BUGHIU Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Pe tranzistor scrie: B02100 9P66904 H1225 Tranzistorul s-a incalzit de i-a venit boala,s-a inegrit cablajul iar fludorul s-a strans tot intr-o bobita. Ai gasit cumva schema? Atunci ceva nu e bine!! Ori puneti un tranzistor normal,cum a precizat colegul Iuliantv,ori aflati care este cauza incalziri exagerate,care ar putea fi ,dupa cum specifica dan cod,un consum marit al ledurilor .....!!! In situatia de fata,incalzindu-se exagerat si lasat in aceste conditii un timp indelungat ,tranzistorul va ceda....distrugandu-se termic!!! Problema consumului exagerat al ledurilor o puteti verifica ,punind invertorului o sarcina artificiala echivalenta cu consumul total al ledurilor ,numarand cate leduri sant si calculind consumul lor total in functie de puterea lor: 0,5W...1W....2W.....3W, etc, verificand starea termica a tranzistorului in acest caz,cu alta sarcina decat ledurile!! Editat August 19, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Ledul e led , daca lumineaza nu are cum consuma mai mult , oricum acolo e o sursa de curent constant , nu tensiune , care probabil da mai mult curent decat trebuie daca se incalzesc ledurile si tranzistorul exagerat . Tensiunea e suma tensiunilor pe ledurile aprinse care e in jur de 3,5V , nu prea are nici o relevanta . In gol poate fi cu 50% mai mare . Cu ce integrat e facuta comanda tranzistorului ? Editat August 19, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Atunci ceva nu e bine!! Ori puneti un tranzistor normal,cum a precizat colegul Iuliantv,ori aflati care este cauza incalziri exagerate,care ar putea fi ,dupa cum specifica dan cod,un consum marit al ledurilor .....!!! In situatia de fata,incalzindu-se exagerat si lasat in aceste conditii un timp indelungat ,tranzistorul va ceda....distrugandu-se termic!!! Problema consumului exagerat al ledurilor o puteti verifica ,punind invertorului o sarcina artificiala echivalenta cu consumul total al ledurilor ,numarand cate leduri sant si calculind consumul lor total in functie de puterea lor: 0,5W...1W....2W.....3W, etc, verificand starea termica a tranzistorului in acest caz,cu alta sarcina decat ledurile!! Voi alimenta Led-urile din sursa externa la 40 v si voi masura consumul, Din codul de pe panel nu se poate afla consumul? Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Am incercat sa il alimentez din afara dar nu a vrut. Am desfacut panelul si am gasit banda de led-uri cu urme de incalzire excesiva (galben spre maro) iar dispersorul afumat.Am pus multimetrul pe fiecare led in parte si aleator mai mult de jumatate nu se aprind,iar primele 4-5 led-uri au puncte negre acolo unde sunt led-urile incluse in smd. Smd-urile sunt formate din doua led-uri.Cele care se aprind nu au aceeasi intensitate,cele inegrite lumineaza mai slab. Concluzie:banda de led-uri a cedat nervos. Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Si la mine la fel sa incalzit.tiam zis cu schema nu prea cred ca o so gasim asa usor. Inainte sa repari sursa verifica cat consuma led-urile sa nu patesti ca mine. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Ledul e led , daca lumineaza nu are cum consuma mai mult , oricum acolo e o sursa de curent constant , nu tensiune , care probabil da mai mult curent decat trebuie daca se incalzesc ledurile si tranzistorul exagerat . Tensiunea e suma tensiunilor pe ledurile aprinse care e in jur de 3,5V , nu prea are nici o relevanta . In gol poate fi cu 50% mai mare . Cu ce integrat e facuta comanda tranzistorului ? Ma faceti sa cred ca mergeti pe principiul :''merge si asa....'' iar logica o tineti in debara....! Deci dvs sustineti ca tensiunea poate fi oricat,doar curentul sa fie stabilizat si pe deasupra aceea sursa...probabil da mai mult curent decat este necesar ?!?! Ciudata logica!!! Am incercat sa il alimentez din afara dar nu a vrut. Am desfacut panelul si am gasit banda de led-uri cu urme de incalzire excesiva (galben spre maro) iar dispersorul afumat.Am pus multimetrul pe fiecare led in parte si aleator mai mult de jumatate nu se aprind,iar primele 4-5 led-uri au puncte negre acolo unde sunt led-urile incluse in smd. Smd-urile sunt formate din doua led-uri.Cele care se aprind nu au aceeasi intensitate,cele inegrite lumineaza mai slab. Concluzie:banda de led-uri a cedat nervos. ...iata ca ledurile sant ...vinovate,cum era de asteptat, dupa simptome ,nu sursa de alimentare .....!! Link spre comentariu
dan cod Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Exact asta am spus eu mai sus. Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Ma faceti sa cred ca mergeti pe principiul :''merge si asa....'' iar logica o tineti in debara....! Deci dvs sustineti ca tensiunea poate fi oricat,doar curentul sa fie stabilizat si pe deasupra aceea sursa...probabil da mai mult curent decat este necesar ?!?! Ciudata logica!!! ...iata ca ledurile sant ...vinovate,cum era de asteptat, dupa simptome ,nu sursa de alimentare .....!! Oricum raspunsurile mele erau pentru cel care spunea ca a verificat ledurile si se aprind bine si nu ar fi o cauza logica pentru incalzirea excesiva ... altfel e la mintea cocosului ca ledurile se ard primele intr-un televizor no name ... poate si din cauza ca era curentul prea mare in primul rand . Editat August 11, 2016 de validae Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Nu mai face pe desteptu , nivelul tau se vede dupa poza ... ma mir ca pe un forum civilizat e permis asa ceva , egal si pentru aia cu poza lui ceasca . Daca nu stii ce e sursa de curent taci Oricum raspunsurile mele erau pentru cel care spunea ca a verificat ledurile si se aprind bine si nu ar fi o cauza logica pentru incalzirea excesiva ... altfel e la mintea cocosului ca ledurile se ard primele intr-un televizor no name ... poate si din cauza ca era curentul prea mare in primul rand . Tin sa va multumesc pentru raspuns!! Dupa raspunsul dvs se pot trage concluziile de rigoare!! De unde nu-i...nici d-zeu nu cere....! Pacat,ca ati inceput binisor pe Elforum!!! Sa vedem ...continuarea!! Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Sa inteleg ca led-urile ar putea fi in scurt sau ceva de genu.merg schimbate Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 La testarea cu multimetrul ar cam trebui sa se vada cum sta treaba cu ele,si da se pot schimba Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 La testarea cu multimetrul ar cam trebui sa se vada cum sta treaba cu ele,si da se pot schimba Asa este,la testarea cu multimetrul cele bune se aprind. In ce priveste inlocuirea lor, in primul rand , dupa parerea mea ar trebui inlocuite toate cele 28 de smd-uri,Montajul este foarte inghesuit (abia bagi spionii de la multimetru intre smd-uri sa le masori) si in al doilea rand suportul pe care sunt montate smd-urile este din aluminiu.Am incercat sa dezlipesc mai demult led-uri smd de la un bec cu led si din cauza aluminiului care disipa caldura nu am reusit sa le scot. Am incercat cu statia, cu weller-ul si cu pistolul dar fara rezultat. Daca stiti o alta metoda, va rog Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Se preincalzeste aluminiul ala si merge. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 (editat) Exista si varianta de banda cu leduri smd...noua!!! Editat August 20, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Exista si varianta de banda cu leduri smd...noua!!! Si este configurata pentru 45v,sau este la 12v? Am mai facut modificari de genul acesta dar numai in cazul panelurilor cu ccfl unde stiam ca tine sursa in curent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum