Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv axen

Vizitator nick41

Postări Recomandate

nu se poate repara cea veche? este si cu controler leduri? sau invertor cfl ? daca este fara acestea se pot adapta usor si altele,in functie de spatiul interior,cred ca este cea din poza de mai jos,nu?

post-185789-0-43554000-1439405283_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator yo2bjz

este cea din poza cu diferenta ca tranzistorul smd are deasupra si radiator , este reparabila dar dupa ce inlocuiesc dioda de la controlerul de leduri si tranzistorul tensiunea este mai mare si se incalzesc excesiv ledurile inclusiv tranzistorul , sunt deja la al treilea tv care-mi vine cu defectul asta si nu depistez alte piese defecte .

Link spre comentariu

e si normal ca tensiunea sa fie mai mare decat ce intra asta e si rolul invertorului,acum depinde de cum sant legate ledurile ,pot fi legate in serie sau in paralel,ex 4 leduri legate in serie alimentate la 12v dar acest rand de 4 leduri poate fi legat in serie cu alt rand de 4 leduri si alt rand de 4 leduri si tot asa,sau pot fi legate ex 4 leduri in serie legate in paralel cu alt rand de 4 leduri ,si atunci este deajuns 12v cu ceva amperi mai multi, la un led de 22inch am avut 45v dar am si un led de 24 ce se alimenteaza la 9v, dv mai mult ca sigur aveti un trafo sau o bobina cu ceva spire in scurt si aceasta duce la incalzirea diodei si a tranzistorului ,daca este doar o bobina e simplu de rebobinat cu aceeasi grosime si acelasi nr de spire sau chiar mai putine cu 2-5 spire pentru a proteja ledurile,personal am facut asa ceva,si tranzistorul l-am schimbat cu ceva non smd pe care am adaugat si un mic radiator,sau posibil sa aveti ceva leduri in scurt ce duc la incalzirea tr si dioda ,sper ca m-am facut inteles,success 

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Vizitator yo2bjz

Ledurile se aprind toate , iar bobina am bobinat-o din nou , sunt intradevar 45 V si cu bobina cu spire mai putine nu se schimba tensiunea.

daca leg in paralel cu ledurile o rezistenta de 150 ohmi merg normal dar se incalzeste rezistenta de 16 w foarte tare.

Link spre comentariu

Pe placa nu e scrisa nici o tensiune necesara ledurilor? Daca alimentati separat ledurile...tot se incalzesc exagerat? Ceva riplu mare pe alimentarea ledurilor??

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu
Vizitator yo2bjz

Automat schimb electrolitici .

Pe placa nu e scrisa nici o tensiune necesara ledurilor? Daca alimentati separat ledurile...tot se incalzesc exagerat? Ceva riplu mare pe alimentarea ledurilor??

nu se incalzesc .

Link spre comentariu
Vizitator yo2bjz

nu scrie pe placa tensinea necesara ledurilor .

oricum este 45 V nu stiu daca are riplu nu pot verifica .

sunt doua randuri de cate 14 leduri toate bune .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări