectat de cineva.

Pentru cei cunoscatori:Observati vreo greseala in proiectare? Adica vreau sa aflu daca am gresit vreun traseu sau nu.Pentru cei interesati,daca este bine proiectat va pot oferi fisierele.Multumesc anticipat pentru ajutor.

P.S:Atasez poze pentru comparatie :limb:

poza cu cablajul gasita pe net: Posted Image

poza cu cablajul facut de mine: Posted Image

Link spre comentariu

Salut!

In cablajul original la LM3915,pinul 2 este conectat cu pinul 4,iar pinul 6 si 7 la fel ,iar acesti pini sunt uniti cu o rezistenta de 1k,in cablajul tau ai omis acest lucru ,doar ai unit pinul 6 cu pinul 7,nu ai mai pus acea rezistenta ,si inca ceva ,unde vin puse LED-urile,cate doua in serie,ai uitat sa unesti catodul cu anodul .

Mare atentie,si vezi ca mai pot fi greseli.                                                                  

Link spre comentariu

La varianta facuta de tine pinul 6 si 7 de la LM3915 sunt conectati impreuna si asa si trebuie ,dar ma refer ca din pinul 6 si 7 trebuie sa plece o rezistenta de 1K in pinul 2 si 4 care sunt conectati si ei impreuna ,uitate la varianta originala la pinul 6 si 7 sa vezi ca din ei mai pleaca ceva si anume acel traseu pe care vine pusa rezistenta de 1k ,uitate mai bine.

Bafta!

Link spre comentariu

Am observat acum...cred ca am uitat sa fac traseul acela... :nerv  Multumesc pentru ajutor!

L.E: Cam asa arata cu modificari: Posted Image

Editat de maryuss2011
Link spre comentariu

Da e bine ,dar mai e ceva minuscul la CD4066  pinul  8 nu este conectat ,el trebuie pus la acel strap din apropiere ,uitate in original ca sa vezi si o dioda zener de pe intrare 1N4148 e pusa invers.

Stai linistit,se mai intampla sa gresesti,oricum imi pare bine ca te-am putut ajuta.

Editat de PKP98
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări