Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare cutii boxe Kenwood kl7090!

Vizitator adiiordache333

Postări Recomandate

Vizitator adiiordache333

Buna ziua!Am cumparat recent aceste boxe Kenwood si imi plac foarte mult cum se aud,imi doresc sa le pastrez pt mult timp si as dori sa le restaurez cutiile.Difuzoarele sunt impecabile tehnic si vizual dar cutiile nu arata bine.Ma poate ajuta cineva din Bucuresti,contra cost evident pt aceasta operatiune,doresc sa aplic un nou furnir pe partile laterale si cele sus-jos,unde sunt difuzoarele nu vreau sa umblu pt ca arata bine...as dori pe cineva care a mai facut astfel de interventii la boxe!Multumesc!

Link spre comentariu

Daca furnirul nu era ciupit si exfoliat, s-ar fi putut restaura prin slefuirea stratului de lac vechi si relacuire .

Insa la cum arata lateralele si mai ales colturile, e serios de lucru la ele ma refer mai ales la colturi care s-ar putea rezolva ( daca pal-ul nu este putred ) prin incarcare cu epoxi si rectificare prin slefuire si abea dupa acea refurniruite suprafetele.

Si ar mai fi o problema nu stiu unde o sa gasesti furnir din aceasi esenta ca si originalul si bine inteles de aceasi nuanta .

Poate cea mai ieftina solutie ar fi repararea colturilor si aplicarea de folie autocolanta .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333

Autocolant in nici un caz nu doresc sa aplic,ca nuanta de furnir nu trebuie sa fie exact ca cea originala..ceva asemanator sau mai inchisa.

Link spre comentariu

Autocolant in nici un caz nu doresc sa aplic,ca nuanta de furnir nu trebuie sa fie exact ca cea originala..ceva asemanator sau mai inchisa.

Daca doresti ceva asemanator sau mai inchis la culoare atunci trebuie refurniruite si canturile panoului frontal, pentru a arata cat de cat ok .

Desigur alegerea iti apartine....

Ca o intrebare daca nu-s indiscret , unde ai gasit minunatiile astea de boxe .......si eu caut de mult asa ceva .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333

Da,si canturile frontale le doresc furniruite in schimb fata cu difuzoarele as putea sa o las asa pt a nu desface difuzoarele pt ca vreau sa.i fac o alta grila de protectie cu plasa neagra cumparata din comert,prinderea se face cu "arici" ...am si grilele originale ,nu le.am facut poze dar faptul ca au elemente de lemn si o panza f groasa si deasa se simte la auditie ca opreste din sunet.Le.am luat de la cineva din craiova care umbla prin targurile din germania,persoana respectiva am gasit.o pe olx intamplator...chiar a fost un noroc ca am dat de ele ,stiu ca sunt foarte rare si foarte reusite boxe iar difuzoarele sunt asa cum am spus in stare perfecta ,am fost la un electronist care se ocupa si cu rebobinarea difuzoarelor cu ele si a verificat fiecare difuzor,filtre si totul este in parametrii de fabrica.

Link spre comentariu

......................canturile frontale le doresc furniruite in schimb fata cu difuzoarele as putea sa o las asa pt a nu desface difuzoarele.......................

Pentru ca refurniruirea sa decurga fara probleme ( deteriorarea accidentala a difuzoarelor ) vor trebuii musai demontate difuzoarele......... decat sa ajungi sa plangi ca nenea tamplarul a scapat din greseala cutitul pentru razuit furnir-ul in membrana difuzorului.

Intr-adevar cu mastile originale s-ar putea sa apara usoare atenuari mai ales pe partea de inalte .

Personal daca as detine o pereche de asemeanea boxe as renunta la mastile frontale precum si canturile din fata ( le-a taia la fata cutiei )

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

De vreme ce dif-urile si filtrele au fost masurate, se presupune ca deja s-au desfacut o data de pe cutii, asa ca nu vad problema daca se vor desface din nou pentru o refurnuire ca la carte. Riscul de a deteriora difuzoarele este destul de mare altfel, cum a spus si colegul Dominicue. Spor!

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator adiiordache333

Difuzoarele nu au fost date jos pt verificare,am avut acces la filtre si difuzoare foarte usor inlaturand placa din spate care este prinsa in mai multe suruburi ..aveti dreptate si voi da difuzoarele jos pt refacere dar numai sa si gasesc meseriasul dispus sa efectueze operatiunea.Din pacate nu pot renunta la masti pt ca am un kinder de un an si putin si deja este foarte curios in toate.Pe langa reconstituirea de care v.am spus vreau sa le fac si cutii pt a le mai ridica cam 25 de cm ,cutiile vor fi in completarea lor adica vor avea latimea si adancimea boxelor si vor fi la fel furniruite cu aceeasi nuanta plus umplute cu nisip cred eu un lucru bun pt sunet!Nu se pricepe nimeni din bucuresti si sa si doreasca sa faca lucrurile acestea,ne intelegem noi la pret?:)

Link spre comentariu

Voi incerca si acolo pana la urma,as fi preferat pe cineva care sa fi fost pasionat si de audio..

Ce buget ai ai pentru furniruire? Operatia e destul de costisitoare pentru un rezultat bun. Doresti doar aplicarea de furnir sau doresti si baitzuire si lacuire?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări