Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator marantz defect

cipry21

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipry21

3

• dan cod

2

• BUGHIU

1

• marius75

1

Top autori în acest subiect

Poate fi din cauza finalilor (n-au facut fata alimentarii, probabil facaturi) prefinalii sau rezistentele din emitor (caramizile albe), una dintre ele se vede suntata cu o rezistenta care nu este de wattaj...probail e arsa...

Mai pot fi lipituri reci la releul din protectie sau firele care alimenteaza protectia (am patit-o eu la un alt model de amplif)

LE: Evident trebuie verificata si siguranta pe alimentare.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Pe canalul din dreapta pozei, cel defect iniţial, sînt duşi şi trz prefinali, rez de 220 sau 330 Ohmi dintre emitoarele lor e arsă.

Cipry21, ia la puricat totul începînd cu etajul final spre etajul pilot al amplifului, scoţi trz afară şi-i verifici, rez fuzibile, etc.

Verificarea trz se face cum am descris aici: http://www.elforum.info/topic/106324-componente-originale-sau-false/page-2

Link spre comentariu

Am schimbat tranz noi 2sc3182 si 2sa1265 in colector au +41v si -41v  nu se incalzesc deloc probabil nu primesc semnal in baza.

Doar o rezistenta am gasit intrerupta in partea dreapta de pe acea rezistenta alba.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am schimbat tranz noi 2sc3182 si 2sa1265 in colector au +41v si -41v nu se incalzesc deloc probabil nu primesc semnal in baza.Doar o rezistenta am gasit intrerupta in partea dreapta de pe acea rezistenta alba.

Ai sanse mari sa faci praf tot amplificatorul asta daca nu te pricepi.Daca ai ciupit CI o sa schimbi dea piese, in general prefinali si finali de o sa te plictisesti.Cunosc foarte bine modelul si ce poate in anumite conditii( alti finali, alti prefinali, fara protectia agatata pe semnal, fara corectia inseriata pe reactie, plus multe alte trucuri prezente pe varianta KI). Mai multe detalii pe privat. P.s. Dupa ce o repari te invit sa faci o comparatie si vei avea o mare surpriza neplacuta in privinta sunetului. Editat de clausnc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări