Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv axen

Vizitator nick41

Postări Recomandate

• 5 luni mai târziu...

A reusit cineva sa gaseasca schema sursei? Am o sursa decedata de la acelasi tip de tv, in care a intrat 380v. S-au impuscat cateva smd-uri in primarul sursei si nu le stiu valoarea.

Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Marian Coman

sal mac01 ai reusit sa gasesti ceva.pune vreo cateva poze cu sursa sa vad locul unde sunt ars acele smd-uri si poate te pot ajuta eu si asa ca eu il am desfacut pe al meu 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut Marian.

Din pacate nu am mai intrat pe aici pentru ca nu am mai avut timp.

Tv-ul a ramas in aceeasi stare adica defect. Nu am gasit nicio schema care sa se potriveasca si nici nu am mai avut timp de el. Pana de Paste as vrea sa-l rezolv neaparat..deci trebuie sa-i acord mai multa atentie si sa incerc sa-l repar intr-un fel sau altul.

Daca ma poti ajuta m-ar interesa valorile rezistentelor R8, R9,R12

Merci.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Televizorul l-am rezolvat. Daca pot sa ajut pe cineva cu ceva (acum cat mai este tv-ul la mine) il astept cu intrebari.

Am facut rost de o sursa la userul Marian Coman si am reusit sa o repar si pe cea stricata a tv-ului.

Integratul din primarul sursei este SG 6859 smd iar tranzistorul MDF4N60. Valoarea rezistentelor si tranzistorilor le-am scris pe un carnetel. Am vrut sa-i scot schema la primarul sursei dar nu aveam dispozitia necesara.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

va salut

am si eu o problema cu sursa de tensiune din acest post si nu inteleg ca nu am o schema .

va rog putin ajutor. atasez poza cu sursa , partea cablajului.

intrebarile mele sunt?

1. cu sursa scoasa din tv, cablul de alimentare conectat la 220v si atat ar trebui sa am 12v in secundarul transformatorului unde am marcat eu pe poza?

eu nu am nici o tensiune aici

2. care este primarul transformatorului , este cel marcat de mine in poza?

multumesc si atat deocamdata

post-187150-0-58295200-1470913744_thumb.jpg

Editat de 6ths3ns3
Link spre comentariu

Ti-am notat pe cablaj care este primarul si unde trebuie sa ai 12 volti. Si da.... cu sursa deconectata de la aparat trebuie sa ai 12 volti permanent.

Editat de mac01
Link spre comentariu

s-a notat. multumesc

deci tensiune in primar nu am , rezulta ca problema e din partea hot a montajului.

in imagine am masurat acolo unde e marcat cu albastru si am peste 220v , iar unde ai spus tu ca e primarul transformatorului am continuitate deci bobina primar transf ok.

condensatorul mare de 47mf/400v la bornele lui masurat e ok tensiunea.

ce masuratori sa mai fac ?

thanks

post-187150-0-06468900-1470915825_thumb.jpg

Link spre comentariu

Integratul din primarul sursei este SG 6859 smd iar tranzistorul MDF4N60. Valoarea rezistentelor si tranzistorilor le-am scris pe un carnetel. Am vrut sa-i scot schema la primarul sursei dar nu aveam dispozitia necesara.Scuze, am postat cam in acelasi timp.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

s-a notat. multumesc

deci tensiune in primar nu am , rezulta ca problema e din partea hot a montajului.

in imagine am masurat acolo unde e marcat cu albastru si am peste 220v , iar unde ai spus tu ca e primarul transformatorului am continuitate deci bobina primar transf ok.

condensatorul mare de 47mf/400v la bornele lui masurat e ok tensiunea.

ce masuratori sa mai fac ?

thanks

Eu nu stiu ce masuratori faci tu pe chopper....acolo iti trebuie un osciloscop. Sa nu mai vorbim ca toate masuratorile tale notate cu albastru sunt complet gresite. Transformatorul (chopper-ul) are in primar doua bobine...la extremitati ai o bobina si la mijloc o alta bobina. 

Intai trebuie sa verifici daca nu ai scurt la iesirea sursei...poate sursa functioneaza dar este in protectie. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

mas cu albastru sunt inf. am inteles cum sta treaba cu transf. nu cred ca e in scurt si implicit pretectie pe iesire ptr ca am deconectat pinii la secundar traf si nu am nici o tensiune pe iesire.beleaua e in I parte a sursei.

Link spre comentariu

Pe pinii trafului din secundar nu o sa poti masura cu un multimetru.

Ti s-a mai spus, pt o astfel de masuratoare iti trebuie osciloscop.

Dioda redresoare din secundar este ok?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări