iuliantv Postat August 15, 2015 Partajează Postat August 15, 2015 alimentati separat bara de leduri 3 surse de 12v puse in serie cred ca ar ajunge,(asta in cazul de nu aveti o sursa 30-45v) sau alimentati separat invertorul cu 12v daca este posibil,dioda schimbata de dv este ceea ce trebuie? https://www.xfile.ro/download/6057df8c6b40690a09850d8895bdce13.html Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 aceeasi problema o am si eu la sursa de lcd se poate repara doar prin schimbare diodei sau mai sunt si alte componente care trb schimbate? Link spre comentariu
iuliantv Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 este cea din poza cu diferenta ca tranzistorul smd are deasupra si radiator , este reparabila dar dupa ce inlocuiesc dioda de la controlerul de leduri si tranzistorul tensiunea este mai mare si se incalzesc excesiv ledurile inclusiv tranzistorul , sunt deja la al treilea tv care-mi vine cu defectul asta si nu depistez alte piese defecte . ps daca condesatorul de pe tensiunea de iesiere alimentare leduri este la 50-63v atunci cred ca tensiunea corecta ar trebui sa fie undeva la 35v bine inteles ca asta nu e obligatoriu,daca este de 100v acest condesator atunci e posibil ca tensiunea de 45v sa fie ok Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 am schimbat dioda si condensatorul electrolitic de 100 am masurat tensiunea si imi arata 12.5v dar dar tot nu se aprinde lcd.aveti cumva seria la tranzistori ca la cele pe care le am nu ved absolut deloc si la cel dupa spatele placii Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 am schimbat dioda si condensatorul electrolitic de 100 am masurat tensiunea si imi arata 12.5v dar dar tot nu se aprinde lcd.aveti cumva seria la tranzistori ca la cele pe care le am nu ved absolut deloc si la cel dupa spatele placii 12,5v ....unde? Pe leduri sau pe alimentarea invertorului pentru leduri?!?! Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 (editat) e si normal ca tensiunea sa fie mai mare decat ce intra asta e si rolul invertorului,acum depinde de cum sant legate ledurile ,pot fi legate in serie sau in paralel,ex 4 leduri legate in serie alimentate la 12v dar acest rand de 4 leduri poate fi legat in serie cu alt rand de 4 leduri si alt rand de 4 leduri si tot asa,sau pot fi legate ex 4 leduri in serie legate in paralel cu alt rand de 4 leduri ,si atunci este deajuns 12v cu ceva amperi mai multi, la un led de 22inch am avut 45v dar am si un led de 24 ce se alimenteaza la 9v, dv mai mult ca sigur aveti un trafo sau o bobina cu ceva spire in scurt si aceasta duce la incalzirea diodei si a tranzistorului ,daca este doar o bobina e simplu de rebobinat cu aceeasi grosime si acelasi nr de spire sau chiar mai putine cu 2-5 spire pentru a proteja ledurile,personal am facut asa ceva,si tranzistorul l-am schimbat cu ceva non smd pe care am adaugat si un mic radiator,sau posibil sa aveti ceva leduri in scurt ce duc la incalzirea tr si dioda ,sper ca m-am facut inteles,success Buna seara , am si eu un Led Sunny cu aceeasi sursa care a venit cu dioda din tranzistor in scurt , am inlocuit-o cu una din alta sursa si condensatorul cu altul nou, a functionat o saptamana si s-a ars tranzistorul. Intrebarea este ce tranzistor ati pus si daca aveti schema sursei, va rog. Multumesc anticipat Editat August 18, 2015 de gabilungu66 Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 18, 2015 Partajează Postat August 18, 2015 Gata am rezolvat 12,5 pe alimentare invertorului si pe leduri 45v toate bune si frumoase da se incalzeste tranzistorul smd din spatele placi rau de tot.acuma nush cat timp o sa functioneze la cat se incalzeste el Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Gata am rezolvat 12,5 pe alimentare invertorului si pe leduri 45v toate bune si frumoase da se incalzeste tranzistorul smd din spatele placi rau de tot.acuma nush cat timp o sa functioneze la cat se incalzeste el Salut , daca ai facut rost de schema posteaz-o te rog. Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Cam greu cu schema. Nu are nimeni nici o ideie dc sar incalzi tranzistorul sms si ledurile Link spre comentariu
iuliantv Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 daca nu ma insel este un mosfet,si iar daca nu ma insel eu am montat un ceva gen buz90 sau irf630,deci prin urmare montati unul normal nu smd la ceva amp mai mult decat cel original,si daca este loc puneti preventiv si un radiator,eventual montati mosfetul pe o parte metalica a tv-ului,si trageti 3 fire Link spre comentariu
dan cod Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Parerea mea ca ledurile au consumul marit si de aceea se incalzeste tranzistorul. Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) daca nu ma insel este un mosfet,si iar daca nu ma insel eu am montat un ceva gen buz90 sau irf630,deci prin urmare montati unul normal nu smd la ceva amp mai mult decat cel original,si daca este loc puneti preventiv si un radiator,eventual montati mosfetul pe o parte metalica a tv-ului,si trageti 3 fire Voi incerca , multumesc. Are cineva o schema a sursei,va rog. Parerea mea ca ledurile au consumul marit si de aceea se incalzeste tranzistorul. Intre ce limite ar tebui sa se incadreze consumul? Editat August 19, 2015 de gabilungu66 Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Gabilungu66 la tn se mai cunoaste seria pe tranzistoru smd dupa spatele placi daca o ai posteaza aici sau fai o poza as vrea sa incerc ceva si daca o sa mearca o postez rezultatu Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Gabilungu66 la tn se mai cunoaste seria pe tranzistoru smd dupa spatele placi daca o ai posteaza aici sau fai o poza as vrea sa incerc ceva si daca o sa mearca o postez rezultatu Pe tranzistor scrie: B02100 9P66904 H1225 Tranzistorul s-a incalzit de i-a venit boala,s-a inegrit cablajul iar fludorul s-a strans tot intr-o bobita. Ai gasit cumva schema? Link spre comentariu
Vizitator Marian Coman Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Si la mine la fel sa incalzit.tiam zis cu schema nu prea cred ca o so gasim asa usor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum