Bubu Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 Nu pot spune ca am un buget anume dar nu ma dau banii afara din casa,doar furniruit as dori mi se pare mai frumos asa! Recent am terminat un proiect VTP cu fostex 206. Incintele au fost acoperite cu furnir, baitz si vreo 15 straturi de lac. Apoi slefuire si polish. Din fericire mai am ceva furnir.Daca imi spui dimesiunile incintelor pentru a vedea daca am suficient furnir, iti zic daca te pot ajuta. O seara buna. Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 Am inteles,probleme vor fi in anumite zone la canturi unde cred ca ar trebui aplicat un chit sau ceva asemanator pt a inlocui materialul care nu mai este..dimensiunile sunt :64 inaltime,latime 42,adancime 30.Mersi! Link spre comentariu
bmwh548 Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 Nu stiu cu ce lucreaza colegii, dar furnirurile pe care le-am vazut si pipait eu erau putin mai groase decat o coala de hartie (pentru imprimanta). Fara lacuire se va zgaria rapid. Se poate opta pentru lac mat daca doriti finisaj mat. Link spre comentariu
Dominicue Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 ...........,probleme vor fi in anumite zone la canturi unde cred ca ar trebui aplicat un chit sau ceva asemanator pt a inlocui materialul care nu mai este..dimensiunile sunt :64 inaltime,latime 42,adancime 30.Mersi! Asa cum am spus si intr-un post anteriior colturile se pot incarca cu rasina epoxii ( am incercat eu pe o pereche de cutii si merge excelent ) si apoi rectificare prin slefuire, sau se poate incerca chitul fibra auto insa nu face priza cu pal-ul asa bine ca rasina . Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 10, 2015 Partajează Postat August 10, 2015 Ti.am lasat un mesaj pe privat! Link spre comentariu
un_razesh Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Intrucat detin un set de Kenwood KL 888s, vin cu o mare rugaminte la d-voastra: Daca tot veti desface difurile si veti avea acces la interior, faceti va rog si cateva poze cu filtrele. E extrem de greu sa mai gasesti pe net informatii / scheme despre filtre sau macar poze cu acestea.(Se posteaza din ce in ce mai putine informatii despre anii 70) Ar fi tare bine daca in poze se vor putea vedea valorile conzilor si ale bobinelor. Sunt tare curios daca pe woofer exista macar un cond in paralel. Multumesc anticipat! Si sa le stapaniti sanatos! Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Va multumesc pt urare!Cand le.am desfacut spatele pt a le verifica filtrele si dif. am facut cateva poze pe care vi le pot trimite daca imi lasati o adresa de mail pe privat iar cand le voi restaura voi face poze mai explicite .Sunt curios dvs cu ce le amplificati,eu am un receiver tot vintage Harman Kardon 730 iar ca sursa am un cd pplayer Philips cd 630 si Arcam 7Se? Link spre comentariu
un_razesh Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 E cam offtopic dar sper sa ne ierte adminii forumului: Eu merg pe un push-pull cu EL84 de 2x15w si un pre-amp tot pe lampi, ambele realizate de maestrul Viobio. Ca surse folosesc un pick-up Adam 424 si un batran tanc de 15 kile, Marantz CD 80. Desi Kenwoodurile de genul asta au fost mereu considerate tipatoare (de unde si numele de kabuki) eu am reusit cu ceva cabluri interconect DIY sa mai potolesc din medii. Acum...sunt ungere de suflet! Sa va bucurati de ele! Merita efortul restaurarii. Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 si pe mine ma batea gandul la un amplif pe lampi dar costa daca vrei ceva de calitate in materie de lampi...cred!Le-am desfacut astazi si am facut cateva poze cu interiorul, inclusiv cu filtrele asa cum mi s-a cerut! se pare cu nu pot incarca toate pozele odata ,chiar daca le-am micsorat destul de mult! inca o poza! Link spre comentariu
un_razesh Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 (editat) Felicitari! Vad ca pe langa condul de 47micro aveti si-o bobina de 3mH (la valorile astea mai mult ca sigur sunt pe bass, mai rar pe medii. Sper sa nu ma insel). Daca stati ceva mai bine cu finantele, pe langa restaurare ar fi tare buna si o schimbare de conzi de la bipolari la MKP. (macar pe medii si inalte) Ce ma nedumereste este padurea de rezistori de putere. Poate cineva priceput ne lamureste. Cat despre lampi...intr-adevar e pasul suprem, insa toate la vremea lor in functie de posibilitati. Multumesc pentru poze. Ps: Grija mare totusi la ce putere le veti folosi, sper ca ati vazut ca pe woofer aveti 30wrms. Editat August 12, 2015 de un_razesh Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Din contra nu au cine stie ce bas dar si amplificatorul este f vechi din 78 si este in stare originala,ar trebui schimbati condensatorii probabil si altfel ar fi sunetul...atuul lor sunt cchiar mediile si inaltele care sunt foarte naturale.Amplitunerul am scris si mai sus este harman kardon 730 ,este foarte apreciat si suficient de puternic ,maxim ora 9 la volum l.am putut da pt ca dinamica era foarte mare,au 102 db sensibilitate!Scuze ,am inteles pe dos ultima parte..da,nu sunt fan muzica data la volum f mare,ascult la nivel moderat sau in surdina seara.Multumesc pt sfat! Link spre comentariu
adrian lucian Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Nu e chiar asa de simplu cu schimbat de conzi cu altceva. Pe masurate ca cei acolo scris e chiar si pe aparat, am lucrat pe cateva Kenny si e verificata. Orice schimbare de conzi conduce si la schimbarea echilibrului tonal deci de umblat la "padurea de rezistori" . Doar as verifica fiecare componenta sa fie in firea ei. Chiar si o schimbare de fire va duce la dezechilibre tonale. Daca omul are rabdare si ridica schema filtrului ii pot spune cum poate altera sound-ul original ca sa-l faca pe gustul lui,al camerei si al amplificarii. :-) Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Condensatorii si difuzoarele au fost verificati si totul a aratat ca au parametrii de fabrica..sincer nu as incerca sa schimb nimic ca si sound pt ca sursa si amplificarea nu sunt batute in cuie doar boxele vor ramane pt mult timp! Link spre comentariu
CBI Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 asa ca un mic offtopic vad ca tot insisti pe tema ca s-a facut s-a dres a fost verificat tot si sunt in parametrii de fabrica,dar te intreb eu, de unde stii care sunt parametrii de fabrica? ai fisa tehnica a difuzoarelor,a incintelor,a masurat electronistul caracteristica de raspuns a boxelor sau ceva de genul?ai stat langa el? ca vad ca si schema filtrelor e cam secreta nu cumva a facut o inspectie vizuala si a constatat ca nu este nimic evident in neregula si aia a fost,pt ca sunt basme vorbele astea cu sunt in parametrii de fabrica.Chiar si daca stateau in cutii nefolosite dupa atatia ani tot se schimba ceva,care nu se vede doar cu ochiul liber,dar dupa cum arata eu zic ca au fost plimbate bine,deci sa ramanem la problema initiala ,funiruire si aspectul estetic. Apreciez efortul de a deschide subiectul si de a oferi poze si detalii,dar te rog sa intelegi ca mai sunt si colegi care n-au venit cu pluta pe Dunare si incearca sa ajute,daca le trantesti usa peste nas asa de fiecare data... Reparatie la colturi se face cu chit auto bicomponent,este suficient de rezistent.Furnirul o sa fie imposibil de reparat local fara sa se vada,ori pui fasie ingusta de sus pana jos,slefuit putin totul si apoi dat un lac sa nu se mai bserve diferenta de nuanta,ori dat tot jos.In ultimul caz o sa fie ceva de munca pt ca daca adezivul vechi nu mai este ok si furinrul exitent a inceput sa mai plece,nu poti lipi noul furnir peste,trebuie dat jos tot O operatie de furniruire(lipire+slefuire) +finisare(lac si/sau bait) pt ce ai acolo poate costa 350-400lei ,iar daca mai pui si reparatul si pregtitul,cred ca iti faci o idee.Este mult de migaleala la asa ceva si nu oricine face treaba calumea Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333 Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Nu am tinut sa insist cu "verificarea" etc,eu doar am raspuns sau am confirmat spusele unui user,nu am vrut sa sune a motiv de lauda aceste boxe...verificarea a fost facuta intr.un mod simplist banuiesc,nu ma pricep la electronica decat din ce am citit razlet pe forumurile audio,cu un aparat de masura normal s.au masurat condensatorii si tot cu el si fiecare difuzor in parte,grafice audio nu s.au facut.Ieri le.am dus la un mester,o persoana cu 40 de ani de experienta in "modelarea" lemnului,ocupandu.se acum in mod special cu reconditionarea de mobila veche..la sugestia lui am hitarat sa nu schimb furnirul,acesta fiind in stare buna pt a fi reconditionat,repararea colturilor mi s.a spus ca o va face prin lipirea unor bucati de lemn,pe urma bucatele de furnir asemanator cu cel original dupa care slefuire totala si pe urma bait si strat de lac,imi va face si doua cutii de 20 cm inaltime late si adanci exact cat boxa,baltuite si lacuite cat mai aproape de nuanta boxelor,plasele le voi lasa asa doar voi elimina acele zabrele verticale care sunt de plastic iar plasa curatata si rama revigorata ,se va da cu o substanta pe care nu o mai tin minte..toata operatia ma costa 350 lei!Boxele eu cred ca au stat in vreun garaj si au fost folosit ca suport pt vreun ghiveci sau ceva de genul acesta pt ca are niste urme in forma de cerc pe partea de sus.La ce schema a filtrelor va referiti,nu am asa ceva si nu este nimic secret in privinta boxelor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum