dan cod Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Am o singura intrebare.Ai fi dat 1100 de lei sa iti repari tvul asa schimband placa?Eu intotdeauna intreb clientul ce prefera ii spun alternativele si el alege.Cred ca e corect asa. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) cam asa procedez si eu cand reparatia depaseste o suma acceptabila sun clientul si il informez,si propun variante,dar la garantii ei nu prea au interes a rezolva treburi ieftine,au un salar fix ce le vine o data sau de 2ori pe luna,si daca mai pot jupui pe cineva e bine daca nu asta e au incercat Editat August 14, 2015 de iuliantv Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Eu zic ca un service serios (care da si garantie dupa) nu va rezolva un defect prin metoda folosita la aceasta "reparatie": taiere de trasee, etc. Asta e metoda de folosit intre amici/rude/colegi de forum.Ulterior, presupunand ca acel TV ar ajunge la fabricant (cine stie cum da clientul in judecata service-ul), fabricantul nici n-ar mai discuta la vederea modificarilor. Iar de ar fi facute de un service autorizat, foarte posibil ar deveni neautorizat.Costul investigatiei e justificat (si probabil a fost discutat inainte de a se investiga): placa de baza era defecta. Nu au gresit cu nimic in diagnostic acei tineri (nepregatiti si fara experienta neestimata a anilor petrecuti in fabricile si uzinele patriei). Trebuia inlocuita (asta ar fi facut-o service-ul) sau "schingiuita" prin taierea traseelor (metoda amicului).Sa nu fiu inteles gresit, si eu tai trasee (destul de des ) dar o fac in regim de amator, numai pentru mine. Daca altul mi-ar lua si bani pentru o astfel de metoda, as fi foarte dezamagit de serviciul primit. Indiferent de suma data.LE: imagineaza-ti si service-ul auto care innadeste cablul de la frana de mana, ca ar fi mai ieftin decat unul nou, nu?! Este un exemplu extrem. Un alt exemplu extrem: toti Romanii vor salarii occidentale, cu servicii platite la valoarea Congo (eventual gratis).Important e ca tu esti fericit cu rezolvarea defectului, indiferent de metoda aleasa de colegul de forum. Dar nefericirea ta cu service-ul e doar o consecinta a situatiei personale. Din pacate, asa cum ai indicat-o, era o cheltuiala importanta si sigur nu era momentul.In rest, multa sanatate sa avem cu totii! Eu zic ca un service serios (care da si garantie dupa) nu va rezolva un defect prin metoda folosita la aceasta "reparatie": taiere de trasee, etc. Asta e metoda de folosit intre amici/rude/colegi de forum.Ulterior, presupunand ca acel TV ar ajunge la fabricant (cine stie cum da clientul in judecata service-ul), fabricantul nici n-ar mai discuta la vederea modificarilor. Iar de ar fi facute de un service autorizat, foarte posibil ar deveni neautorizat.Costul investigatiei e justificat (si probabil a fost discutat inainte de a se investiga): placa de baza era defecta. Nu au gresit cu nimic in diagnostic acei tineri (nepregatiti si fara experienta neestimata a anilor petrecuti in fabricile si uzinele patriei). Trebuia inlocuita (asta ar fi facut-o service-ul) sau "schingiuita" prin taierea traseelor (metoda amicului).Sa nu fiu inteles gresit, si eu tai trasee (destul de des ) dar o fac in regim de amator, numai pentru mine. Daca altul mi-ar lua si bani pentru o astfel de metoda, as fi foarte dezamagit de serviciul primit. Indiferent de suma data.LE: imagineaza-ti si service-ul auto care innadeste cablul de la frana de mana, ca ar fi mai ieftin decat unul nou, nu?! Este un exemplu extrem. Un alt exemplu extrem: toti Romanii vor salarii occidentale, cu servicii platite la valoarea Congo (eventual gratis).Important e ca tu esti fericit cu rezolvarea defectului, indiferent de metoda aleasa de colegul de forum. Dar nefericirea ta cu service-ul e doar o consecinta a situatiei personale. Din pacate, asa cum ai indicat-o, era o cheltuiala importanta si sigur nu era momentul.In rest, multa sanatate sa avem cu totii! fii serios tu ai fi dat banii aia?iti spun eu ca nu daca venea cu el la mine sii ceream atit de mult spunea dal in aia amea ca habar nu are sa repare un tv si se mira atit de mult costa sa repari un tv Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 @Eugen ChirilaNu am facut o referire la un service sau altul,cu atat mai putin la cele in discutie.Faptul ca nu-mi impartasesti opinia,asta e fiecare e diferit.Acum revenind la problema.Defectul a fost intradevar din placa,un service al unei reprezentante nu va face astfel de reparatii.Cum a mai spus cineva si-ar pierde autorizarea de service pentru firma respectiva sau s-ar schimba imediat personalul.Cat despre pret,nimeni nu stie la ce valoare o estimau ei plus manopera aferenta.Am o intrebare.Ce se intampla daca si la al doilea service,dupa diagnoza initiala primeai drept raspuns un pret ce nu-ti convenea?Le multumeai frumos pentru asta si pentru timpul pierdut?(30 min 1 ora sau cat a durat asta) Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat August 14, 2015 Autor Partajează Postat August 14, 2015 (editat) La cel de al doilea service care mi-a reparat TV-ul, mi-au spus din start ca diagnoza nu costa nimic, chiar daca nu imi convine pretul reparatiei. Editat August 14, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Mircea Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Am o singura intrebare.Ai fi dat 1100 de lei sa iti repari tvul asa schimband placa?Eu intotdeauna intreb clientul ce prefera ii spun alternativele si el alege.Cred ca e corect asa.De acord cu metoda ta. Dar nu cred ca tu esti service autorizat. Nu stiu care era pretul acelei placi, dar la o verificare simpla contra costului unui TV nou echivalent, raspunsul e nu. Problema e pusa gresit de OP, care a deschis deja 2 topice pe subiect. Trebuie inteleasa diferenta intre un TV facut sa mearga (dar care nu mai e deplin functional - controlul manual e dezactivat) si unul care va fi complet functional dupa reparatie. Solutia ieftina aleasa il lasa cu ochii in soare daca se termina bateriile de la telecomanda.Ceea ce e important e ca OP e fericit acuma. Link spre comentariu
dan cod Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Am fost service autorizat peste 15 ani de zile dar contractul l-am semnat dupa ce l-am citit bine si une nu am fost deacord a fost revizuit.Adica pot fi acuzat de multe dar ca sunt prost nu.Decat sa fac un contract sa fiu sclavul cuiva mai bine ma lipsesc.Stiu ce am in cap asa ca nu ma vand ca cele de pe marginea drumului.Plus ca nici nu am lucrat fara a primi banii cum am multi cunoscuti care de peste un an au bani de luat.Adica decat sa muncesc degeaba mai bine stau degeaba.Nu e mai simplu.Nu vreau sa polemizez asta sunt si asta fac. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Colegu' thunderer, placa de baza e undeva la 400-500Ron noua + manopera 80-120Ron, corect!?!?! De ce sa dau la un service autorizat 600Ron sau 1.100Ron (sau dublu la niste nesimtiti) cand pot face o reparatie cu 100-200Ron(nu stiu cat a cerut colegu Sergiu pe aceasta reparatie)!?!?Oare chiar asa de mult costa 2 baterii sau o telecomanda!?!?!? Link spre comentariu
clony Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 (editat) Uite o ipoteza de ce ar fi cerut 1100 Ron pe repararea tv. Placa costa 400-500 ron cand iasa de la furnizor(Toshiba) + adaos daca e subcontractor + tva + adaosul serviceu-lui + manopera. Si asa se ajunge la 1100. Deci placa + 30% + 24% + 30% + manopera si asa se ajunge la o suma ceruta... Editat August 14, 2015 de clony Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Uite o ipoteza de ce ar fi cerut 1100 Ron pe repararea tv. Placa costa 400-500 ron cand iasa de la furnizor(Toshiba) + adaos daca e subcontractor + tva + adaosul serviceu-lui + manopera. Si asa se ajunge la 1100. Deci placa + 30% + 24% + 30% si asa se ajunge la o suma ceruta... si uite asa iti ei unul nou si ajungi tot la ei ca oricum nu o sa tina mult asta se stie Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Asta e.Cred ca in actele acelui service nu figura placa cu 500 lei si ei o treceau cu 1000 lei plus 100 manopera.Se lucreaza pe intrari iesiri etc,sau cum se face la ei.Poate placa figura pe inventar de cativa ani,cu valoarea respectiva,face cineva o deducere ca e model mai vechi?Nu tin partea nimanui.Am expus doar cateva variante care dpdv al meu se pot intampla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum