Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv axen

Vizitator nick41

Postări Recomandate

De ce nu reparati primarul sursei...chiar nu va inteleg. O sursa simpla cu un amarat de integrat si un mosfet.....Va place sa stati in spatele televizorului cu inca o sursa in plus?. Trimiteti-le la neica...vi le repara tata mosu' pe genunchi...nu altceva!

Inseriati cu un ampermetru (pe bara de 12V) borna de plus sau de minus si vedeti consumul televizorul...atunci veti sti cati amperi mananca si ce sursa-i trebuie.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Multumesc mult ptr fotografii...era un circuit intrerupr micronic...pe sursa externa am led dar se aude un tiuuit urit de tot si nu inteleg de unde....sa fie de la bobina rebobinata?eu nu am mai pus infasurarea la loc spira linga spira frumos....in plus irf 3205...se incinge teribil...

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu

Nu conteaza daca nu ai pus spira linga spira (imprastiat) sai spun asa , asta nu conteaza daca ai rebobinat , tot ce conteaza este sa stringi spirele bine de tot sa nu miste si sa fie nr. de spire si aceias dimensiune la sirma , sarbatori fericite sa aveti sanatate si numnai bine va doresc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

da...vedeti unde sunt rezistentele de limitare care alimenteaza ledurile sunr 2-3-4 in paralel...2r2 4r7 etc. Scoateti din ele pana scade tensiunea...eu de obicei le scot pe toate si pun un 2r2/3w

Link spre comentariu

La ce va ajuta sa reduceti tensiunea din rezistente?Aveti in meniul tv-ului functia de backlight....face exact ce faceti voi cu acele rezistente.

Ajuta fiindca nu se mai poate da maxim curentul prin leduri si asa sunt protejate.
Link spre comentariu

Daca nu se dchimba rezistentele de pe limitarea de curent nu se poate face nimic.In comanda invertorului se poate modifica, dar este complicat pentru cineva care nu stie teorie despre comparatoare si comanda chopperelor.

Eu personal am facut si in comanda, insa este complicat, nu se gasesc rezistente smd , trebuie niste calcule, schimbat rezistenta de masura, se pun semireglabili pentru masuratori si rezistente de putere in loc de leduri (ca sa nu se arda in caz de vreun bum bum). Apoi etc...

Dar...chiar si aseara la un orion de 32" am schimbat cateva leduri, apoi am scos rezistentele 4x0,2ohmi, si am montat un 3R3/3w in locul lor...lumina s-a diminuat destul de mult, curentul a scazut, si acum poate sa-i dea backlight la maxim...degeaba ca nu mai urca la valoarea initiala.deci se prelungeste durata de viata...

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Daca nu se dchimba rezistentele de pe limitarea de curent nu se poate face nimic.In comanda invertorului se poate modifica, dar este complicat pentru cineva care nu stie teorie despre comparatoare si comanda chopperelor.

Eu personal am facut si in comanda, insa este complicat, nu se gasesc rezistente smd , trebuie niste calcule, schimbat rezistenta de masura, se pun semireglabili pentru masuratori si rezistente de putere in loc de leduri (ca sa nu se arda in caz de vreun bum bum). Apoi etc...

Dar...chiar si aseara la un orion de 32" am schimbat cateva leduri, apoi am scos rezistentele 4x0,2ohmi, si am montat un 3R3/3w in locul lor...lumina s-a diminuat destul de mult, curentul a scazut, si acum poate sa-i dea backlight la maxim...degeaba ca nu mai urca la valoarea initiala.deci se prelungeste durata de viata...

Da dar si iluminatul este mai slab si nu se mai vede ok cum a fost din fabrica , cum nu se gasesc rezistente smd si aici ce sunt http://www.adelaida.ro/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=0&q=rezistente+smd&x=16&y=9&dispatch=products.search

nu fac reclama multumesc

Link spre comentariu

Asa si care-i solutia?

Sigur ca nu se mai vede ca din fabrica daca ii reduci backlight-ul dar rezista mai mult LED-urile.

Daca modifici bucla de comanda a convertorului ca sa reduci curentul nu tot la fel cu lumina mai mica se va vedea in final?

Cea mai simpla si (zic eu) corecta metoda este sa se mareasca rezistenta de sesizare a curentului (convertorul este cu iesire in curent, nu?) si atunci se shifteaza toata plaja de reglaj a curentului.

Link spre comentariu

da...se citeste curentul de pe iesire...la toate chinezariile astea nu exista " lumina din fabrica" sunt niste pocnitori.se vor incinge ledurile pana pot afecta displayul.si daca dl dan cod a zis ca se modifica obligatoriu sin menu service intensitatea asa trebuie facut.ori hard ori soft.nu se va vedea o diferenta atat de mare pe ecran...se va vedea in buzunar...sincer pana acum am cumparat vreo 5 monitoare aoc de 18.5 pe care leam montat displayul in tvuri la care am gasit displayul afectat din cauza incalzirii 3xcesive a ledurilor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări