6ths3ns3 Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 da este ok dioda Link spre comentariu
adydep Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Montajul prezentat în poze,reprezintă o sursă de căcat(scuzați expresia),care echipează o serie de gunoaie tv-led chinezești.Sursa livrează 12V,și 24V-pentru leduri,cu ajutorul convertorului DC-DC.De obicei se defectează pe partea convertor DC-DC;-tranzistorul smd,de tip mosfet,comutator,și merge un IRF3205-dioda SB2100,care înlocuită cu MBR10100,ține o viață -bobinuța de acumulare,care se scurtcircuitează,și se rebobinează pe acelaș mosorel,-electroliticul de filtraj-recomand suplimentar un 100uF/63V,lipit direct pe firele care pleacă la leduri(observație:în unele aparate chinezul beat a folosit fir"negru"pentru "+",și "roșu" pentru "-")În partea primară eu n-am întâlnit-o defectă,și mi-au trecut multe prin mână.Trebuie alimentat tv-ul dintr-o sursă exterioară de 12V/5A(ori un acumulator)și văzut dacă funcționează.*toate sursele de acest tip le-am găsit cu radiatorul(o tablă ordinară)tranzistorului din convertorul DC-DC albăstrit,și placa înnegrită,datorită faptului că funcționează la temperaturi foarte mari;înlocuindu-l cu un IRF3205,pe un mic radiator de aluminiu,funcționează călduț* Link spre comentariu
mac01 Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 (editat) Sursa livreaza 12v si face in secundar 48v pentru leduri...nu 24. Primarul sursei l-am gasit eu ars cand sursa a fost alimentata cu 380v in loc de 220v... Editat August 11, 2016 de mac01 Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Octombrie 18, 2016 Partajează Postat Octombrie 18, 2016 buna seara...mia scos par alb sursa asta...am inlocuit componentele de mai sus si acum....am 28 de volti in loc de 12v.....nu inteleg ce sa intimplat....poate refacind lipiturile am legat ceva aiurea....o poza cu placa din spate are cineva_?am inlocuit ci bit 3251 degeaba....tot 28 de volti am in loc de 12v... Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 am schimbat si eu ce era scris mai sus dar degeaba....in secundar am 28v pe leduri am tot 28v si ledul clipeste verde... Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 am schimbat tot ce trebuia si degeaba...am 28 de v in gol iar dupa ce conectez si mainul tensiunile scad la jumate din valoarea initiala Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Vad ca esti nervos tare.... Nu am timp si nici chef sa citesc tot topicul si daca vrei sa incerc sa te ajut trebuie mai intii sa te straduiesti si tu. Trebuie schema si pe schema trebuie explicat ce ati schimbat si ce ati masurat. Cu informatiile cerute poate te mai ajuta si altii. Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 am schimbat tot ce trebuia si degeaba...am 28 de v in gol iar dupa ce conectez si mainul tensiunile scad la jumate din valoarea initiala Nu ai citit tot topicul ori nu ai suficienta experienta in depanarea sursei. Colegul @ Andrei a dat cateva explicatii destul de clare.. Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Salut.am citit topicul si am inlocuit ce a scris colegul andrei...mosfetul,dioda ,bobina,am pus electroliticul ala suplimentar.....in gol am 25v dar cind o conectez la main tensiunea scade la 4v si ledul clipipeste verde slab.... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Osciloscop ai? Probabil ca nu. Daca pica in sarcina trebuie vazut daca sarcina nu-i prea mare (un scurt de exemplu) si daca condesatorii sint OK. Eu de obicei nici nu-i mai masor decit pt scurt si pun altii suplimentari pe spate pina o faca sa mearga. Pe urma trebuie de vazut daca bucla de feedback este ok, si schimbat/verificat optocuplorul, schimbat/verificat TL431 din secundar sau ce o fi avind acolo pt feedback. Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 am schimbat conzi, tl, opto....o sa incep sa verific si pe main sa nu fie ceva in scurt.... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Dar cu o sarcina artificaiala cum se comporta? Pune-i citeva rezistente de putere care sa traga un curent comparativ cu consumul placii si vazi daca la fel ii cade tensiunea. Diodele redresoare din secundar le-ai schimbat? chiar daca masoara bine. Macar de test pune alte diode. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Bec auto de semnalizare 12V/21W,și se vede clar problema! Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) am pus becul de masina si becul da se aprinda si se stinge in perioade ciclice....nu ramine aprins,iar tensiunea ptr leduri fluctueaza intre 14-15v.... Editat Noiembrie 18, 2016 de POLAKU2002 Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Atunci dați 12V dintr-o sursă exterioară (de12V/5A),și dacă nu sunt alte defecte tv. trebuie să plece. E pusă o poză de @mac01 în #53 unde se aplică 12V.(banuiesc că și becul tot acolo l-ați conectat). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum